23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Παρουσίαση τριών βιβλίων της Αποστολικής Διακονίας στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 10 / 2021 , 23:57 από news_room

Στα πλαίσια των ΚΘ΄ Δημητρίων του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2021, παρουσίαση των βιβλίων «ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΙΚΕΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ», «ΚΗΠΟΣ ΑΕΙΘΑΛΗΣ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» και «ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ», τα οποία συνέγραψε ο εκ Χαλκίδος καταγόμενος Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος-Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Π. Ε. Ευβοίας, άνοιξε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευλογία που έδωσε, ώστε να πραγματοποιηθεί η Βιβλιοπαρουσίαση, ενώ, αφού καλωσόρισε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον τ. Βουλευτή και Μεγάλο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ. Άγγελο Πνευματικό και όλους τους παρισταμένους Κληρικούς και λαϊκούς, ανέγνωσε το βιογραφικό του Πανιερωτάτου κ. Αγαθαγγέλου.

Αμέσως μετά, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ.Αγαθάγγελος πραγματοποίησε ομιλία σχετική με το περιεχόμενο των τριών βιβλίων, καταθέτοντας εντυπωσιακές πτυχές των επιμέρους θεμάτων, προκαλώντας ενδιαφέρον και συγκίνηση στους ακροατές, οι οποίοι τον κατεχειροκρότησαν στο τέλος της ομιλίας του.

Κλείνοντας, δώρισε στην τοπική μας Εκκλησία μια περίτεχνη λειψανοθήκη περιέχουσα ιερό απότμημα εκ των λειψάνων του Αγίου Προσπέρου, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία το 390 μ.Χ. Εγκαταστάθηκε στη Μασσαλία και αφιέρωσε τον βίο του στη θεία μελέτη και τη θεολογική συγγραφή, αναδειχθείς σφοδρός πολέμιος της αιρέσεως του Πελαγιανισμού. Είχε συνδεθεί με τον Άγιο Αυγουστίνου και, κατά μία παράδοση, λέγεται ότι διετέλεσε γραμματεύς του Επισκόπου Ρώμης Λέοντος του Α΄. Εκοιμήθη εν ειρήνη στη Ρώμη, το 463 μ.Χ. και η μνήμη του τιμάται στις 25 Ιουνίου.

Έπειτα μέλη της βυζαντινής χορωδίας «ΕΝΗΧΗΜΑ», με χοράρχη τον κ. Σωτήριο Κουτσούρη, απέδωσαν τροπάρια από τις ασματικές ακολουθίες πάντων των εν Ευβοία διαλαμψάντων Αγίων και πάντων των Αγίων Νεομαρτύρων.

Ακολούθως προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ παραγωγής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τίτλο «Αγιολογικό οδοιπορικό στη Μεγάλη Ελλάδα».

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο κ. Αγαθάγγελο για το σπουδαίο θέμα της εξαιρετικής εκδηλώσεως, τις θεόπνευστες ιδέες του, που τον οδηγούν σε βαθειά έρευνα του αντικειμένου που μελετά κάθε φορά. Επίσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Γεώργιο Κελαϊδίτη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, όσους κοπίασαν για την πραγματοποίηση της εκδηλώσεως τον Tηλεοπτικό Σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος», την διαδικτυακή πλατφόρμα της Αποστολικής Διακονίας και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως για την απευθείας μετάδοση της εκδηλώσεως, ξεπερνώντας τα εμπόδια της εποχής μας.

Τόνισε δε ότι ο Πανιερώτατος κ. Αγαθάγγελος, μέσα από τα βιβλία του, μας στέλνει μηνύματα, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε ποιού πνευματικού θησαυρού είμαστε κληρονόμοι, να διαλύσουν κάθε σύμπλεγμα πολιτισμικής κατωτερότητας που ενδεχομένως μας συνέχει και να γίνουν η ευθύνη μας απέναντι στο Θεό και τους κληροδότες μας.

Συνεχάρη, επίσης, τους χορωδούς και τους ευχαρίστησε για την πιστή απόδοση της πατροπαράδοτης μουσικής μας, η οποία δεν είναι μουσειακό αλλά ζωντανό είδος πολιτισμού και όποιος το καλλιεργεί, έχει ελπίδα μετοχής στην όντως ζωή.

Τα βιβλία του Πανιερωτάτου, μπορούν, όσοι επιθυμούν, να προμηθευτούν από το Βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος «Το Αρχονταρίκι των Βιβλιοφίλων» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 2221079217, e-mail: [email protected]).

 

Σχετικά Άρθρα

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους - Adologala.gr

Λαμπρός εορτασμός των Θεοστέπτων Βασιλέων Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 6 / 2022 , 17:28 από news_room Λαμπρός εορτασμός των Θεοστέπτων Βασιλέων Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους – Adologala.gr Τήν Παρασκευήν, 21ην Μαΐου/ 3ην Ἰουνίου 2022, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τῶν Ἁγίων ἐνδόξων θεοστέπτων βασιλέων καί ἰσαποστόλων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης. Κατά τήν ἑορτήν ταύτην ἡ Ἐκκλησία πανηγυρίζει τό γεγονός […]

ypes_kanadas_usa_kerameos_epistoliki_psifos

ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως σε ΗΠΑ – Καναδά: Η επιστολική ψήφος «γεφυρώνει» τον απόδημο Ελληνισμό με την πατρίδα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 3 / 2024 , 12:38 από news_room Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της ενημερωτικής εκστρατείας που πραγματοποιεί η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η κυρία Κεραμέως βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Πολιτεία της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, δύο πόλεις στις οποίες ο […]