17 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα Επίσκεψη στο Λίβανο και την Συρία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος – Παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια Οικουμενικός: Η ουκρανική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη Αναβάλλεται η πιθανή ποινική δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ Χωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα Παρουσιάστηκε ο Οδηγός για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης στον Χώρο Εργασίας

Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC»

Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:31 από news_room

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών των τμημάτων που συμμετέχουν στο Συγκρότημα Μάχης (ΣΜ) «HELBROC», για να τεθούν σε ετοιμότητα το Α’ εξάμηνο του 2023, ο Διοικητής του Συγκροτήματος, Ταξίαρχος Τσάμης Βασίλειος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, για την επιθεώρηση-αξιολόγησή του προσωπικού και των μέσων της Εθνικής Φρουράς.

Ειδικότερα, πριν την επιθεώρηση-αξιολόγηση, το προσωπικό το οποίο επανδρώνει το Επιτελείο, το τμήμα Στρατονομίας και Γενικών Μεταφορών, ολοκλήρωσε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που αφορούσαν στη συγκρότηση, στην εκπαίδευση, στην προετοιμασία των μέσων και στη ρύθμιση των θεμάτων υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας. Τα τμήματα παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα που αφορούσαν στην αποστολή των ΣΜ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (KΠAA-CSDP) της ΕΕ καθώς και αντικείμενα Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και Δικαίου των Ενόπλων Συγκρούσεων. Παράλληλα, το προσωπικό συμμετείχε σε ασκήσεις που εξέταζαν σενάρια προστασίας δυνάμεων από επίθεση, αντίδραση σε συμβατικές και ασύμμετρες απειλές και προστασία προσώπων και εγκαταστάσεων.

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, ο Διοικητής του ΣΜ, επιθεώρησε τα τμήματα στο στρατόπεδο «ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ», διαπιστώνοντας την αρτιότητα της εκπαίδευσης και τον υψηλό επαγγελματισμό του προσωπικού που συμμετέχει. Επιπλέον, κατά την περίοδο της προετοιμασίας, τα τμήματα επιθεώρησε, ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, της Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων-Αξιολογήσεων .

Τα Συγκροτήματα Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Battlegroups) δρουν στο πλαίσιο της ΚΠΑΑ και αποτελούν πολυεθνικά στρατιωτικά συγκροτήματα τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα ανάπτυξης κάθε δύο χρόνια. Η επάνδρωσή τους στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των Κρατών-Μελών ενώ η επιχειρησιακή τους διοίκηση ανατίθεται στο Κράτος Πλαίσιο, το οποίο έχει και τη μεγαλύτερη συμβολή. Συγκεκριμένα, η ΕΦ συμμετέχει, μαζί με τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία την Ουκρανία και τη Σερβία στο ΣΜ «HELBROC», με Κράτος Πλαίσιο την Ελλάδα.

Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Σχέδιο χορηγιών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος

Έναρξη υποβολής αιτήσεων χορηγιών εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος για φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 8 / 2022 , 15:14 από news_room Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Σχέδιο χορηγιών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για φόρτιση ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος τύπου plug-in. Το Σχέδιο είχε προκηρυχθεί στις 20 Απριλίου 2022 ώστε να δοθεί η δυνατότητα […]

Νέα μέτρα ύψους €106 εκατ. για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 9 / 2020 , 22:13 από Με συνολική δαπάνη που θα υπερβεί τα €106 εκατομμύρια, η Κυβέρνηση εξήγγειλε την Πέμπτη νέα μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων που έχουν επηρεαστεί από τα δεδομένα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στην Κύπρο. Σε συνέντευξη Τύπου που […]

Pin It on Pinterest