32 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards παρέστη ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:31 από news_room

Στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards παρέστη ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη απόψε στην 10η ετήσια τελετή απονομής των Invest Cyprus International Ιnvestment Awards που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις κρίσεις των τελευταίων χρόνων που αντίκτυπο στις οικονομίες των χωρών παγκοσμίως όπως η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία με αρνητικές συνέπειες σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

«Ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι λόγω της ορθολογιστικής οικονομικής διαχείρισης ότι οι συνέπειες αυτές θα αντιμετωπιστούν», είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει αποδειχθεί η αντοχή της κυπριακής οικονομίας κατά τη διάρκεια κρίσεων τόσο το 2013 όσο και κατά την πανδημία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η οικονομία της Κύπρου θα εξέλθει ισχυρότερη και από την υφιστάμενη κρίση.

Αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στα μέτρα της Κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την εφαρμογή ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος προς τις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε το νέο πακέτο φορολογικών κινήτρων προς ξένους επενδυτές, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα εγκριθεί την ερχόμενη βδομάδα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα σε τομείς όπως η Τεχνολογία, η Ναυτιλία, η Καινοτομία, η Έρευνα και η Ανάπτυξη.

Σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Σχέδιο «Κύπρος – Το Αύριο», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με αυτό θα ενισχυθούν οι αντοχές της κυπριακής οικονομίας και οι προοπτικές της χώρας, αναφερόμενος λεπτομερώς στις πρόνοιες του Σχεδίου.

Είπε τέλος ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει και προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχει η Κύπρος ενώπιον της και θα προωθήσουν και θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ενδεικτικά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από μεταρρυθμίσεις επιτυγχάνεται η αύξηση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Τοπικών Αρχών, η βελτίωση της ποιότητας και επάρκειας του συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης μέσω διαδικασίες επιτάχυνσης, το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η διευκόλυνση αδειοδότησης έργων που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ψηφιοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εορτή της Γέννησης του Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών

Εορτή της Γέννησης του Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γρεβενών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares ην γέννηση του Θείου Βρέφους εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών ιερουργώντας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών. Από νωρίς το πρωί και παρόλο το τσουχτερό κρύο, με μία κατανυκτική ατμόσφαιρα εντός του ναού ιερείς και ποίμνιο ένωσαν τις προσευχές τους ως ελάχιστο δώρο στον νεογέννητο Χριστό, ενώ ο Σεβασμιώτατος […]

ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ απορρίπτει το αίτημα της Μόσχας να αποχωρήσουν οι δυνάμεις του από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 1 / 2022 , 10:18 από news_room Το ΝΑΤΟ απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα της Ρωσίας για αποχώρηση των δυνάμεων της Συμμαχίας από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία καθώς και την ιδέα της δημιουργίας σφαιρών επιρροής στην Ευρώπη. «Το ΝΑΤΟ δεν θα αποκηρύξει την ικανότητά μας να […]

Pin It on Pinterest