19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ολοκληρώθηκε η Πέμπτη Τακτική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος – Τα αποτελέσματα των εκλογών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 10 / 2021 , 18:37 από news_room

Ολοκληρώθηκε η Πέμπτη Τακτική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος – Τα αποτελέσματα των εκλογών

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, στην πέμπτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης.
Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.
Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Εν συνεχεία άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι ἐκλογῆς έλαβε 66 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης ευρέθη 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι ἐκλογῆς.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης δι εκλογῆς. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Ἀρχιμανδρίτης κ. Πλάτων Κρικρής, ψήφους 59
2) Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ψήφους 48
3) Αρχιμανδρίτης κ. Αντώνιος Πακαλίδης, ψήφους 5
Επίσης ευρέθη 1 λευκή ψήφος.
Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πλάτων Κρικρής με 55 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος έλαβε 18 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 4 λευκές ψήφοι.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Καστορίας. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι εκλογῆς έλαβε 66 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης ευρέθη 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Γεωργάτος, ψήφους 54
2) Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, ψήφους 44
3) Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Γιαννουσάς, ψήφους 21
Επίσης ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Καστορίας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Γεωργάτος, με 47 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 26 ψήφους, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Γιαννουσάς 1 ψήφο. Επίσης ευρέθησαν 3 λευκές ψήφοι.

Διαβάστε επίσης:

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Πολυανής και Κιλκισίου. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι εκλογής έλαβε 66 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, ψήφους 62
2) Αρχιμανδρίτης κ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, ψήφους 40
3) Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης, ψήφους 8
Επίσης ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, με 58 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος έλαβε 11 ψήφους, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης 4 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 1 λευκή και 3 άκυρες ψήφοι.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Περιστερίου. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι εκλογής έλαβε 54 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 22 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ψήφους 63
2) Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου, ψήφους 33
3) Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ψήφους 18
Επίσης ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.
Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Περιστερίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, με 64 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου έλαβε 11 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Επί συνόλου 75 ψηφισάντων, η πρόταση δι εκλογής έλαβε 68 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 8 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 75 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Αμφιλόχιος Ρουσάκης, ψήφους 69
2) Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ψήφους 13
3) Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ψήφους 13
Επίσης ευρέθησαν και 2 λευκές ψήφοι.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αμφιλόχιος Ρουσάκης, με 61 ψήφους επί συνόλου 75 ψηφισάντων, ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος 6 ψήφους, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Καραμολέγκος έλαβε 2 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 4 λευκές και 2 άκυρες ψήφοι.

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου.

Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Περιστερίου κ. Γρηγόριος και Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία πολλών Ιεραρχών.

Οι χειροτονίες των Εψηφισμένων Μητροπολιτών θα τελεσθούν ως εξής:

– Τό Σάββατο 9 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.
– Τήν Κυριακή 10 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.
– Τό Σάββατο 16 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.
– Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου.
– Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου.
Τέλος, από την Tρίτη 12 έως και την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 165ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 10 / 2020 , 10:33 από Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε πριν 75 χρόνια, την επαύριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πάντα προσηλωμένος στην ιδρυτική του αποστολή: να ενώσει τα έθνη και τους λαούς με στόχο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας και την προώθηση της ανάπτυξης και των […]

Πάμπλο Βουρλιώτης: Ο μαέστρος που κρατά ζωντανή τη «φλόγα» του Ελληνισμού στην Παραγουάη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 10 / 6 / 2021 , 0:20 από news_room Ό,τι μπορεί για να κρατήσει άσβεστη τη «φλόγα» του Ελληνισμού στην Παραγουάη κάνει ο μαέστρος Πάμπλο Βουρλιώτης, ο οποίος γεννήθηκε στη Ciudad del Este από πατέρα με ρίζες ελληνικές και μητέρα Παραγουανή. Από τα έξι του χρόνια μυήθηκε στον μαγευτικό κόσμο της μουσικής, τον […]