18 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

Ανοικτός διάλογος με μαθητές στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Ανοικτός διάλογος με μαθητές στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 2 / 2022 , 2:44 από news_room

Στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες Λυκείων, η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Η εκδήλωση διεξήχθη την 1η Φεβρουαρίου 2022, στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Δασούπολης, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, τηρουμένων όλων των υφιστάμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου από το κανάλι του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Youtube.

Στη βάση των επιδιώξεων της Διάσκεψης, στόχος της εκδήλωσης ήταν να δώσει βήμα σε μαθητές να εκφράσουν τις ιδέες, τις προσδοκίες και το όραμά τους, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της Ευρώπης του μέλλοντος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρία καίρια ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της αλλά και κάθε ένα από κράτη ξεχωριστά:

α) Αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια, ευρωπαϊκή δημοκρατία

β) Μετανάστευση

γ) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κόσμος

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 40 μαθητές/μαθήτριες – εκπρόσωποι 20 λυκείων από όλη την Κύπρο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και να αναπτύξουν τις θέσεις τους μέσω διαλόγου, επί των τριών θεματικών, ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, της Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κας Μυρτούς Ζαμπάρτα, του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέα Κεττή και των Πρέσβεων της Γερμανίας κας Anke Schlimm, της Γαλλίας, κας Salina Grenet Catalano, και της Ολλανδίας κας Elke Paula Merks. Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος, κα Βίβιαν Κανάρη.

Την παραμονή της εκδήλωσης, στις 31 Ιανουαρίου 2022, είχαν προηγηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, προπαρασκευαστικές συναντήσεις ομάδων των μαθητών/τριών των υπό αναφορά 20 λυκείων, για συζήτηση με τις Πρέσβεις Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας και εξαγωγή συμπερασμάτων και ιδεών.

Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας «Beyond 4.0» από τον Κ. Πιερρακάκη

Εγκαίνια διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας «Beyond 4.0» από τον Κ. Πιερρακάκη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 1:49 από news_room «Το πεπρωμένο δεν είναι κληρονομιά, το πεπρωμένο είναι επιλογή» τόνισε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, εγκαινιάζοντας τη διεθνή έκθεση Beyond 4.0 στη ΔΕΘ και αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές που έχει φέρει η αξιοποίηση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του […]

Εγκαίνια της έκθεσης «ΙΔΕΑ» και διάλεξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Αίγυπτος: Εγκαίνια της έκθεσης «ΙΔΕΑ» και διάλεξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 11 / 2021 , 23:47 από news_room Εκδήλωση με ελληνικά χρώματα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Ιωάννη Χρυσουλάκη. Η αυλαία της εκδήλωσης ανοίγει με τα […]