24 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

Έως τον Μάρτιο του 2024 η παράταση των ατομικών κυρώσεων στη Ρωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Έως τον Μάρτιο του 2024 η παράταση των ατομικών κυρώσεων στη Ρωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 9 / 2023 , 1:58 από news_room

Το Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά όσων υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας για έξι επιπλέον μήνες, έως τις 15 Μαρτίου 2024.

Τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα προβλέπουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για φυσικά πρόσωπα, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων ή άλλων οικονομικών πόρων στα άτομα και τις οντότητες που περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο. Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν για περίπου 1.800 άτομα και οντότητες, μεγάλο ποσοστό των οποίων υπόκειται σε αυτές λόγω της συνεχιζόμενης αδικαιολόγητης και απρόκλητης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης των κυρώσεων, το Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να μην ανανεώσει τις καταχωρίσεις τεσσάρων προσώπων.

Μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ως απάντηση στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε μαζικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με στόχο να περιορίσει σημαντικά την ικανότητά της να διεξάγει πόλεμο, να της στερήσει κρίσιμες τεχνολογίες και αγορές και να αποδυναμώσει την οικονομική βάση της Ρωσίας.

Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 29ης-30ής Ιουνίου 2023, η ΕΕ καταδίκασε εκ νέου απερίφραστα τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο οποίος συνιστά πρόδηλη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και υπενθύμισε την αταλάντευτη υποστήριξη της ΕΕ για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, καθώς και το φυσικό δικαίωμα νόμιμης άμυνας της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επίθεσης.

Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει σημαντική χρηματοδοτική, οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη στην Ουκρανία και τον λαό της για όσο χρειάζεται.

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η εμπειρία των Χριστουγέννων μας δίνει δύναμη για όσα μας περιμένουν»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 20:49 από news_room Με αισθήματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος η «Μητρόπολις των εορτών», τα Χριστούγεννα, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα φετινά Χριστούγεννα λειτούργησαν ως το απαραίτητο πνευματικό οξυγόνο, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της […]

Με επιτυχία η Φιλανθρωπική Συναυλία Ας γίνει απόψε το τραγούδι μια ευχή της Ι.Μ. Λεμεσού

Με επιτυχία η Φιλανθρωπική Συναυλία “Ας γίνει απόψε το τραγούδι μια ευχή” της Ι.Μ. Λεμεσού

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 0:43 από news_room Με επιτυχία η Φιλανθρωπική Συναυλία “Ας γίνει απόψε το τραγούδι μια ευχή” της Ι.Μ. Λεμεσού Το απόγευμα της Τρίτης, 1ης Νοεμβρίου 2022 , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεώς μας, η φιλανθρωπική Συναυλία “Ας γίνει απόψε το τραγούδι μια ευχή”. Την […]