34 °C Athens, GR
16/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους Ι.Μ. Λέρου: Με τη συμμετοχή Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου η πανήγυρη της Οσίας Γαβριηλίας στη Λέρο Έκκληση Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου για ιατρικό διάδρομο από τη Γάζα προς το Augusta Victoria Η Νάξος τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Νικόδημο με λαμπρές εκδηλώσεις Νέες πολιτιστικές υποδομές στη Λέσβο με επίκεντρο τον Μόλυβο και την Πέτρα Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού Ο ΚΟΑΠ συμμετείχε στο μεγαλύτερο συνέδριο GIS παγκοσμίως Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου το μνημόσυνο της 15ης Ιουλίου – Χριστοδουλίδης: Έρχονται εξελίξεις στο Κυπριακό Επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας παρά την έκρηξη των εξαγωγών Εμβόλιο κατά της ελονοσίας: Η τέταρτη δόση είναι το μεγάλο στοίχημα στην Αφρική

Η Κορύφωση των Σεπτών Παθών του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Η Κορύφωση των Σεπτών Παθών του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 4 / 2022 , 10:40 από news_room

Στους Ιερούς Ναούς της ιστορικής έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων συνάχθηκαν οι ευσεβείς χριστιανοί, ώστε να προσκυνήσουν τα μεγάλα γεγονότα του Θείου Δράματος την Μεγάλη Πέμπτη 21 και την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς του Ναού, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Πρωτ. Αθανάσιο Τρίκκα και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στο κήρυγμά του, αφού ανέπτυξε το περιεχόμενο της εορτής του ιουδαϊκού Πάσχα, ανέφερε ότι ο Χριστός, ως πληρωτής του Νόμου και των Προφητών, έγινε ο ίδιος Πάσχα υπέρ ημών και σε κάθε Θεία Λειτουργία τελούμε την αναίμακτη ανάμνηση της αιματηρής Θυσίας Του. Ευχήθηκε σε όλους να μην ομοιάζουμε στον Ιούδα, ο οποίος έφυγε στη μέση του Δείπνου και πώλησε τον ατίμητο Χριστό, αλλά να επιθυμούμε συνεχώς την Δεσποτική ξενία και να μετέχουμε στην αθάνατη τράπεζα της Θείας Ευχαριστίας.

Το απόγευμα της ιδίας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ιερά Ακολουθία των Παθών, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς, Αρχίμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, Οικον. Ιωάννη Φαφούτη και τον Διάκ. Σταύρο Καλάφάτη.

Νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου συμπροσευχήθηκε από του Ιερού Βήματος κατά τις Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, τις οποίες τέλεσαν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Πρωτ. Ηλίας Αγιαννίτης και ο Πρεσβ. Ιωάννης Κάββαλος, ενώ εν συνεχεία χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, όπου ομίλησε ερμηνεύοντας τον κυριακό λόγο «Τετέλεσται», με την παρουσία και την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, που μέχρι αργά το απόγευμα συνέρρεαν να προσκυνήσουν τον ιερό Επιτάφιο.

Επίσης στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, κατά τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, χοροστάτησε ο εκ Χαλκίδος καταγόμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Πόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλό Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και προεξήρχε στην Λιτανεία του Επιταφίου, που πραγματοποιήθηκε μέχρι την Παραλία της Πόλεως, όπου έλαβε χώρα συγκέντρωση 7 Επιταφίων ισαρίθμων Ιερών Ναών και ετελέσθη Δέηση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ομίλησε κατάλληλα προς τους λιτανευτές των Επιταφίων, που κατέκλυσαν την Παραλία της Χαλκίδος, αναφερθείς και τους ευχήθηκε πατρικά εν όψει της Αναστάσεως.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, στην Λιτανεία του Επιταφίου, αλλά και στην Δέηση στην Παραλία, η Χορωδία των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλε τα Εγκώμια, σε συνεργασία με τους Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.

Η Κορύφωση των Σεπτών Παθών του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Η Κορύφωση των Σεπτών Παθών του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Η Κορύφωση των Σεπτών Παθών του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Σχετικά Άρθρα

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αρχιερέων εξ Ελλάδος στο Ελληνικό Προξενείο στο Σύδνεϋ

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αρχιερέων εξ Ελλάδος στο Ελληνικό Προξενείο στο Σύδνεϋ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 9 / 2023 , 5:23 από news_room Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Τους ανωτέρω Αρχιερείς, οι οποίοι ευρίσκονται στην […]

Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα για μετακινήσεις προς ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ

Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα για μετακινήσεις προς ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 23:29 από news_room Νέο καθεστώς μετακινήσεων προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ θα ισχύσει από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021. Πιο συγκεκριμένα, η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω στα αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν […]