15 °C Athens, GR
26/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μία μοναδική παραλία με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς, αν ταξιδέψεις εκεί Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος Δρακούλης Κούβαρης στον Μητροπολίτη Πειραιώς Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024! Πατριαρχείο Ρουμανίας: Συμμετοχή του Ρουμάνου Επισκόπου στο διάλογο Ορθοδόξων-Καθολικών στον Καναδά Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Ημέρα του Αυστραλιανού & Νεοζηλανδέζικου Εκστρατευτικού Σώματος Για τέταρτη χρονιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές Σημασία η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων για την εφαρμογή του νέου Ρυθμιστικού Πλαισίου Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας Το 25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2024, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 31 Μαΐου και 23 Ιουνίου Σπάνια επίσκεψη βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας στο Ιράν Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας

Τιμητική πολιτογράφηση του Christopher C. King

Τιμητική πολιτογράφηση του Christopher C. King

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 7 / 2022 , 1:22 από news_room

Την ελληνική ιθαγένεια απέκτησε τιμητικά ο Αμερικανός εθνομουσικολόγος Christopher C. King σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Christopher C. King έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

O Christopher C. King γεννήθηκε και μεγάλωσε στην νοτιοδυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών και σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Radford.

Διακεκριμένος εθνομουσικολόγος και βραβευμένος με Grammy παραγωγός, τα τελευταία δέκα χρόνια ο Christopher C. King αφιέρωσε την έρευνά του στο ελληνικό δημοτικό τραγούδι και ιδίως σε αυτό της Ηπείρου.

Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο «Lament from Epirus: An Odyssey into Europe’s Old Surviving Folk Music», (Ηπειρώτικο Μοιρολόι: Οδοιπορικό στην αρχαιότερη δημώδη μουσική της Ευρώπης).

Το έργο του αποτελεί ταυτόχρονα ένα οδοιπορικό αλλά και μία συνοπτική ιστορία της περιοχής, μία ανθρωπολογική μελέτη των κατοίκων της.

O Christopher C. King μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινά τη Μεγάλη Εβδομάδα το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Ξεκινά τη Μεγάλη Εβδομάδα το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 4 / 2022 , 16:58 από news_room Το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, μια νέα διοργάνωση μεγάλης κλίμακας, που θα πραγματοποιηθεί από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη σε 17 ιστορικά τοπόσημα της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας, παρουσιάστηκε σήμερα στον όμορφο κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος […]

Στο Αρκαλοχώρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 13:46 από news_room Στο Αρκαλοχώρι που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό βρίσκονται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που συμμετέχουν στη σύσκεψη του συντονιστικού για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης ο […]