24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Αύριο η 1η Τριμερής Συνάντηση μεταξύ Κύπρου – Ιορδανίας – Ελλάδας

Αύριο η 1η Τριμερής Συνάντηση μεταξύ Κύπρου – Ιορδανίας - Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 11 / 2021 , 20:35 από news_room

Πραγματοποιείται αύριο, 1 Δεκεμβρίου 2021 στο Υπουργείο Άμυνας η 1η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.

Η συνάντηση είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών των ηγετών των τριών χωρών να εμβαθύνουν περαιτέρω τις ήδη άριστες σχέσεις τους σε συγκεκριμένους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας. Οι σχέσεις των τριών χωρών είναι διαχρονικές και σταθερές, καθώς χτίστηκαν διαμέσου της ιστορίας τους αλλά και της προσπάθειας για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγό Yousef Al-Hnaity θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τη διαδικασία θεσμοθέτησης και ενεργοποίησης του τριμερούς μηχανισμού σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και τρόπους συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε τριμερές επίπεδο.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και τις απειλές που υπονομεύουν την ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ιορδανίας σε διμερές επίπεδο προκειμένου να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία της συνεργασίας των δύο χωρών και να προταθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή της.

Σχετικά Άρθρα

Παρουσία του Μητροπολίτη Κώου ο εορτασμός των εν Δωδεκανήσω Αγίων την Κυριακή 4 Ιουλίου στη νήσο Κώ – Το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 6 / 2021 , 6:25 από news_room Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου ἀνακοινώνει ὅτι τήν Κυριακή 4 Ἰουλίου στίς 7.30 μ.μ. θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός στό Ἱερό Κάθισμα τῶν ἐν Δωδεκανήσῳ Ἁγίων καί τῶν ἐν τῇ Ἱερᾷ Μητροπόλει Κώου καί Νισύρου διαλαμψάντων στό Ἀσφενδιοῦ (περιοχή Μονάγρι) χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ναθαναήλ. Λόγῳ τῶν ἐκτάκτων μέτρων μετά τό πέρας […]

Νέα μέτρα ύψους €106 εκατ. για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 9 / 2020 , 22:13 από Με συνολική δαπάνη που θα υπερβεί τα €106 εκατομμύρια, η Κυβέρνηση εξήγγειλε την Πέμπτη νέα μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων που έχουν επηρεαστεί από τα δεδομένα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στην Κύπρο. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού ο Υπουργός […]