23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής εξελέγη νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής & Ρεντίνης

Ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής εξελέγη νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής & Ρεντίνης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 10 / 2021 , 11:35 από news_room

Ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής εξελέγη νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής & Ρεντίνης

Ο Αρχιμανδρίτης π. Πλάτων Κρικρής εξελέγη νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά. Τον Αρχιμανδρίτη π. Πλάτωνα Κρικρή εξέλεξε μετά από ψηφοφορία το σώμα της Εκκλησίας της Ελλάδος σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

‘Ο Άρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρῆς εγεννήθη είς τήν Ίεράν νῆσον της Πάτμου τό ἕτος 1962,ὀπου παρακολούθησε τίς ἐγκύκλιες σπουδές και ἀπεφοίτησε ἀπό τήν Πατμιάδα Ἐκκλησιαστική Σχολή.Τό ἔτος 1977 εισήχθη ὠς δόκιμος μοναχός στην Ἱερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ἁγίου Ιωάννου τοῡ Θεολόγου και τον Απρίλιο του 1979 εκάρη μοναχός ὑπό του θείου του μακαριστού Καθηγουμένου Ισιδώρου(μετέπειτα Επισκόπου Τράλλεων), λαβών το όνομα Πλάτων προς τιμήν του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Πλάτωνος Αϊβαζίδου συγγενούς εκ πατρός του. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος της Μονής, Κατηχητής της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και ασχολήθηκε με την παλαιογραφία στην Πατμιακή βιβλιοθήκη.
Χειροτονηθείς Διάκονος το 1983 διορίσθηκε είς τόν Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 1985 υπηρετήσας είς τήν Ιεράν Μητρόπολιν Περιστερίου ,αναπτύξας πλούσια πνευματική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της ενοριακής ποιμαντικής. Επί δεκαετίας εξέδιδε και διηύθυνε το μηνιαίο περιοδικό «Ενοριακή Διακονία». Το 1997 μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου έως σήμερα διακονεί ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημήτριου Αμπελοκήπων, τον οποίον εξωράισε, επεράτωσε δε και εξόπλισε Ενοριακό Ξενώνα Φιλοξενίας ιδρύσας εντός αυτού Παρεκκλήσιον προς τιμήν της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Σπούδασε θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ζωηρό το ενδιαφέρον του για την Εκκλησιαστική Ιστορία και την σχέση της Εκκλησίας με το Γένος. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1996-1998). Το επόμενο έτος έλαβε Δίπλωμα Ειδίκευσης (master)στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Δογματικής Θεολογίας με το βαθμό Άριστα. Το 2002 εκπονήσας διδακτορική διατριβή ανεκηρὐχθη Αριστούχος Διδάκτωρ Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Επι τετραετία υπηρέτησε ως Συνεργάτης του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου και Αρχισυντάκτης της εφημερίδος «Εκκλησιαστική Αλήθεια». Από το 1998 εώς σήμερον υπηρετεί ως Γραμματεύς του Ιδιαίτερου Γραφείου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και του νὐν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου.Εισηγητής Αρχιγραμματέιας της Ιεράς Συνόδου ,Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής γυναικείων θεμάτων, Υπεύθυνος του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών και Επιμελητής εκδόσεώς των « Διπτύχων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Είναι μέλος της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λογοτεχνικής Εταιρείας και συμμετείχε σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές, συνδιασκέψεις και συνέδρια. Δίδαξε σε σχολές γονέων και σε συνάξεις φοιτητών και επιστημόνων. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά , έχει δώσει διαλέξεις και έχει συγγράψει μελέτες θεολογικού και ιστορικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Σχετικά Άρθρα

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη στον Μητροπολίτη Βεροίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 1:55 από news_room Την Παρασκευή 16 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κεντρική Μακεδονία. Την Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, […]

Εύβοια : Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Ιωάννου Ρώσου – Οδηγίες για τους προσκυνητές

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 5 / 2021 , 16:32 από news_room ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ 26 και ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2021) Με την χάρη του Θεού, προγραμματίζουμε τον φετεινό εορτασμό της ιεράς μνήμης του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου του νέου ομολογητού. Η Πανήγυρις έχει επίκεντρο τον […]