17 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Χρεώσεις μαθητικών εισιτηρίων στη σχολική και βασική υπηρεσία δημόσιων μεταφορών Λευκωσίας και Λάρνακας

Χρεώσεις μαθητικών εισιτηρίων στη σχολική και βασική υπηρεσία δημόσιων μεταφορών Λευκωσίας και Λάρνακας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 2 / 2022 , 5:40 από news_room

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πληροφορεί τους γονείς των μαθητών και τους μαθητές που χρησιμοποιούν τις σχολικές, αλλά και τακτικές διαδρομές λεωφορείων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, ότι για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ειδικές τιμές εισιτηρίων που ισχύουν για μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν προσωποποιημένη Motion Card.

Η έκδοση της προσωποποιημένης μαθητικής Motion Card είναι δωρεάν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και μπορεί να γίνει μόνο με την επίδειξη της πολιτικής ταυτότητας ή/και της σχολικής ταυτότητας του μαθητή σε ένα από τα Σημεία Πώλησης Εισιτηρίων της Επαρχίας Λευκωσίας και Λάρνακας (Σταθμός Μακάριου Σταδίου, Σταθμός Πλατείας Σολωμού, Σταθμός Γενικού Νοσοκομείου, Σταθμός Αλάμπρας, Σταθμός Ταμασού, Σταθμός Λάρνακας, Σταθμός Κοφίνου, Αεροδρόμιο Λάρνακας). Τις προσεχείς ημέρες, όλοι οι πολίτες εντός των Επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας, συμπεριλαμβανομένου και των μαθητών, θα μπορούν να συμπληρώνουν αίτηση για έκδοση Motion Card και ηλεκτρονικά, η οποία θα τους αποστέλλεται ταχυδρομικά με μικρή χρέωση.

Οι διαθέσιμοι τύποι εισιτηρίων που μπορεί να φορτωθούν σε κάθε μαθητική Motion Card (μέχρι και 3 τύπους εισιτηρίου και ηλεκτρονικό πορτοφόλι – e-wallet, ανά κάρτα) είναι οι ακόλουθοι:

Μηνιαίο Εισιτήριο €10 (απεριόριστη χρήση για 30 ημέρες από πρώτη χρήση), και
Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι – e-wallet (ο μαθητής μπορεί να πιστώσει το ποσό που θέλει και θα χρεώνεται για κάθε διακίνηση του 0.75 σεντς. Καμία επιπλέον χρέωση δεν θα γίνεται σε περίπτωση που γίνει μετεπιβίβαση εντός 60 λεπτών).
Σημειώνεται ότι μετά τη δημιουργία και την πρώτη πίστωση της κάρτας σε ένα εκ των προαναφερόμενων Σημείων Πώλησης (ή μετά την παραλαβή της κάρτας αν αυτή πιστωθεί ηλεκτρονικά), η κάρτα μπορεί να πιστώνεται και διαδικτυακά με τους αντίστοιχους τίτλους μέσω της ιστοσελίδας https://publictransport.com.cy/topup/page/topup-travel-card ή/και μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα “Pame App” της Εταιρείας Cyprus Public Transport. Για παράδειγμα κάποιος που έχει πιστώσει μηνιαίο εισιτήριο σε ένα Σημείο Πώλησης, θα μπορεί να φορτώσει τον συγκεκριμένο τίτλο και διαδικτυακά ή/και μέσω της εφαρμογής “Pame App”. Το ίδιο ισχύει και για το Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι (e-wallet).

Η πολιτική αυτή, έχει ως κύριο στόχο την παρότρυνση των μαθητών για χρήση της προσωποποιημένης κάρτας, επιτυγχάνοντας έτσι:

τη μείωση χρήσης χαρτιού,
τη μείωση του χρόνου επιβίβασης στα λεωφορεία και του χρόνου της συνολικής διαδρομής,
την αποφυγή συναλλαγών μεταξύ οδηγού και μαθητή, και
δωρεάν μετεπιβίβαση εντός μιας ώρας σε περίπτωση που ο μαθητής επιλέξει να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet).
Σημειώνεται ότι μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2022 το κόστος έκδοσης μαθητικής Motion Card θα ανέρχεται στα €5. Επίσης, σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ο τίτλος εισιτηρίου ή οι τίτλοι οι οποίοι ήταν σε ισχύ ή δεν χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τη στιγμή απώλειας, θα πιστώνονται σε νέα κάρτα με χρέωση €5, ποσό το οποίο αντικατοπτρίζει την αξία της κάρτας και το διαχειριστικό κόστος.

Σχετικά Άρθρα

Με Λαμπρότητα τιμά & Εορτάζει η Νέα Σμύρνη την Πολιούχο της Αγία Φωτεινή - Adologala.gr

Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 5 / 2022 , 1:06 από news_room Με Λαμπρότητα τιμά & Εορτάζει η Νέα Σμύρνη την Πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ὁ Πανηγυρικός Ἑσπερινός τοῦ Μητροπολιτικοῦ μας Ναοῦ Ἁγίας Φωτεινῆς Νέας Σμύρνης Μέσα στή χαρμόσυνη πασχάλια περίοδο ἑορτάστηκε κι ἐφέτος μέ κάθε ἐκκλησιαστική λαμπρότητα ἡ μεγάλη ἐτήσια πανήγυρη τῆς ἁγίας […]

Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους

Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 3 / 2023 , 10:40 από news_room Τήν 10.00ην π.μ. ὥραν τῆς Πέμπτης 10ης/ 23ης Μαρτίου 2023, ἐτελέσθη Δοξολογία εἰς τό Καθολικόν τοῦ Πανιέρου Ναοῦ τῆς Ἀναστάσεως κατά μετάθεσιν διά τήν ἐθνικήν ἐπέτειον τῆς 25ης Μαρτίου 1821, ὡς εὐχαριστία πρός τόν Θεόν διά τήν ἐθνικήν Παλιγγενεσίαν καί ἀπελευθέρωσιν ἀπό τοῦ Τουρκικοῦ […]