23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων

Χρεώσεις μαθητικών εισιτηρίων στη σχολική και βασική υπηρεσία δημόσιων μεταφορών Λευκωσίας και Λάρνακας

Χρεώσεις μαθητικών εισιτηρίων στη σχολική και βασική υπηρεσία δημόσιων μεταφορών Λευκωσίας και Λάρνακας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 2 / 2022 , 5:40 από news_room

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πληροφορεί τους γονείς των μαθητών και τους μαθητές που χρησιμοποιούν τις σχολικές, αλλά και τακτικές διαδρομές λεωφορείων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, ότι για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ειδικές τιμές εισιτηρίων που ισχύουν για μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν προσωποποιημένη Motion Card.

Η έκδοση της προσωποποιημένης μαθητικής Motion Card είναι δωρεάν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και μπορεί να γίνει μόνο με την επίδειξη της πολιτικής ταυτότητας ή/και της σχολικής ταυτότητας του μαθητή σε ένα από τα Σημεία Πώλησης Εισιτηρίων της Επαρχίας Λευκωσίας και Λάρνακας (Σταθμός Μακάριου Σταδίου, Σταθμός Πλατείας Σολωμού, Σταθμός Γενικού Νοσοκομείου, Σταθμός Αλάμπρας, Σταθμός Ταμασού, Σταθμός Λάρνακας, Σταθμός Κοφίνου, Αεροδρόμιο Λάρνακας). Τις προσεχείς ημέρες, όλοι οι πολίτες εντός των Επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας, συμπεριλαμβανομένου και των μαθητών, θα μπορούν να συμπληρώνουν αίτηση για έκδοση Motion Card και ηλεκτρονικά, η οποία θα τους αποστέλλεται ταχυδρομικά με μικρή χρέωση.

Οι διαθέσιμοι τύποι εισιτηρίων που μπορεί να φορτωθούν σε κάθε μαθητική Motion Card (μέχρι και 3 τύπους εισιτηρίου και ηλεκτρονικό πορτοφόλι – e-wallet, ανά κάρτα) είναι οι ακόλουθοι:

Μηνιαίο Εισιτήριο €10 (απεριόριστη χρήση για 30 ημέρες από πρώτη χρήση), και
Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι – e-wallet (ο μαθητής μπορεί να πιστώσει το ποσό που θέλει και θα χρεώνεται για κάθε διακίνηση του 0.75 σεντς. Καμία επιπλέον χρέωση δεν θα γίνεται σε περίπτωση που γίνει μετεπιβίβαση εντός 60 λεπτών).
Σημειώνεται ότι μετά τη δημιουργία και την πρώτη πίστωση της κάρτας σε ένα εκ των προαναφερόμενων Σημείων Πώλησης (ή μετά την παραλαβή της κάρτας αν αυτή πιστωθεί ηλεκτρονικά), η κάρτα μπορεί να πιστώνεται και διαδικτυακά με τους αντίστοιχους τίτλους μέσω της ιστοσελίδας https://publictransport.com.cy/topup/page/topup-travel-card ή/και μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα “Pame App” της Εταιρείας Cyprus Public Transport. Για παράδειγμα κάποιος που έχει πιστώσει μηνιαίο εισιτήριο σε ένα Σημείο Πώλησης, θα μπορεί να φορτώσει τον συγκεκριμένο τίτλο και διαδικτυακά ή/και μέσω της εφαρμογής “Pame App”. Το ίδιο ισχύει και για το Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι (e-wallet).

Η πολιτική αυτή, έχει ως κύριο στόχο την παρότρυνση των μαθητών για χρήση της προσωποποιημένης κάρτας, επιτυγχάνοντας έτσι:

τη μείωση χρήσης χαρτιού,
τη μείωση του χρόνου επιβίβασης στα λεωφορεία και του χρόνου της συνολικής διαδρομής,
την αποφυγή συναλλαγών μεταξύ οδηγού και μαθητή, και
δωρεάν μετεπιβίβαση εντός μιας ώρας σε περίπτωση που ο μαθητής επιλέξει να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet).
Σημειώνεται ότι μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2022 το κόστος έκδοσης μαθητικής Motion Card θα ανέρχεται στα €5. Επίσης, σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ο τίτλος εισιτηρίου ή οι τίτλοι οι οποίοι ήταν σε ισχύ ή δεν χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τη στιγμή απώλειας, θα πιστώνονται σε νέα κάρτα με χρέωση €5, ποσό το οποίο αντικατοπτρίζει την αξία της κάρτας και το διαχειριστικό κόστος.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος ο Γ'

Το πρώτο Πασχάλιο Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 4 / 2023 , 17:49 από news_room † ΓΕΩΡΓΙΟΣ ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου. Παντὶ τῷ Χριστεπωνύμῳ Πληρώματι τῆς Ἁγιωτάτης Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Χάριν, εἰρήνην καὶ εὐλογίαν παρὰ τοῦ ἐνδόξως ἐκ νεκρῶν Ἀναστάντος Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.   Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά, «Χριστὸς Ἀνέστη»! «Χαρᾶς εὐαγγέλια ἐκ […]

Ένα σπάνιο ρολόι για τον Έλληνα Πρωθυπουργό από τους ομογενείς της Ρωσίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:31 από news_room Ένα σπάνιο συλλεκτικό ρολόι με χαραγμένο επάνω του το σύνθημα «ο Πόντος ζει», χάρισαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι Έλληνες ομογενείς της Ρωσίας στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στο Σότσι. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε […]