19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Επαναβεβαίωση υποστήριξης ΗΠΑ σε Κύπρο στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 8 / 2020 , 18:42 από

NewsDesk 18:40:02

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, ενώ ο κ. Χέιλ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη της Αμερικής στη διαδικασία η οποία διευκολύνεται από τον ΟΗΕ για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ.

Σε ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ, στη Λάρνακα, αναφέρεται ότι συζήτησαν «την αυξανόμενη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, περιλαμβανομένων (των εξελίξεων) στον Λίβανο».

Ο Υφυπουργός των ΗΠΑ, εξέφρασε την «επιθυμία της Αμερικής για αυξημένη συνεργασία στην ανάπτυξη υδρογονανθράκων ως ένα μέσο για την παροχή διαρκούς ενεργειακής ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».

«Επαναβεβαίωσε την αμερικανική υποστήριξη για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους, περιλαμβανομένων των υδρογονανθράκων, οι οποίοι βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο και την αποκλειστική οικονομική ζώνη της και ότι αυτοί οι πόροι θα διαμοιραστούν ισότιμα μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας», σημειώνεται.

Αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ ότι «επαναβεβαίωσε την εμβάθυνση της συνεργασίας και τις κοινές αξίες μεταξύ Αμερικής και Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Επικρότησε την επέκταση της διμερούς συνεργασίας ασφάλειας, ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη θαλάσσια ασφάλεια και ασφάλεια των συνόρων και την πρόληψη της εμπορίας προσώπων», αναφέρεται.

Αναφέρθηκε, επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, στη δήλωση τον Ιούλιο του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για την πρόθεση του Υπουργείου να παρέχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κυπριακή Δημοκρατία, με την επιφύλαξη έγκρισης των σχετικών κονδυλίων από το Κογκρέσο, ως σύμβολο της εμβάθυνσης της συνεργασίας.

Οι δύο αξιωματούχοι, συμπληρώνεται, «συζήτησαν επίσης τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου».

«Εξέφρασαν υποστήριξη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο. Ο Υφυπουργός επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Αμερικής, στην κυπριακή διαδικασία, η οποία διευκολύνεται από τον ΟΗΕ, για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης, βασισμένη σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ-Kathimerini.com.cy

  • Source: Επαναβεβαίωση υποστήριξης ΗΠΑ σε Κύπρο στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ

Σχετικά Άρθρα

Ιερό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το «Κυπριακό Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 / 7 / 2021 , 22:36 από news_room Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου, – Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: «Μαύρος ο ήχος σήμερα και είναι βουβά τα σήμαντρα». Με τον ήχο των σειρήνων στις 8.20 το πρωί, ώρα που εκδηλώθηκε το προδοτικό πραξικόπημα, η Κυπριακή Δημοκρατία θυμάται και καταδικάζει τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης […]

Νέα Επίσκεψη του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομου, στους Πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 8 / 2021 , 6:16 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, συνεχίζει να επισκέπτεται τις πυρόπληκτες Ενορίες τις Β. Ευβοίας, διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμά του, ώστε να βρίσκεται όλο και πιο συχνά με τα πληγέντα πνευματικά του τέκνα. Συγκεκριμένα, […]