22 °C Athens, GR
03/10/2022

Τελευταια Νέα
Ανακοινωθέν για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκινά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Music Escapades: Τριήμερο αφιέρωμα στην σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή με δωρεάν είσοδο στο ΚΠΙΣΝ Αυστραλίας Μακάριος: «Η αγάπη μάς οδηγεί στο φως, το μίσος μάς οδηγεί στο σκοτάδι και στη φθορά» Τα εγκαίνια του νέου διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Εκ Βαθέων» τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ Αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων στην Πατριαρχική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος» Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Παρουσία πλήθους κόσμου η Στρατιωτική Παρέλαση για την 62η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι και οι οικονομικές κρίσεις, οι βασικοί λόγοι για την ευρεία επισιτιστική κρίση Ο Υπουργός Εσωτερικών για την επέτειο της ανεξαρτησίας της 1ης Οκτωβρίου στην ομογένεια των ΗΠΑ

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Ημέρα της Αυστραλίας

makarios-autralias-adologala-nea-ekklisiastika

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 1 / 2022 , 1:20 από news_room

Η Ομογένειάς μας, ως αναπόσπαστο και δυναμικό κομμάτι της αυστραλιανής κοινωνίας, εορτάζει υπερήφανα τη σημερινή ημέρα, η οποία σηματοδοτεί τη σύνθεση, τη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την ενότητα του αυστραλιανού έθνους. Πρόκειται για τις αξίες αυτές που έχουν επιτρέψει στη σύγχρονη Αυστραλία να καταστεί πρότυπο ανοιχτής και δημοκρατικής χώρας, να προοδεύει διαρκώς και να αντικρίζει το μέλλον με αισιοδοξία, ακόμα και κατά τις παρούσες συνθήκες που επισκιάζονται από τη φονική πανδημία.

Ιδιαίτερα τώρα, τα επιτεύγματα και οι κατακτήσεις του παρελθόντος μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα και οδηγό μας για την βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση της ενσκήψασας απειλής, για την ταχύτερη θεραπεία των συνεπειών της και για την προετοιμασία της επόμενης ημέρας. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Ημέρα της Αυστραλίας μάς υπαγορεύει να παραμερίσουμε τα «εγώ», να προτάξουμε το «εμείς» και να σεβαστούμε το πρόσωπο του πλησίον, όποιο κι αν είναι αυτό.

Αρκεί να αντλήσουμε τα σωστά διδάγματα από την ιστορία του ευλογημένου αυτού τόπου, όπου ο Θεός έταξε να συνυπάρξουν άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και με διακριτά πολιτισμικά χαρακτηριστικά, από τους πρώτους κατοίκους της Αυστραλίας μέχρι τους μετανάστες των προσφάτων ετών, οι οποίοι διαρκώς εμπλουτίζουν το θαυμαστό πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό της χώρας.

Ιστορικά, σε τίποτα δεν ωφέλησαν – παρά μόνο έβλαψαν – οι εγωισμοί, οι ιδιοτέλειες, οι αδικίες και οι αποκλεισμοί. Αντιθέτως, οι λαμπρότερες σελίδες στο κεφάλαιο του αυστραλιανού έθνους έχουν γραφθεί με τη μελάνη της συμφιλίωσης, της αλληλοκατανόησης και του εμπράκτου σεβασμού του ενός προς τον άλλον.

Αν δοκιμάσουμε να ξεφυλλίσουμε τις σελίδες αυτού του κεφαλαίου, μέσα θα βρούμε ολόκληρες παραγράφους, γραμμένες από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έκαναν την Αυστραλία δεύτερη πατρίδα τους και εργάστηκαν σκληρά, για να προσθέσουν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι στο έργο της οικοδόμησης μιας ακμάζουσας και ανοιχτής κοινωνίας.

Για αυτή τη συνεισφορά αισθανόμαστε τεράστια υπερηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα αναλογιζόμαστε και σεβόμαστε τη συνεισφορά όλων των λοιπών κοινοτήτων, ιδίως των Αυτοχθόνων, και εμπνεόμαστε ώστε να συνεχίσουμε εν πνεύματι αγάπης, κατανοήσεως και ομονοίας, να εργαζόμαστε για το κοινό καλό και την περαιτέρω πρόοδο του αυστραλιανού έθνους.

Χαρούμενη Ημέρα της Αυστραλίας μας!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η εμπειρική θεολογία της Γερόντισσας Ευλαμπίας Ρωμανίδου

Η εμπειρική θεολογία της Γερόντισσας Ευλαμπίας Ρωμανίδου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 7 / 2021 , 0:08 από news_room Ἡ ἐμπειρικὴ θεολογία τῆς Γερόντισσας Εὐλαμπίας Ρωμανίδου μητέρας τοῦ πατρὸς Ἰωάννου Ρωμανίδου* Του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου: Μοῦ εἶπε κάποτε ἕνας ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ ἀπὸ τὴν Κύπρο,  βοσκὸς στὸ ἐπάγγελμα, ποὺ κατὰ τὴ γνώμη μου ἔχει ἀνάλογη πνευματικὴ κατάσταση […]

Νέος Κληρικός στην Εκκλησία της Δημητριάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 10 / 2021 , 0:50 από news_room Ένα νέο εκλεκτό και πολύτιμο μέλος ενεγράφη στην χορεία των Μοναχών και Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας, το τριήμερο 1-3/10. Πρόκειται για τον π. Φιλοκτήμονα Σταμόπουλο – Σαμαρά, 38 ετών, Πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής το Α.Π.Θ. και τελειόφοιτο της […]

Pin It on Pinterest