17 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ολλανδία: Ανοίγουν ξανά τα μπαρ και τα εστιατόρια

Ολλανδία Ανοίγουν ξανά τα μπαρ και τα εστιατόρια

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 23:26 από news_room

Η ολλανδική κυβέρνηση, που βρίσκεται υπό πίεση, ανακοίνωσε σήμερα την επαναλειτουργία από αύριο, υπό προϋποθέσεις, των μπαρ, εστιατορίων και πολιτιστικών χώρων στη χώρα, όπου οι υγειονομικοί περιορισμοί κατά της Covid-19 είναι από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση χαλάρωσης του λοκντάουν ανταποκρινόμενη στις «μεγάλες εντάσεις» που υπάρχουν στους τομείς της εστίασης και του πολιτισμού, είπε σήμερα ο Μαρκ Ρούτε.

«Κάνουμε σήμερα ένα μεγάλο βήμα για να χαλαρώσουμε περαιτέρω το λοκντάουν στην Ολλανδία», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Χάγη, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση παίρνει ένα «ρίσκο» μπροστά σε έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

«Αυτό μοιάζει αντιφατικό, την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων έχει “εκραγεί”… Πραγματικά παίρνουμε ένα ρίσκο σήμερα και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με αυτό», σημείωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής κυβέρνησης.

Τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα θέατρα μπορούν να επαναλειτουργήσουν από αύριο 26 Ιανουαρίου, διαβεβαίωσε ο Ρούτε.

Θα επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με μικρότερη χωρητικότητα και υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι πολίτες θα μπορούν, επιπλέον, να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις, να επισκέπτονται ζωολογικούς κήπους, μουσεία και θεματικά πάρκα.

Οι πελάτες θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την Covid-19.

Η ολλανδική κυβέρνηση ακολούθησε τις συστάσεις από την ομάδα των ειδικών στον τομέα της υγείας, οι οποίοι, τη Δευτέρα, είπαν ότι στηρίζουν το περιορισμένο άνοιγμα των μπαρ, εστιατορίων και θεάτρων, τα οποία είχαν κλείσει από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Έρνστ Κουίπερς δήλωσε πως οι ειδικοί ένιωσαν ότι η επαναλειτουργία είναι εν μέρει δυνατή, διότι οι νοσηλείες από το κύμα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τους αρχικούς φόβους.

Η χαλάρωση των μέτρων λαμβάνει χώρα παρά τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης. Σήμερα, το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία ανακοίνωσε ένα ρεκόρ 366.120 κρουσμάτων για την προηγούμενη εβδομάδα, ένας αριθμός αυξημένος κατά 51%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός εγκλωβίζει την Ελλάδα σε διπλωματία μη-λύσης στα ελληνοτουρκικά

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 6 / 2021 , 6:07 από news_room ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός εγκλωβίζει την Ελλάδα σε μία συντηρητική διπλωματία μη-λύσης στα ελληνοτουρκικά Κριτική στον πρωθυπουργό για το χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την εκκίνηση […]

ΗΠΑ: Πώς η σύλληψη ενός 23χρονου οδήγησε το FBI σε μια παγκόσμια σατανιστική αίρεση

ΗΠΑ: Πώς η σύλληψη ενός 23χρονου οδήγησε το FBI σε μια παγκόσμια σατανιστική αίρεση

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 1 / 10 / 2023 , 12:12 από news_room Μια σύλληψη με κατηγορίες για οπλοκατοχή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2021 οδήγησε το FBIσε μια υπόθεση παιδεραστίας και μία σατανιστική αίρεση με θύματα δεκάδες αν όχι εκατοντάδες ανηλίκους. Οι ανησυχητικές αναρτήσεις του Angel Almeida στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οδήγησαν τις […]