22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Καλή Χρονιά! Με ελπίδα και αισιοδοξία για το τέλος της πανδημίας υποδέχθηκε η Ελλάδα το νέο έτος 2022

Καλή Χρονιά! Με ελπίδα και αισιοδοξία για το τέλος της πανδημίας υποδέχεται η Ελλάδα το 2022

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 1 / 2022 , 7:50 από news_room

Με ένα χορό φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων, μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για καλή χρονιά, αλλά χωρίς τις συνήθεις εορταστικές εκδηλώσεις των δήμων προς αποφυγήν της διασποράς του κορονοϊού, υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2022. Στην Αθήνα, αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας, τα βεγγαλικά φώτισαν τον ελληνικό ουρανό.

Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου ένα υπερθέαμα εντυπωσιακών, πολύχρωμων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών φώτισε τον αττικό ουρανό. Η βραδιά ξεκίνησε ένα τέταρτο πριν από την έλευση της νέας χρονιάς με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Θέατρο του του Λυκαβηττού, που παρουσιάστηκε απευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, περί τις 23:55 ώρα Ελλάδος της 31ης Δεκεμβρίου 2021, ο Σάκης Ρουβάς κάλεσε στη σκηνή τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τη Χορωδία των Παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» για να καλωσορίσουν όλοι μαζί το 2022. «Αποχαιρετούμε μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Χρονιά με πολλές και οδυνηρές απώλειες, ανασφάλεια και φόβο. Η ζωή όμως, είναι μεγαλύτερη από τις οδύνες της. Κι αυτή η Πρωτοχρονιά σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή. Ας την κάνουμε λοιπόν με αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη. Να ευχηθώ πάνω από όλα, Υγεία. Δύναμη, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Αλληλοσεβασμό. Να είμαστε όλοι καλά. Και το 2022 να πάρουμε την «ανάσα» που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη!», ανέφερε στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο. Αμέσως μετά, υπό τους ήχους της μελωδίας «Πάει ο παλιός ο χρόνος», ο αττικός ουρανός «πλημμύρισε» πυροτεχνήματα. Ευχή όλων, η νέα χρονιά να μάς χαρίσει απλόχερα ό,τι περισσότερο έχουμε ανάγκη: Υγεία, αντοχή, φως, ελπίδα και χαμόγελο!

Στις δηλώσεις τους για το νέο έτος 2022 η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας έστειλαν τα δικά τους μηνύματα αισιοδοξίας και ευχές για να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν η πανδημία.

«Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το πιο ισχυρό μας όπλο για να νικήσουμε τον ιό. Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων είναι ευθύνη της Πολιτείας, αλλά και δική μας. Αφορά την κοινωνική και την ατομική μας ηθική, με επίκεντρο τον σεβασμό στον πλησίον και το γενικό καλό», αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά της για τη νέα χρονιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς. Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί», τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο έτος.

«Το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της μεγάλης αλλαγής. Η χρονιά μιας νέας αρχής. Για τις ζωές μας. Για την κοινωνία. Για την Ελλάδα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε «το 2022 η ανθρωπότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για να απαντήσει με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σε αυτές τις πολύ μεγάλες προκλήσεις».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο μήνυμά της για το 2022 εύχεται «καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη, σε όλους κι όλες, εργαζόμενους, άνεργους, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, τους μετανάστες και πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: «Ας ξεχάσουμε λοιπόν τα λάθη του 2021, ας βελτιώσουμε ο καθένας ξεχωριστά την δική του ατομική προσωπικότητα, να προχωρήσουμε μαζί, ελληνικά, χριστιανικά, ορθόδοξα, αλληλέγγυος ο ένας με τον άλλο. Δίπλα, δίπλα, χέρι, χέρι, οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα. Οι Έλληνες το 2022, πρέπει να κάνουμε τα καλύτερα».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης εύχεται «ο ερχομός του 2022 να δυναμώσει την πεποίθηση μέσα μας ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν διαφορετικά-εφ’ όσον βέβαια δεν κάνουμε τα ίδια. Εφ’ όσον αναλάβουμε την ευθύνη της ρήξης μ’ ένα σύστημα που συνεχώς συγκαλύπτει την οικονομική και ηθική του χρεοκοπία. Ένα σύστημα που επιμένει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως τη λύση στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα παράγει. Ένα σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται τις κρίσεις που το ίδιο παράγει για να κερδίζουν οι λίγοι εις βάρος των πολλών».

 

Σχετικά Άρθρα

Στην κρητική γη αναπαύεται ο Μίκης Θεοδωράκης – Υποδοχή στο Λιμάνι των Χανίων – Η Εξόδιος Ακολουθία & η Ταφή στον Γαλατά

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 9 / 2021 , 1:24 από news_room «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις»- με ριζίτικο ο αποχαιρετισμός στον αθάνατο Μίκη Πλήθος κόσμου στους δρόμους γύρω από το νεκραταφείο στον Γαλατά Χανίων πρίν ξεκινήσει  η εξόδιος ακολουθία στη κρητική γη όπου θα δεχθεί τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη. Μικροί και μεγάλοι χειροκρότησαν και […]

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός ΥΕΘΑ χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 4 / 2021 , 5:03 από news_room ΗΠΑ: Ο Αμερικανός ΥΕΘΑ χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας Τις διπλωματικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εθνικής Άμυνας Λόιντ Τζέιμς Ώστιν με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας των […]