19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Καθιέρωση Θεσμού Κρατικών Βραβείων για Φιλοζωική Δράση

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 10 / 2021 , 20:32 από news_room

Καθιέρωση Θεσμού Κρατικών Βραβείων για Φιλοζωική Δράση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου 2021, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει την καθιέρωση Θεσμού Κρατικών Βραβείων για Φιλ

και αναβάθμιση του σημαντικού ρόλου που έχουν τα ζώα στη ζωή μας.

Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν είναι:

1) Βραβείο εξαιρετικής διάσωσης ζώου

2) Βραβείο εξαιρετικής υπηρεσίας ή διάσωσης από ζώο

3) Βραβείο εξαιρετικού καταφυγίου ζώων

4) Βραβείο φιλικότερης προς τα ζώα φάρμας

5) Βραβείο εξαιρετικής διαφωτιστικής δράσης για τα ζώα

Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή άλλο πρόσωπο, ενώ για το 2ο Βραβείο από τον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα του ζώου.  Κάθε υποψηφιότητα πρέπει να συνοδεύεται από μονοσέλιδη περιγραφή της δράσης και φωτογραφικό υλικό (μέχρι 5 φωτογραφίες). Οι υποψηφιότητες πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], σημειώνοντας στο θέμα: «Κρατικά Βραβεία για Φιλοζωική Δράση».

Οι κατηγορίες των Βραβείων και τα ενδεικτικά κριτήρια της αξιολόγησης παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω: 

1) Βραβείο εξαιρετικής διάσωσης ζώου

Απονέμεται σε άτομο, ομάδα ατόμων ή οργανισμό για τη διάσωση ζώου που βρισκόταν σε κίνδυνο κατά τον τελευταίο χρόνο. Για την κατηγορία αυτή, υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από ιδιώτες, δημόσιους λειτουργούς (π.χ. αστυνομικούς, πυροσβέστες, κλπ) ή οργανισμούς.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Βαθμός κινδύνου / κατάσταση του ζώου (π.χ. άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του ζώου, κίνδυνος λόγω υποσιτισμού, παραμέλησης, κλπ.)

– Βαθμός δυσκολίας της διάσωσης

– Μετέπειτα φροντίδα του ζώου (π.χ. προώθηση της υιοθεσίας του ζώου, εάν πρόκειται για κατοικίδιο, ή της απελευθέρωσής του στο περιβάλλον, εάν πρόκειται για άγριο ζώο)

2) Βραβείο εξαιρετικής υπηρεσίας ή διάσωσης από ζώο

Απονέμεται σε ζώο που με τις πράξεις του έχει βοηθήσει στη φροντίδα ή τη διάσωση ενός ανθρώπου κατά τον τελευταίο χρόνο.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Βαθμός κινδύνου ή δυσκολιών για τον άνθρωπο (π.χ. άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του ανθρώπου, δυσκολίες σε σχέση με τη σωματική ή την ψυχολογική του υγεία, κλπ.)

– Βαθμός γενναιότητας ή αφοσίωσης του ζώου

– Σχέση του ζώου με τον άνθρωπο

3) Βραβείο εξαιρετικού καταφυγίου ζώων (2 Βραβεία)

Απονέμονται σε ένα ιδιωτικό και ένα κοινοτικό καταφύγιο ζώων, τα οποία παρέχουν άρτια φροντίδα σε εγκαταλειμμένα και αδέσποτα ζώα.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Εγκαταστάσεις καταφυγίου

– Συλλογή, περίθαλψη και φροντίδα των ζώων

– Προώθηση της υιοθεσίας των ζώων

4) Βραβείο φιλικότερης προς τα ζώα φάρμας

Απονέμεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης παραγωγικής εκμετάλλευσης, η οποία δίδει έμφαση στην ευημερία των ζώων.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Εγκαταστάσεις φάρμας

– Γενική φροντίδα των ζώων

– Πρωτοποριακές πρακτικές για την ευημερία των ζώων

5) Βραβείο εξαιρετικής διαφωτιστικής δράσης για τα ζώα

Απονέμεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης, συντάκτης ή παραγωγός ενημερωτικού μέσου (π.χ. εκπομπή, εφημερίδα, περιοδικό, ιστοσελίδα, εφαρμογή), το οποίο συμβάλλει συστηματικά στην προώθηση της προστασίας και ευημερίας των ζώων κατά τον τελευταίο χρόνο.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Θεματολογία

– Καινοτομία

– Απήχηση

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Άρτης στα "Σκουφαϊκά 2023"

Ο Μητροπολίτης Άρτης στα “Σκουφαϊκά 2023”

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 8 / 2023 , 16:55 από news_room Στις εορταστικές εκδηλώσεις «Σκουφαϊκά 2023», στο Κομπότι Άρτας, παρέστη την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Νικολάου Σκουφά, επί τη συμπληρώσει 205 ετών από τον θάνατό του. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων […]

Αποστολή από την Ουγγαρία δέχθηκε στους Αγίους Τόπους ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Αποστολή από την Ουγγαρία δέχθηκε στους Αγίους Τόπους ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 5 / 2023 , 23:25 από news_room Τήν πρωΐαν τῆς Τετάρτης, 4ης/17ης Μαΐου 2023, τά μέλη τοῦ Οἰκουμενικοῦ Συμβουλίου τῆς Οὑγγαρίας ἐκ διαφόρων Ὁμολογιῶν, ἐπεσκέφθησαν τόν Μακαριώτατον. Εἰς τήν συνάντησιν ταύτην ἡ Ἀντιπροσωπεία εἶπε πρός τόν Μακαριώτατον ὅτι: «εἶναι τιμή δι’ ἡμᾶς νά εὑρισκώμεθα εἰς τήν Ἁγίαν Πόλιν καί νά ἐπισκεπτώμεθα […]