23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Adologala.gr

Με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 11 / 2021 , 12:23 από news_room

Με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Adologala.gr

Την 18η Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ, επίσημη συνάντηση μεταξύ της Α.Θ. Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, και του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής κ. Cyril Ramaphosa.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που διεξήχθη σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβαλλοντικής προστασίας και τη συμβολή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στη ζωή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε, καθώς και για την στήριξη στο έργο της Εκκλησίας, ενώ παρουσίασε στον Πρόεδρο το έργο των τριών Μητροπόλεων στην Νοτιοαφρικανική επικράτεια.

Διαβάστε επίσης:

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο Πατριάρχης Θεόδωρος, αναφέρθηκε και στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah Al-Sisi, τον οποίο χαρακτήρισε ειρηνοποιό Ηγέτη, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την κοινή τους συνεργασία της ειρηνικής συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών, καθώς και για την δυνατή φιλία μεταξύ των Χωρών, Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Εξοχώτατος Πρόεδρος κ. Ραμαπόζα, αναφέρθηκε στη φιλία της Νοτίου Αφρικής με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στις καλές σχέσεις με τις Ελληνικές Κοινότητες.

Εξέφρασε δε, την εκτίμησή του για τον πατριωτισμό που οι Έλληνες επέδειξαν και επιδεικνύουν απέναντι στη Νότιο Αφρική, διατηρώντας τις παραδόσεις που αναδεικνύουν την συμβολή τους στην ευρεία κοινωνική ποικιλομορφία της χώρας, αλλά και την εκτίμηση και τον σεβασμό του προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το πολυσχιδές έργο το οποίο επιτελεί σε όλη την Αφρική.

Ακολούθως, σε ένδειξη εκτίμησης και φιλίας, ο Μακαριώτατος περιεκόσμησε τον Πρόεδρο της Νοτιοαφρικανικής Δημοκρατίας, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Αγίου Σάββα για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την έμπρακτη αναγνώριση αυτής της συμβολής σε ολόκληρη την Αφρική κατά την 34η Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνός, ο Πρέσβυς της Αιγύπτου κ. Ahmed El Fadly, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Αντώνιος Μανδρίτης, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Στέφανος Ιωαννίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νοτίου Αφρικής κ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Φιλίππου, ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Μπαλαδάκης, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. κ. Νικόδημος Τότκας και ο Πανοσιολ. Αρχίμ. κ. Αθηνόδωρος.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 9 / 2021 , 17:36 από news_room Με τίτλο τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και αν την αγνοήσουμε το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσιεύει σήμερα Κυριακή το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού που παραχωρήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου EUMED 9. «Θέλω […]

Ιστορική πρωτιά Ο Λάκης Γαβαλάς και η Temeno έγραψαν τη δική τους ιστορία στην Athens Fashion Week

Ιστορική πρωτιά: Ο Λάκης Γαβαλάς και η Temeno έγραψαν τη δική τους ιστορία στην Athens Fashion Week

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 11 / 2023 , 4:46 από news_room Ανέκαθεν πρωτοποριακός, ο Λάκης Γαβαλάς οραματίστηκε και ενορχήστρωσε για το νέο του brand TEMENO ένα show υψηλών προδιαγραφών για το φινάλε της 33ης Athens Fashion Week, κατακτώντας μία ξεχωριστή πρωτιά στην ιστορία του ελληνικού θεσμού μόδας: το show για τη F / W 23-24 […]