16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Εκδημία του 94χρονου Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Μπέμπη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 3 / 2021 , 18:43 από news_room

Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Μπέμπη, που έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου 2021 λόγω φυσικών αιτιών. Πρ. Κ.Μπέμπης ήταν ο αγαπημένος κληρικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Νιου Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης. Ήταν 94 ετών.

Γεννημένος στο νησί της Κρήτης, ο πατέρας Μπέμπης επέζησε από τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Η χήρα μητέρα του και τα δύο αδέλφια του μετακόμισαν στον Πειραιά της Ελλάδας.

Επιβίωσε από πολλές δοκιμασίες και δοκιμασίες με τη βοήθεια της βαθιάς πίστης του, όπως ο λιμός και ο βομβαρδισμός της Αθήνας κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Στην εκκλησία, επιλέχτηκε να λαμβάνει την «πλάκα του Ιησού» καθημερινά, Αυτή η φιλανθρωπία έσωσε τη ζωή του. Γνωρίζοντας ότι οι Αμερικανοί και οι Συμμαχικές Δυνάμεις θα έσωζαν τους Έλληνες, έμαθε να μιλά άπταιστα Αγγλικά δίνοντας το μερίδιο του ψωμιού σε έναν καθηγητή Αγγλικών.

Όταν του δόθηκε η ευκαιρία από τον καθηγητή του Γυμνασίου για να γίνει ιερέας στην Αμερική, «σήκωσε» το χέρι του εθελοντή. Μετά από καταιγίδες και ένα βυθισμένο σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Μασσαλίας της Γαλλίας, σώθηκε από έναν Γάλλο καταστροφέα που τελικά έφτασε στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ με ένα Αμερικανικό Νικητήριο Πλοίο. Μπήκε στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στο Brookline της Μασαχουσέτης, αποφοιτώντας με πτυχίο Bachelor of Divinity. Συνέχισε τις σπουδές του και απέκτησε Master of Divinity από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Κέρδισε επίσης διδακτορικό πιστοποιητικό στο Divinity από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Χειροτονήθηκε στην ιεροσύνη το 1951. Έγινε Έλληνας Ορθόδοξος ιερέας στο Danbury του Κοννέκτικατ και μετά μετακόμισε στο New Bedford της Μασαχουσέτης το 1953. Ήταν ιερέας και πνευματικός ηγέτης στην ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Greater New Bedford. Επίσης, καθοδήγησε πιστά τις προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας νέας εκκλησίας στο Cross Road στο Ντάρτμουθ της Μασαχουσέτης το 2011.

Ο πατέρας Bebis ήταν ενεργό μέλος του Διεθνούς Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Greater New Bedford, Trustee Library New Bedford, πνευματικός ηγέτης της ετήσιας ευλογίας του στόλου, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του οργανισμού κατά της φτώχειας του North End (Agnes Braz / Hope Bean) Κοινοτικό Κέντρο, Πρόεδρος Νομικών Υπηρεσιών για τους Φτωχούς, Πνευματικός σύμβουλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας της Αμερικής και της Εταιρείας Γυναικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου του Αγίου Γεωργίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αδελφότητας του Ιερέα και δικηγόρος για κοινωνική δικαιοσύνη, γραμματισμό και μάθηση, και πολλά άλλα φιλανθρωπικά, κοινότητες και φιλανθρωπικά έργα.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης απένημε τον τίτλο του Πρωτοπρεσβυτέρου το 1996, τον υψηλότερο βαθμό ενός παντρεμένου ιερέα στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Παρουσιάστηκε από τη Συναγωγή Tifereth Israel το 1990 για τις «αφοσιωμένες προσπάθειές του για την αδελφότητα και την κατανόηση στην κοινότητά μας».

Για τα 50 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας του στην περιοχή του Greater New Bedford, ένα πετρέλαιο πορτρέτο της καλλιτέχνης Deborah Macy εκτίθεται στη δωρεάν δημόσια βιβλιοθήκη του New Bedford και ένας πάγκος αναμνηστικών στο Bristol Community College στο Fall River αποτίει φόρο τιμής στις συνεισφορές του ενορία και κοινότητα. Το 2003, ο Metropolitan Methodios της Βοστώνης ανέθεσε στον πατέρα Bebis το αρχαίο γραφείο του Αρχιμανδρίτη, μια πολύ σεβαστή λειτουργική θέση. Του απονεμήθηκε επίσης το Dartmouth Man of the year το 2011 και πολλές άλλες πολλές ανταμοιβές και αναγνωρίσεις.

Ο πατέρας Μπέμπης ήταν ένας αφοσιωμένος και στοργικός πατέρας, παππούς και προπάππος που ήταν εξαιρετικά περήφανος για την οικογένειά του. Προηγήθηκε από τη σύζυγό του, την Πρέσβυτέρα Ειρήνη Η. (Βούρος) Μπέμπης, την αδερφή του Στέλλα Ντάλεϊ από την Αυστραλία και τη μητέρα του Όλγα Μπέμπης.

Οι επιζώντες περιλαμβάνουν τον αγαπημένο δίδυμο αδερφό του, τον Δρ Καθηγητή George S. Bebis από το Ντάρτμουθ. τρεις γιοι, ο Stephen Bebis και η σύζυγός του, Michele of Weston, Massachusetts · Ο Γιώργος C. Bebis και η σύζυγός του, Constance Lee of Lakeville και ο Αιδεσιμότατος Paul C. Bebis και η σύζυγός του, Theresa of Lancaster, Massachusetts. η κόρη του, Κωνσταντία Όλγα Μπέμπις από το Νιου Μπέντφορντ. και εγγόνια, Stephanie, Kathryn, Dean, Michael, Barbara, Alaina, Rebecca, Alexander, Joshua, Irina, and Julian, 13 σπουδαία εγγόνια και πολλές ανιψιές και ανιψιές.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου  θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του που θα είναι ιδιωτική, αλλά θα μεταδοθεί ζωντανά στις 11:00 π.μ. στον ιστότοπο Saunders-Dwyer Home for Funerals στη διεύθυνση www.saundersdwyer.com και θα ακολουθήσει μια ιδιωτική ταφή. Αντί των λουλουδιών, κάντε τις δωρεές σας στο Bebis Memorial Trust Fund c / o St. George Greek Orthodox Church, P.O. Πλαίσιο 79411, Ντάρτμουθ, Μασαχουσέτη 02747.

Σχετικά Άρθρα

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη υποδέχτηκε τους σπουδαστές των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη υποδέχτηκε τους σπουδαστές των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 10 / 2022 , 0:56 από news_room Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σχετικά με την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη υποδέχτηκαν τους σπουδαστές στις εγκαταστάσεις τους στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου και άκρως ενδιαφέροντος Welcome […]

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο δέχθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Adologala.gr

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο δέχθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 7 / 2022 , 0:29 από news_room Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί 7 Ιουλίου 2022 ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο και την συνοδεία του και η συζήτηση επικεντρώθηκε σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. […]