28 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 2 / 2022 , 12:23 από news_room

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ενασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχει το Σύνταγμα, προχωρώ σήμερα στον διορισμό του κ. Δημήτρη Δημητρίου, στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή αποστολή του Σώματος, που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την τήρηση της ευνομίας στην κοινωνία, καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του διορισμού του κ. Δημητρίου υπήρξε η άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση που διαθέτει, αλλά την ίδια ώρα και η πλούσια εμπειρία που αποκόμισε από την πολύχρονη υπηρεσία σε μάχιμες και νευραλγικές θέσεις του Σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό είμαι απολύτως βέβαιος ότι, ενεργώντας με την ίδια ευσυνειδησία και αμεροληψία που τον χαρακτήριζε μέχρι στιγμής, θα ανταποκριθεί απόλυτα στην καθόλα υπεύθυνη θέση που του εμπιστεύεται η Πολιτεία.

Θεωρώ πως θα ήταν παράλειψη αν δεν εξέφραζα τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον αποχωρούντα Υπαρχηγό κ. Χρίστο Μαυρή, ο οποίος ύστερα από μια μακρά και ευδόκιμη υπηρεσία αφυπηρετεί από το Σώμα. Του εύχομαι κάθε καλό, γεμάτος υγεία στη νέα του πορεία.

Δεδομένου του εν εξελίξει εκσυγχρονιστικού σχεδιασμού της Αστυνομίας Κύπρου, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα, αναμένω την ενεργό σας συνδρομή κ. Δημητρίου στην προσπάθεια αυτή.

Μία προσπάθεια, η οποία θέτει στο επίκεντρό της:

· Τη διαρκή αναβάθμιση του κύρους και της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας.

· Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

· Την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

· Την ενδυνάμωση των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Αξίζει να σημειώσω ότι στο πλαίσιο των καινοτόμων προσεγγίσεων και των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν επιτεύχθηκε για πρώτη φορά από το 1960 η αναβάθμιση των δομών της Αστυνομίας, ως επίσης η προαγωγή της λειτουργικής και επιχειρησιακής επάρκειας του Σώματος και των μελών του.

Τούτο δεν σημαίνει ότι έχουν εξαλειφθεί και οι αδυναμίες που κατά καιρούς καταγράφονται. Αδυναμίες που οφείλονται, δυστυχώς, στους ελάχιστους εκείνους που είτε εξ αμελείας είτε δολίως υποπίπτουν σε πράξεις διαφθοράς με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται η εικόνα του Αστυνομικού Σώματος ή να υποτιμάται η σημαντική πρόοδος και οι επιτυχίες που καταγράφονται καθημερινά στην πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος. Για αυτό και θεωρώ πως δεν υπάρχουν άλλες από τις επιλογές από:

Α. Τη μηδενική ανοχή σε όσους προσβάλλουν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους την Αστυνομική Δύναμη,

Β. Αυστηρή τήρηση των κανόνων αξιοκρατίας, προαγωγή των ικανών και άξιων που αναβαθμίζουν το κύρος της Δύναμης, ανεξάρτητα της όποιας πολιτικής σκοπιμότητας.

Εκείνο για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι αμετάθετος στόχος παραμένει η πλήρης μετεξέλιξη της Αστυνομίας σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αποδοτικό οργανισμό.

Κ. Δημητρίου, είναι αυτή την προσπάθεια που καλείσθε να συνδράμετε συνεχίζοντας την προσφορά σας, λειτουργώντας προς την επιτέλεση της αποστολής και του υψηλού ρόλου του Σώματος, με απόλυτη συνέπεια και σε στενότατη πάντα συνεργασία με την προϊσταμένη Υπουργό, τον Αρχηγό της Δύναμης και όσους άλλους των φορέων εμπλέκονται.

Προς τον σκοπό αυτό, αδιαπραγμάτευτος γνώμονας των ενεργειών και των αποφάσεών σας θα πρέπει να είναι το όφελος της Υπηρεσίας και η υπεράσπιση των πολιτών και των δικαιωμάτων τους.

Ο διορισμός σας πέραν της ύψιστης τιμής συνεπάγεται και ύψιστη ευθύνη.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι σε απόλυτη συνεργασία με την Πολιτική Προϊστάμενη της Δύναμης, την Ηγεσία και το προσωπικό της Αστυνομίας και με σεβασμό έναντι της κοινωνίας των πολιτών θα φανείτε αντάξιος και θα δικαιώσετε την επιλογή που σήμερα καταγράφεται δια της πράξεως αυτής, από την Πολιτεία».

Από την πλευρά του ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι αναλαμβάνει με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης τα νέα του καθήκοντα έχοντας πλήρη επίγνωση το πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο των προκλήσεων σε θέματα που άπτονται της δημόσιας τάξης, ασφάλειας και αστυνόμευσης.

Πρόσθεσε ότι θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεων του για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του Προέδρου της Δημοκρατίας και των απαιτήσεων των πολιτών.

Είπε ακόμα ότι «η κυπριακή Αστυνομία έχει να επιτελέσει έργο που υπερβαίνει τα στενά όρια της πατρίδας μας, που και αυτά όμως περιορίζονται λόγω της παράνομης τουρκικής κατοχής», έχοντας να αντιμετωπίσει θέματα όπως είναι η τρομοκρατία, το διεθνές οικονομικό και οργανωμένο έγκλημα, η παράνομη μετανάστευση που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά ως προς τις ευθύνες της Αστυνομίας».

Τέλος, είπε ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού στα πλαίσια των οποίων θα σχεδιαστεί ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Πηγή: ΓΤ&Π

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση, στη Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 12 / 2025 , 6:39 από news_room Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025 οι εργασίες της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση, η οποία φιλοξενήθηκε στο Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το πρώτο εξάμηνο του […]

Επαναβεβαίωση υποστήριξης ΗΠΑ σε Κύπρο στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 8 / 2020 , 18:42 από NewsDesk 18:40:02 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, ενώ ο κ. Χέιλ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη της Αμερικής […]