13 °C Athens, GR
04/12/2022

Τελευταια Νέα
Πυρετώδεις οι διεργασίες ενόψει Αρχιεπισκοπικών – Την Δευτέρα οι εκλογικοί προκαταρκτικοί κατάλογοι σε ενορίες & κοινότητες Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη Αθήνα: Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφίες) Νέα Υόρκη: Ο ανεπανάληπτος χριστουγεννιάτικος στολισμός του Dyker Heights (Φωτογραφίες) Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Ο πρώην Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Ενημέρωση εκλογέων για τους προκαταρκτικούς καταλόγους Μεθέορτος Εσπερινός & Ιερά Λιτάνευση της προστάτιδος του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη (Φωτορεπορτάζ) Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης για την Εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγ. Βαρβάρας Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Δάφνη Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Καλογραίζα Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις φημολογίες περί ανάμιξης του στις Αρχιεπισκοπικές της Εκκλησίας της Κύπρου Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Τριήμερο εθνικό πένθος στη ΛΔ του Κονγκό μετά τη σφαγή αμάχων Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Μαθητές από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 18:04 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, προέβη σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2021, στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Το Συμβούλιο απασχόλησε μια σειρά σημαντικών θεμάτων σε σχέση με την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ.

Είχαμε μια μακρά ανταλλαγή απόψεων για τη Στρατηγική Πυξίδα, έγγραφο που αποτελεί ορόσημο για τις δράσεις της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία. Ταχθήκαμε υπέρ της ενίσχυσης της στρατηγικής αυτονομίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι, η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Κύπρου απειλεί τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Συζητήσαμε και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία. Υποδείξαμε τη σημασία για πιο ενισχυμένη ναυτική παρουσία της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την διασφάλιση της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία συμμετέχουν ήδη σε κοινές ασκήσεις στο πλαίσιο τετραμερούς μηχανισμού.

Στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα ταχθούμε υπέρ μιας αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ, η οποία θα πρέπει να εδράζεται στις συμφωνημένες αρχές και τις κοινές διακηρύξεις των δυο οργανισμών.

Επιπλέον, συζητήσαμε την ενίσχυση της στήριξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας προς τα κράτη μέλη όσον αφορά την καινοτομία. Επίσης, εγκρίθηκε και ο Προϋπολογισμός του οργανισμού για το 2022.

Πραγματοποίησα, τέλος, διμερή συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό μου. Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις διμερείς μας σχέσεις, καθώς επίσης και τις προτεραιότητες της επερχόμενης Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ».

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ εξέτασαν τρέχοντα ζητήματα στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ. Σε κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών συζήτησαν χθες το πρώτο προσχέδιο του εγγράφου της Στρατηγικής Πυξίδας. Κατά τη σημερινή συνάντηση, υπό την ενότητα των τρέχουσων εξελίξεων, ο Ύπατος Αντιπρόσωπος κ. Josep Borrell προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία, τη Στρατιωτική Κινητικότητα και την παρούσα κατάσταση των προγραμμάτων της PESCO. Επιπλέον, οι Υπουργοί Άμυνας εξέτασαν τρόπους επαύξησης της αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένους τομείς των εκπαιδευτικών αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες του Συμβουλίου ολοκληρώνονται με γεύμα εργασίας, στο οποίο οι Υπουργοί Άμυνας, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με το πλαίσιο συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ και την πιθανότητα μιας νέας κοινής διακήρυξης.

Των εργασιών του Συμβουλίου προηγήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EOA). Πραγματοποιήθηκε, επίσης, η υπογραφή των Τεχνικών Διευθετήσεων (Surface & Air) στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΕΟΑ “Cross Border Movement Permission”. Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Πετρίδης είχε χθες διμερή συνάντηση με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας κα Florence Parly.

Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για θέματα Άμυνας, στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Τζον Κυριάκου είναι ο Eλληνοαμερικανός που αναμένεται να λάβει χάρη από τον Τραμπ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 1 / 2021 , 6:43 από news_room Ουάσινγκτον.- Ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κυριάκου φαίνεται ότι είναι μεταξύ των 100 και πλέον ατόμων που θα λάβουν χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την τελευταία ημέρα της θητείας του στην αμερικανική προεδρία. Ο πρώην πράκτορας της CIA, σύμφωνα με […]

Το 12ο Παγκόσμιο συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 4:23 από news_room Η δυναμική προβολή της ελληνικής φέτας και των άλλων προϊόντων της περιοχής καθώς και η ομορφιά και ο πλούτος του Ολύμπου ήταν τα κεντρικά θέματα του 12ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος Θεσσαλών, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ελασσόνας το διήμερο […]

Pin It on Pinterest