16 °C Athens, GR
27/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Enterprise Greece : Διήμερη αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξή της ως κέντρου έρευνας και καινοτομίας Ταϊλάνδη: 30 νεκροί από τον καύσωνα από την αρχή της χρονιάς Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μία μοναδική παραλία με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς, αν ταξιδέψεις εκεί Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος Δρακούλης Κούβαρης στον Μητροπολίτη Πειραιώς Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024!

Εκδόθηκε από τη Γουατεμάλα στις ΗΠΑ ο ένας γιος του πρώην Προέδρου του Παναμά Ρ. Μαρτινέλι

Εκδόθηκε από τη Γουατεμάλα στις ΗΠΑ ο ένας γιος του πρώην Προέδρου του Παναμά Ρ. Μαρτινέλι

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 18:07 από news_room

Ο Λουίς Ενρίκε Μαρτινέλι, γιος του πρώην προέδρου του Παναμά, του Ρικάρδο Μαρτινέλι, εκδόθηκε χθες Δευτέρα στις ΗΠΑ από τη Γουατεμάλα, όπου συνελήφθη πέρυσι μαζί με τον αδελφό του Ρικάρδο Αλμπέρτο, του οποίου έχει επίσης ζητηθεί η έκδοση από την αμερικανική δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς στην καρδιά της οποίας βρίσκεται ο βραζιλιάνικος κατασκευαστικός όμιλος Οντεμπρέχτ.

Το αεροσκάφος στο οποίο επιβιβάστηκε ο Λουίς Ενρίκε Μαρτινέλι απογειώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα από στρατιωτικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας με προορισμό την πόλη της Νέας Υόρκης, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Φορώντας μαύρο πανωφόρι, τζιν παντελόνι και χειρουργική μάσκα, ο γιος του πρώην προέδρου του Παναμά βγήκε χθες Δευτέρα το πρωί από τη στρατιωτική φυλακή της πόλης της Γουατεμάλας όπου ήταν προφυλακισμένος.

Καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε «ένταλμα σύλληψης, για ξέπλυμα χρήματος, με σκοπό την έκδοσή του στις ΗΠΑ», παραδόθηκε σε αμερικανούς αστυνομικούς, που τον επιβίβασαν σε ιδιωτική πτήση, εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Πάμπλο Καστίγιο.

Η έκδοση του Λουίς Ενρίκε Μαρτινέλι είχε εγκριθεί από τη δικαιοσύνη της Γουατεμάλας τον Μάιο.

Αυτή του αδελφού του Ρικάρδο Αλμπέρτο έλαβε την περασμένη εβδομάδα το πράσινο φως δικαστηρίου κι αναμένεται να λάβει χώρα σε μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν την 6η Ιουλίου 2020 στο αεροδρόμιο της Γουατεμάλας, καθώς προσπαθούσαν να επιστρέψουν στον Παναμά με ιδιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση ανθρωπιστικής φύσης.

Τους καταζητούσε η αμερικανική δικαιοσύνη, που τους κατηγορεί ότι ενέχονταν στο κύκλωμα διαφθοράς της βραζιλιάνικης κατασκευαστικής Οντεμπρέχτ, η οποία είχε μοιράσει «πάνω από 700» εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες σε αξιωματούχους της παναμαϊκής κυβέρνησης, ώστε να εξασφαλίσει σε αντάλλαγμα κρατικές συμβάσεις. Φέρονται πιο συγκεκριμένα να ενέχονται στη μεταφορά 28 εκατ. δολαρίων σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, σε ονόματα εταιρειών-φαντασμάτων.

O πατέρας τους, ο πρώην πρόεδρος Μαρτινέλι, αντιμετωπίζει κι αυτός κατηγορίες για το σκάνδαλο της Οντεμπρέχτ. Μολαταύτα ο πρώην αρχηγός του κράτους, που διατηρεί μια ορισμένη δημοφιλία, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Παναμάς ζητεί επίσης την έκδοση των αδελφών Μαρτινέλι, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για άλλη υπόθεση διαφθοράς.

Το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ σάρωσε ηγέτες και πολιτικά κόμματα σε αρκετά κράτη της Λατινικής Αμερικής. Πρώην ηγετικά στελέχη της γιγάντιας βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρείας έχουν παραδεχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης πως μοίραζαν παρανόμως εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες για να εξασφαλίζουν τις αναθέσεις κρατικών συμβάσεων για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

ΦΩΤΟ  EPA/Esteban Biba

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια» – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 21:05 από news_room «Η Ελλάδα έχει ως ανταγωνιστικό στοιχείο του τουριστικού της προϊόντος και την ασφάλεια, είναι μία ασφαλής χώρα. Είναι κρίσιμο ο τουρίστας, ο επισκέπτης να νιώθει ελεύθερος και ασφαλής και στην Ελλάδα αυτό ισχύει», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην τηλε-ημερίδα […]

Με σημαντικό πλεόνασμα έκλεισε το 2020 για τον Δήμο Αθηναίων, παρά την πανδημία

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 10 / 2021 , 20:53 από news_room Με σημαντικό πλεόνασμα έκλεισε το 2020 για τον Δήμο Αθηναίων, παρά την πανδημία Με πλεόνασμα 18,4 εκατ. ευρώ και παρά την πανδημία, έκλεισε το 2020 για τον Δήμο Αθηναίων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσεως οικονομικού έτους 2020, που […]