28 °C Athens, GR
24/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026 Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 18:04 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, προέβη σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2021, στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Το Συμβούλιο απασχόλησε μια σειρά σημαντικών θεμάτων σε σχέση με την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ.

Είχαμε μια μακρά ανταλλαγή απόψεων για τη Στρατηγική Πυξίδα, έγγραφο που αποτελεί ορόσημο για τις δράσεις της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία. Ταχθήκαμε υπέρ της ενίσχυσης της στρατηγικής αυτονομίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι, η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Κύπρου απειλεί τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Συζητήσαμε και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία. Υποδείξαμε τη σημασία για πιο ενισχυμένη ναυτική παρουσία της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την διασφάλιση της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία συμμετέχουν ήδη σε κοινές ασκήσεις στο πλαίσιο τετραμερούς μηχανισμού.

Στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα ταχθούμε υπέρ μιας αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ, η οποία θα πρέπει να εδράζεται στις συμφωνημένες αρχές και τις κοινές διακηρύξεις των δυο οργανισμών.

Επιπλέον, συζητήσαμε την ενίσχυση της στήριξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας προς τα κράτη μέλη όσον αφορά την καινοτομία. Επίσης, εγκρίθηκε και ο Προϋπολογισμός του οργανισμού για το 2022.

Πραγματοποίησα, τέλος, διμερή συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό μου. Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις διμερείς μας σχέσεις, καθώς επίσης και τις προτεραιότητες της επερχόμενης Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ».

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ εξέτασαν τρέχοντα ζητήματα στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ. Σε κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών συζήτησαν χθες το πρώτο προσχέδιο του εγγράφου της Στρατηγικής Πυξίδας. Κατά τη σημερινή συνάντηση, υπό την ενότητα των τρέχουσων εξελίξεων, ο Ύπατος Αντιπρόσωπος κ. Josep Borrell προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία, τη Στρατιωτική Κινητικότητα και την παρούσα κατάσταση των προγραμμάτων της PESCO. Επιπλέον, οι Υπουργοί Άμυνας εξέτασαν τρόπους επαύξησης της αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένους τομείς των εκπαιδευτικών αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες του Συμβουλίου ολοκληρώνονται με γεύμα εργασίας, στο οποίο οι Υπουργοί Άμυνας, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το πλαίσιο συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ και την πιθανότητα μιας νέας κοινής διακήρυξης.

Των εργασιών του Συμβουλίου προηγήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EOA). Πραγματοποιήθηκε, επίσης, η υπογραφή των Τεχνικών Διευθετήσεων (Surface & Air) στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΕΟΑ “Cross Border Movement Permission”. Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Πετρίδης είχε χθες διμερή συνάντηση με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας κα Florence Parly.

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Σχετικά Άρθρα

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με μεγάλες διαδικτυακές απάτες, μέσω υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 18:18 από news_room Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε μεγάλης έκτασης απάτες μέσω διαδικτύου, «ψαρεύοντας» στοιχεία από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, στέλνοντας απατηλά μηνύματα σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου, ενώ επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων και διακίνηση ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε μετά από κοινή αστυνομική […]

Η εορτή του Αγίου Βασιλείου στα Ιεροσόλυμα

Η εορτή του Αγίου Βασιλείου στα Ιεροσόλυμα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 15 / 1 / 2025 , 21:31 από news_room Τό μεσονύκτιον τῆς 1ης/14ης Ἰανουαρίου 2025, ἔλαβε χώραν πανηγυρική Θεία Λειτουργία – «Παρρησία» εἰς τόν Πανάγιον καί Ζωοδόχον Τάφον ἐπί τῇ ἑορτῇ τῆς περιτομῆς τοῦ Κυρίου καί τῆς μνήμης τοῦ Ἁγίου Βασιλείου Ἀρχιεπισκόπου Καισαρείας τῆς Καππαδοκίας τοῦ Οὐρανοφάντορος τοῦ Μεγάλου. Τῆς θείας Λειτουργίας ταύτης […]