17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Με χιονοθύελλες αντιμέτωπες οι κεντρικές ΗΠΑ

Με χιονοθύελλες αντιμέτωπες οι κεντρικές ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 2 / 2022 , 2:43 από news_room

Μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα πλήττει σήμερα τις κεντρικές ΗΠΑ με ισχυρές χιονοπτώσεις, χιονόνερο και θυελλώδεις ανέμους, απειλώντας να καταστήσει τις μετακινήσεις σχεδόν αδύνατες και πιθανόν να βυθίσει στο σκοτάδι εκατομμύρια Αμερικανούς.

Προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες βρίσκονται σε ισχύ σε ένα μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ, που εκτείνεται από το Τέξας και το Κολοράντο στις μεσοδυτικές πολιτείες και έως το βόρειο τμήμα της Νέας Υόρκης, έως την Παρασκευή το πρωί, αναφέρει η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 30 εκατοστά σε ένα μεγάλο μέρος των περιοχών που θα πληγούν στα βόρεια, ενώ τα νοτιότερα σημεία ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπα με ένα μείγμα χιονιού και χιονόνερου που θα δυσχεράνει σύντομα τις συνθήκες μετακινήσεων σήμερα, σύμφωνα με τη NWS.

«Να αναμένετε διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και καταστροφές σε δέντρα λόγω του πάγου. Οι μετακινήσεις ενδέχεται να είναι αδύνατες», λέει η μετεωρολογική υπηρεσία στο δελτίο καιρού της για το Μέμφις.

Περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους αφορούν οι προειδοποιήσεις που έχουν εκδοθεί για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε μια έκταση από τα Βραχώδη Όρη έως τη Νέα Αγγλία, μεταδίδει το CNN.

Περίπου 2.400 πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ έως σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com. Περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν μονάχα από και προς τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια του Σικάγο.

Η χειμερινή καταιγίδα ανάγκασε, επίσης, δεκάδες σχολικές περιφέρειες στην περιοχή να ακυρώσουν τα μαθήματα τουλάχιστον για σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 9 / 2023 , 14:57 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος Αμερικής τέλεσε στις 26 Σεπτεμβρίου 2023τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς για μαθητές του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης ΗΠΑ. Περίπου 200 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (GAI). […]

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας kthara_deytera_ethima_adologala.gr

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 3 / 2024 , 17:18 από news_room ΕΛΛΑΔΑ | Η ελληνική παράδοση είναι γεμάτη ήθη και έθιμα για την Καθαρά Δευτέρα .Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώμε λαγάνα, ταραμά και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού. Οι βυζαντινοί την Καθαρά Δευτέρα την ονόμαζαν […]