28 °C Athens, GR
06/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 18:04 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, προέβη σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2021, στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Το Συμβούλιο απασχόλησε μια σειρά σημαντικών θεμάτων σε σχέση με την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ.

Είχαμε μια μακρά ανταλλαγή απόψεων για τη Στρατηγική Πυξίδα, έγγραφο που αποτελεί ορόσημο για τις δράσεις της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία. Ταχθήκαμε υπέρ της ενίσχυσης της στρατηγικής αυτονομίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι, η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Κύπρου απειλεί τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Συζητήσαμε και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία. Υποδείξαμε τη σημασία για πιο ενισχυμένη ναυτική παρουσία της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την διασφάλιση της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία συμμετέχουν ήδη σε κοινές ασκήσεις στο πλαίσιο τετραμερούς μηχανισμού.

Στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα ταχθούμε υπέρ μιας αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ, η οποία θα πρέπει να εδράζεται στις συμφωνημένες αρχές και τις κοινές διακηρύξεις των δυο οργανισμών.

Επιπλέον, συζητήσαμε την ενίσχυση της στήριξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας προς τα κράτη μέλη όσον αφορά την καινοτομία. Επίσης, εγκρίθηκε και ο Προϋπολογισμός του οργανισμού για το 2022.

Πραγματοποίησα, τέλος, διμερή συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό μου. Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις διμερείς μας σχέσεις, καθώς επίσης και τις προτεραιότητες της επερχόμενης Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ».

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ εξέτασαν τρέχοντα ζητήματα στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ. Σε κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών συζήτησαν χθες το πρώτο προσχέδιο του εγγράφου της Στρατηγικής Πυξίδας. Κατά τη σημερινή συνάντηση, υπό την ενότητα των τρέχουσων εξελίξεων, ο Ύπατος Αντιπρόσωπος κ. Josep Borrell προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία, τη Στρατιωτική Κινητικότητα και την παρούσα κατάσταση των προγραμμάτων της PESCO. Επιπλέον, οι Υπουργοί Άμυνας εξέτασαν τρόπους επαύξησης της αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένους τομείς των εκπαιδευτικών αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες του Συμβουλίου ολοκληρώνονται με γεύμα εργασίας, στο οποίο οι Υπουργοί Άμυνας, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το πλαίσιο συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ και την πιθανότητα μιας νέας κοινής διακήρυξης.

Των εργασιών του Συμβουλίου προηγήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EOA). Πραγματοποιήθηκε, επίσης, η υπογραφή των Τεχνικών Διευθετήσεων (Surface & Air) στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΕΟΑ “Cross Border Movement Permission”. Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Πετρίδης είχε χθες διμερή συνάντηση με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας κα Florence Parly.

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Διοικητή του Αγίου Όρους,Αθανάσιου Μαρτίνου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 11 / 2020 , 18:11 από Τήν Κυριακήν, 19ην Ὀκτωβρίου/ 1ην Νοεμβρίου 2020, ὁ ἐφοπλιστής κ. Ἀθανάσιος Μαρτῖνος ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον.   Τόν κ. Μαρτῖνον καί τήν συνοδείαν αὐτοῦ, ἀρχιτέκτονα κ. Γρηγόριον Πινέλην ἐδέχθη ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Ἁγιοταφιτῶν εἰς […]

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε 60΄΄ – Ο Χριστός φίλος των Ανθρώπων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 4 / 2021 , 21:59 από news_room Με αφορμή την Ανάσταση του Λαζάρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, ετοίμασε αυτό το σύντομο βιντεάκι. “Ονόμασε τον Λάζαρο φίλο Του! Και πήγε να τον ξυπνήσει! Σπουδαίο πράγμα να έχεις έναν φίλο που θέλει να είναι κοντά […]

Pin It on Pinterest