19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά τον Εσπερινό της επετείου των 30 ετών στον Οικουμενικό Θρόνο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 10 / 2021 , 22:25 από news_room

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, το απόγευμα, στον Πατριαρχικό Ναό, κατά τον Μ. Εσπερινό, με την ευκαιρία της αυριανής επετείου των 30 ετών από την ανάρρησή του στον Αποστολικό και Πατριαρχικό Οικουμενικό Θρόνο.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Τιργκοβιστίου κ. Νήφων, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τερνουπόλεως και Κρεμενέτσκ κ. Νέστωρ, εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Ιεράρχες του Θρόνου, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.
Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος δέχθηκε στον Πατριαρχικό Οίκο τις συγχαρητήριες ευχές της εν Τουρκία Ιεραρχίας, και ακολούθως των μελών της Πατριαρχικής Αυλής, υπό την ηγεσία του Μ. Πρωτοσυγκέλλου κ. Θεοδώρου, ο οποίος στην προσφώνησή του σημείωσε: “Η Πατριαρχική Σας Αυλή, η οποία ηλεήθη από Θεού να διακονή υπό τας Υμετέρας εντολάς κατά τας ιστορικάς και ανεπαναλήπτους ταύτας ημέρας, καθ’ ας συμπληρούται τριακονταετία όλη από της, ελέω Θεού, παμψηφεί εκλογής της Υμετέρας Σεπτής Κορυφής εις τον Πάνσεπτον της Οικουμένης οφθαλμόν της Εκκλησίας ίσταται μετά δέους και εν Κυρίω καυχήσεως ενώπιόν Σας. Το Φανάριον, ενδεδυμένον στολήν λαμπράν και επιφανή, δοξάζει τω Κυρίω ορατών τε πάντων και αοράτων διά το είναι Υμάς εκείνον τον Πατριάρχην, ο Οποίος ωδήγησε το νοητόν της Εκκλησίας σκάφος από του Κ΄ εις τον ΚΑ΄ αιώνα. Το Φανάριον, σεμνύνεται διά τον Πατριάρχην του Γένους, Βαρθολομαίον τον Πάνυ, τον φιλόστοργον Πατέρα, τον ανύστακτον προνοητήν, τον ακατάβλητον πρόμαχον των πανιέρων ευθυνών του Αγιωτάτου, Αποστολικού και Πατριαρχικού Οικουμενικού Θρονου. Βαρθολομαίος, Φανάριον, Βασιλεύουσα Πόλις συνθέτουν το τρίπτυχον της εγκαυχήσεως, αλλά ταυτοχρόνως και της βαρείας πνευματικής ευθύνης πάντων των υφ’ Υμάς διακονούντων, εν Κυρίω τέκνων Υμών, καθώς τούτο το τρίπτυχον αποτελεί μέλημα, σκοπόν, ενδιαφέρον και προορισμόν της ανιδιοτελούς αγάπης και της αδιαμφισβητήτου αφοσιώσεως προς το Πανίερον Υμών Πρόσωπον αλλά και προς τα ιερά και τα όσια του ευσεβούς ημών Γένους”.
Στην ομιλία του προς τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής ο Παναγιώτατος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι όλα τα χρόνια της Πατριαρχίας του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εντάξει στη διακονία της Μεγάλης Εκκλησίας φερέλπιδες νέους, με εκκλησιαστικό φρόνημα, με μόρφωση και ανοικτούς ορίζοντες, ευσεβείς και ευφυείς, με φόβο Θεού και αγάπη για τον άνθρωπο, “οι οποίοι, αφού θητεύσουν εις το καθ’ ημάς Σεπτόν Κέντρον, θα κληθούν να συνεχίσουν το λειτουργικόν, αγιαστικόν, ποιμαντικόν και διοικητικόν έργον της Εκκλησίας, να συμμετέχουν εις τους διαλόγους με τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον καί τας άλλας θρησκείας, να αγωνισθούν διά την προστασίαν των δικαίων του Οικουμενικού Θρόνου, να συνεχίσουν την παράδοσιν και τας παραδόσεις του, την ανοικτοσύνην και την καλήν μαρτυρίαν του εν τω κόσμω.”
Και ο Παναγιώτατος πρόσθεσε: “Σε εσάς, πεφιλημένα τέκνα, βλέπομεν το μέλλον της Εκκλησίας. Ομολογούμεν ότι αυτήν την στιγμήν ατενίζομεν εν τω προσώπω υμών, και τους νέους όλου του κόσμου, οι οποίοι γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνην διά την πορείαν της ανθρωπότητος, διά την πολιτικήν, τον πολιτισμόν, την κοινωνίαν και την οικονομίαν, την παιδείαν των αγαθών, την προστασίαν της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Και τους βλέπομεν να αγωνιούν και να αγωνίζωνται διά να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια, τα γνώσεις, τα δεξιότητας διά να κτίσουν το μέλλον.”
Ακολούθως, ανακοίνωσε ότι, με την ευκαιρία της επετείου του, αποφάσισε να προαγάγει σε Δευτερεύοντα τον μέχρι σήμερα Τριτεύοντα κ. Αλέξανδρο, Βιβλιοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη θέση του οποίου προήγαγε τον μέχρι σήμερα Διάκονο της Σειράς κ. Καλλίνικο Χασάπη. Σε Διάκονο της Σειράς προήγαγε τον μέχρι σήμερα Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη.

Σχετικά Άρθρα

83.850 δόσεων του εμβολίου της Pfizer Έφτασαν σήμερα στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:50 από news_room Λίγα λεπτά μετα τις 8:30 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ειδική πτήση που μετέφερε τις 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19, των Pfizer/BioNTech. Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης […]

Χριστουγεννιάτικα προγράμματα Ελληνοαμερικανικών Ενοριακών Σχολείων παρακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Χριστουγεννιάτικα προγράμματα Ελληνοαμερικανικών Ενοριακών Σχολείων παρακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 12 / 2023 , 23:21 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επί τη αφορμή της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων του 2023, επισκέφθηκε ορισμένα από τα Ελληνοαμερικανικά Ενοριακά Σχολεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας για να παρακολουθήσει τα Χριστουγεννιάτικα Προγράμματά τους. Τα παιδιά του σχολείου William Spyropoulos in Flushing, του St. Demetrios […]