22 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Σε Μελβούρνη, Σύδνεϋ & Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος για το Άγιο Δωδεκαήμερο – Adologala.gr

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 12 / 2021 , 0:32 από news_room

Σε Μελβούρνη, Σύδνεϋ & Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος για το Άγιο Δωδεκαήμερο – Adologala.gr

Κοντά στον πιστό λαό της ελληνοπρεπεστάτης Μελβούρνης και του παραδοσιακού Νορθ – Κόουτ θα εορτάσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τη Μητρόπολη των εορτών, τη Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό «Άξιον Εστί» στο Νορθ- Κόουτ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Νικολάου Κατσαντώνη.

Κατά την εορτή των Χριστουγέννων, το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο της εορτής και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μελβούρνης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου κ. Νικολάου Κατσαντώνη.

Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στο Bacchus Marsh.

Το Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 7.00 π.μ., ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Νικολάου Καρμόνα Τόρρες.

Την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου, στο Hurlstone Park του Σύδνεϋ.

Τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας στην επίσημη αίθουσα τελετών της Ιεράς Θεολογικής Σχολής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, στο Σύδνεϋ.

Την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, στην έναρξη της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Αδελαΐδα, θα τελέσει την Ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας για το Ορθόδοξο ποίμνιο της Νοτίου Αυστραλίας στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στο Norwood.

Την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανίων και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Noarlunga.

Την Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 π.μ., ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, στο Port Adelaide. Την ίδια ημέρα και ώρα 11.30 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα προστεί της Ακολουθίας του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα Port Adelaide.

Την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 π.μ., ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας επί τη συνάξει του Τιμίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Unley της Αδελαΐδος.

Μετά την επιστροφή του στο Σύδνεϋ, την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, στο Mascot.

Την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου και ώρα 1.00 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα προστεί της Ακολουθίας του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα Yarra Bay στο Σύδνεϋ.

Προσκαλούνται ο ευαγής κλήρος και ο φιλόχριστος λαός της Αυστραλίας να συμμετάσχουν στις Θείες Λειτουργίες, τις Ιερές Ακολουθίες και τελετές των Αγίων αυτών ημερών.

Σχετικά Άρθρα

Οι Ταλιμπάν θεωρούν καλοδεχούμενες τις γερμανικές επιχειρήσεις και τη γερμανική βοήθεια

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 20:34 από news_room Οι Ταλιμπάν θα θεωρούσαν καλοδεχούμενες γερμανικές επενδύσεις στο Αφγανιστάν και την παροχή βοήθειας σε τομείς όπως η ανθρωπιστική στήριξη, η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και οι υποδομές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στην εφημερίδα Bild. Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον περασμένο […]

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 9 / 2023 , 23:29 από news_room Το Άγιον Όρος επισκέπτεται  χθές και σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ από χθές 11 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στο Άγιον Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου και σήμερα λειτούργησε στο καθολικό της […]