24 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος στο Νυμφαίο – Adologala.gr Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η πολιούχος Νέας Σμύρνης, Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας

Ο Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης επισκέφθηκε την ελληνική ομογένεια στη Φλόριδα

Επίσκεψη του Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκη στην ομογένεια της Φλόριδας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 2 / 2022 , 21:32 από news_room

Ο Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης επισκέφθηκε την ελληνική ομογένεια στη Φλόριδα

Επίσκεψη στην ελληνική ομογένεια στη Φλόριδα των ΗΠΑ πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντώντας εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το σχολείο τσάρτερ της «Αθηναϊκής Ακαδημίας» στο ClearWater τονίζοντας ότι η Ελληνική Γλώσσα είναι η ταυτότητα, η ρίζα και η άυλη πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων που διατηρεί ακατάλυτο τον δεσμό με την Πατρίδα. Ο κ. Χρυσουλάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του επισημαίνοντας ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στηρίζει κάθε προσπάθεια που αφορά στην εκμάθηση των Ελληνικών, στη διατήρηση και ενίσχυση της ταυτότητας των Αποδήμων Ελλήνων. Η εκδήλωση στην «Αθηναϊκή Ακαδημία» διοργανώθηκε από το Τμήμα Ελληνικών του σχολείου υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Τάμπα και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα κος Λουκάς Τσώκος, καθώς και η Πρόεδρος της Οµοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής κα Στέλλα Κοκόλη, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα (University of South Florida) Ιπποκράτης Κάντζιος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τη σημασία της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Ο κ. Χρυσουλάκης επισκέφθηκε επίσης τις καινούργιες εγκαταστάσεις της «Αθηναϊκής Ακαδημίας» στο Ft. Myers, όπου τον υποδέχθηκαν με ζεστασιά τα παιδιά του νηπιαγωγείου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι του παρουσίασαν το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το οποίο ο κ. Χρυσουλάκης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρυσουλάκης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε επίσης στο ελληνικό σχολείο τσάρτερ «Πλάτων», όπου μίλησε σε σύσκεψη για τη διδασκαλία των ελληνικών τονίζοντας με ποιους τρόπους θα υποστηριχθεί καλύτερα η διάδοση των ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια. Παρόντες ήταν τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Ακαδημίας, Μatt Gunderson (CEO) και Danielle Cicetti (CAO), ο διευθυντής του Ελληνικού Προγράμματος, Κώστας Αρετής, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Τσώκος, η κ. Στέλλα Κοκόλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μάικ Αλεξάνδρου και η εκπαιδευτικός Κατερίνα Διακογιάννη.

Ο κ. Χρυσουλάκης είχε επίσης συνάντηση με τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, κ. Χρυσόστομο Αλαχούζο, ο οποίος τον υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θερμότητα στο γραφείο του προσφέροντάς του ως αναμνηστικό δώρο το αγαλματίδιο του Έλληνα σφουγγαρά. Ο κ. Χρυσουλάκης ευχαρίστησε τον κ. Αλαχούζο για όσα έχει καταφέρει χαρακτηρίζοντάς τον άξιο δήμαρχο και άξιο Έλληνα και πατριώτη, επισημαίνοντας ότι έχει καταφέρει να δώσει ελληνικό χρώμα στην πόλη γεμίζοντας τη με ελληνικές σημαίες, γεγονός που προκαλεί συγκίνηση σε κάθε Έλληνα. Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε επίσης τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας στο Τάρπον Σπρινγκς, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Μάικ Αλεξάνδρου σχετικά με τις δράσεις τους, ενώ από την πλευρά του ο κ. Χρυσουλάκης τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας που έχουν σκοπό να συνδέσουν την ελληνική ομογένεια με το μητροπολιτικό κέντρο, αλλά και για όσα προβλέπονται με την ψήφο των Αποδήμων, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ομογενών στα ελληνικά προξενεία, ανταλλάσσοντας ιδέες και σκέψεις, ώστε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η συνεργασία τους με τη Γενική Γραμματεία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Τάρπον Σπρινγκς, ο επικεφαλής της παρέλασης κ. Σισώης προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρυσουλάκη να παρευρεθεί στην παρέλαση στον Τάρπον Σπρινγκς με την ευκαιρία των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, η οποία θα λάβει χώρα στις 20 Μαρτίου.

O κ. Χρυσουλάκης επισκέφθηκε ακόμη τον Σύλλογο των Ελλήνων στην πόλη Naples της Φλόριδας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, καθώς και το τοπικό chapter των AHEPANS, όπου συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες ομογενείς της περιοχής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Χρυσουλάκης δεσμεύθηκε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα ενισχύσει την επικοινωνία μαζί τους και θα βρίσκεται κοντά τους όσο γίνεται περισσότερο.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο Ελλάδας στην Τάμπα της Φλόριδας, όπου ενημερώθηκε από τον Γενικό Πρόξενο κ. Τσώκο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ομογενών στην Φλόριδα, ενώ διαπίστωσε την πρόοδο που έχει σημειωθεί και την επιτάχυνση των διαδικασιών, οι οποίες οφείλονται στη σύνδεση του Προξενείου με το Μητρώο Πολιτών, κάτι το οποίο ο Πρόξενος χαρακτήρισε ως μια πραγματικά πολύ μεγάλη θετική παρέμβαση.

Επίσκεψη του Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκη στην ομογένεια της Φλόριδας

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος έστειλε επιστολή συμπαθείας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 8 / 8 / 2021 , 0:49 από news_room Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος απευθύνει πρόσκληση στους πιστούς να κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν τους πυροπαθείς στην Ελλάδα Ο  Πατριάρχης Σερβίας, έστειλε χθές 7 Αυγούστου 2021 επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β ‘, στην […]

Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 19:00 από news_room Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου εκπροσώπησε χθες, 11/6/2021 την Κυπριακή Δημοκρατία, στη συζήτηση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με θέμα την ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το 2020. Στην παρέμβασή του ο κ. […]

Pin It on Pinterest