13 °C Athens, GR
06/12/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Κατεχόμενη Καρπασία (Εικόνες) – Adologala.gr Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Δωρεά στην Ι.Μ. Χαλκίδος προσέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Θυάτειρα» Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Συνοδικές Εκδηλώσεις προς τιμήν των 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου – Adologala.gr Από το Άργος Ορεστικό στην Μεσοποταμία (Εικόνες) – Adologala.gr Ανταποδοτική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Πάπα – Adologala.gr Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στους Αγίους Τόπους – Adologala.gr Αθήνα: Η Καλλιθέα τιμά τον Άγιο Νικόλαο (Εικόνες)- Adologala.gr Εορτή του Αγίου Σάββα στην Αθήνα (Εικόνες)- Adologala.gr Πάπας Φραγκίσκος στον Ναό Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών: «Να συνεχίσετε το έργο στο ιστορικό σας εργαστήριο της πίστεως» Ξεκινά τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση self test Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 18:04 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, προέβη σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2021, στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Το Συμβούλιο απασχόλησε μια σειρά σημαντικών θεμάτων σε σχέση με την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ.

Είχαμε μια μακρά ανταλλαγή απόψεων για τη Στρατηγική Πυξίδα, έγγραφο που αποτελεί ορόσημο για τις δράσεις της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία. Ταχθήκαμε υπέρ της ενίσχυσης της στρατηγικής αυτονομίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι, η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Κύπρου απειλεί τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Συζητήσαμε και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία. Υποδείξαμε τη σημασία για πιο ενισχυμένη ναυτική παρουσία της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την διασφάλιση της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία συμμετέχουν ήδη σε κοινές ασκήσεις στο πλαίσιο τετραμερούς μηχανισμού.

Στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα ταχθούμε υπέρ μιας αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ, η οποία θα πρέπει να εδράζεται στις συμφωνημένες αρχές και τις κοινές διακηρύξεις των δυο οργανισμών.

Επιπλέον, συζητήσαμε την ενίσχυση της στήριξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας προς τα κράτη μέλη όσον αφορά την καινοτομία. Επίσης, εγκρίθηκε και ο Προϋπολογισμός του οργανισμού για το 2022.

Πραγματοποίησα, τέλος, διμερή συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό μου. Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις διμερείς μας σχέσεις, καθώς επίσης και τις προτεραιότητες της επερχόμενης Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ».

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ εξέτασαν τρέχοντα ζητήματα στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ. Σε κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών συζήτησαν χθες το πρώτο προσχέδιο του εγγράφου της Στρατηγικής Πυξίδας. Κατά τη σημερινή συνάντηση, υπό την ενότητα των τρέχουσων εξελίξεων, ο Ύπατος Αντιπρόσωπος κ. Josep Borrell προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία, τη Στρατιωτική Κινητικότητα και την παρούσα κατάσταση των προγραμμάτων της PESCO. Επιπλέον, οι Υπουργοί Άμυνας εξέτασαν τρόπους επαύξησης της αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένους τομείς των εκπαιδευτικών αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες του Συμβουλίου ολοκληρώνονται με γεύμα εργασίας, στο οποίο οι Υπουργοί Άμυνας, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το πλαίσιο συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ και την πιθανότητα μιας νέας κοινής διακήρυξης.

Των εργασιών του Συμβουλίου προηγήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EOA). Πραγματοποιήθηκε, επίσης, η υπογραφή των Τεχνικών Διευθετήσεων (Surface & Air) στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΕΟΑ “Cross Border Movement Permission”. Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Πετρίδης είχε χθες διμερή συνάντηση με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας κα Florence Parly.

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου και η μεταφορά των αμαξών στο Τατόϊ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Αυτοψία στ​ο π. βασιλικό κτήμα Τατοϊου πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που εκτελούνται από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Στάβλου του Γεωργίου Α΄, η οποία ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου 2020 και υλοποιήθηκε […]

Ε. Άμυνα: Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 12 / 2020 , 9:37 από news_room Ε. Άμυνα: Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σχετικώς με […]

Pin It on Pinterest