13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 2 πυραύλους Κρουζ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 2 πυραύλους Κρουζ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 23:27 από news_room

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους προς ανατολική κατεύθυνση, προς τη Θάλασσα της Κορέας, που φαίνεται ότι ήταν τύπου Κρουζ, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις.

Η δοκιμή ακολουθεί σειρά εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων καθώς και πυραύλων που σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ ήταν υπερηχητικοί.

Το νοτιοκορεάτικο επιτελείο μελετά τις παραμέτρους των εκτοξεύσεων για να εξακριβώσει τη φύση των οπλικών συστημάτων που εκτοξεύθηκαν, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Η υπηρεσία Τύπου του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες του πρακτορείου όταν επικοινώνησε μαζί της για να ζητήσει σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι αλλεπάλληλες οπλικές δοκιμές σημειώνονται σε ιδιαίτερα λεπτή συγκυρία στην περιοχή. Ο μοναδικός σύμμαχος της Βόρειας Κορέας με κύρος σε διεθνές επίπεδο, η Κίνα, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες· η Νότια Κορέα θα οργανώσει προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο.

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, βαλλιστικών πυραύλων και άλλων εξελιγμένων όπλων παρά τις διεθνείς κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. Πάντως οι εκτοξεύσεις πυραύλων Κρουζ δεν είναι απαγορευμένες δυνάμει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως αυτές των βαλλιστικών πυραύλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

«Μια Παύση Αρκεί για να Αποφύγουμε την Ηλεκτρονική Απάτη»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 12 / 2021 , 19:55 από news_room «Μια Παύση Αρκεί για να Αποφύγουμε την Ηλεκτρονική Απάτη» είναι το κεντρικό μήνυμα του τηλεοπτικού σποτ στο πλαίσιο της εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ηλεκτρονικές απάτες που βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Αστυνομία […]

Η Μόσχα εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος εμφυλίου πολέμου στο Αφγανιστάν

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 4:59 από news_room Η Μόσχα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου στο Αφγανιστάν, αλλά δεν προτίθεται να επέμβει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την διένεξη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ταλιμπάν και των δυνάμεων αντίστασης που συγκροτούνται στην επαρχία Πανσίρ. «Σήμερα στην […]