22 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Ολοκληρώθηκε η Πέμπτη Τακτική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος – Τα αποτελέσματα των εκλογών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 10 / 2021 , 18:37 από news_room

Ολοκληρώθηκε η Πέμπτη Τακτική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος – Τα αποτελέσματα των εκλογών

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, στην πέμπτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης.
Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.
Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Εν συνεχεία άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι ἐκλογῆς έλαβε 66 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης ευρέθη 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι ἐκλογῆς.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης δι εκλογῆς. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Ἀρχιμανδρίτης κ. Πλάτων Κρικρής, ψήφους 59
2) Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ψήφους 48
3) Αρχιμανδρίτης κ. Αντώνιος Πακαλίδης, ψήφους 5
Επίσης ευρέθη 1 λευκή ψήφος.
Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πλάτων Κρικρής με 55 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος έλαβε 18 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 4 λευκές ψήφοι.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Καστορίας. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι εκλογῆς έλαβε 66 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης ευρέθη 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Γεωργάτος, ψήφους 54
2) Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, ψήφους 44
3) Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Γιαννουσάς, ψήφους 21
Επίσης ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Καστορίας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Γεωργάτος, με 47 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 26 ψήφους, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόλαος Γιαννουσάς 1 ψήφο. Επίσης ευρέθησαν 3 λευκές ψήφοι.

Διαβάστε επίσης:

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Πολυανής και Κιλκισίου. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι εκλογής έλαβε 66 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, ψήφους 62
2) Αρχιμανδρίτης κ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, ψήφους 40
3) Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης, ψήφους 8
Επίσης ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, με 58 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος έλαβε 11 ψήφους, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης 4 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 1 λευκή και 3 άκυρες ψήφοι.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Περιστερίου. Επί συνόλου 77 ψηφισάντων, η πρόταση δι εκλογής έλαβε 54 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 22 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 77 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ψήφους 63
2) Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου, ψήφους 33
3) Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ψήφους 18
Επίσης ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.
Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Περιστερίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, με 64 ψήφους επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου έλαβε 11 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Επί συνόλου 75 ψηφισάντων, η πρόταση δι εκλογής έλαβε 68 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 8 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 75 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Αμφιλόχιος Ρουσάκης, ψήφους 69
2) Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ψήφους 13
3) Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ψήφους 13
Επίσης ευρέθησαν και 2 λευκές ψήφοι.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αμφιλόχιος Ρουσάκης, με 61 ψήφους επί συνόλου 75 ψηφισάντων, ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος 6 ψήφους, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Καραμολέγκος έλαβε 2 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 4 λευκές και 2 άκυρες ψήφοι.

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου.

Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Περιστερίου κ. Γρηγόριος και Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία πολλών Ιεραρχών.

Οι χειροτονίες των Εψηφισμένων Μητροπολιτών θα τελεσθούν ως εξής:

– Τό Σάββατο 9 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.
– Τήν Κυριακή 10 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.
– Τό Σάββατο 16 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.
– Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου.
– Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου.
Τέλος, από την Tρίτη 12 έως και την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 165ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Σχετικά Άρθρα

Το Κοιμητήριο: Χώρα Ζώντων - Tο ανηφόρισμα στο τελευταίο επί γης κατοικητήριο με κόκκινο αυγό και με τσουρέκι

Το Κοιμητήριο: Χώρα Ζώντων – Tο ανηφόρισμα στο τελευταίο επί γης κατοικητήριο με κόκκινο αυγό και με τσουρέκι

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 4 / 2023 , 15:13 από news_room Ημέρα Σάββατο, προ της Κυριακής των Μυροφόρων. Αποτελεί συνήθειο στα μέρη μας ―αξιοποιώντας των ανατολικοθρακιωτικών προσφύγων προπατόρων την παρακαταθήκη― το ανηφόρισμα στο τελευταίο επί γης κατοικητήριο του ανθρώπου, στο Κοιμητήριο, με κόκκινο αυγό και με τσουρέκι, για την τέλεση τρισάγιων μνημόσυνων στους κεκοιμημένους. Περιπλανώμενος […]

Βρετανία: Νεκρός ο βουλευτής που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 10 / 2021 , 0:37 από news_room Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σήμερα μέσα σε εκκλησία από άνδρα ο οποίος εισέβαλε σε μια συνάντηση του βουλευτή με ψηφοφόρους από την εκλογική περιφέρειά του, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη ως […]