17 °C Athens, GR
25/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μία μοναδική παραλία με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς, αν ταξιδέψεις εκεί Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος Δρακούλης Κούβαρης στον Μητροπολίτη Πειραιώς Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024! Πατριαρχείο Ρουμανίας: Συμμετοχή του Ρουμάνου Επισκόπου στο διάλογο Ορθοδόξων-Καθολικών στον Καναδά Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Ημέρα του Αυστραλιανού & Νεοζηλανδέζικου Εκστρατευτικού Σώματος Για τέταρτη χρονιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές Σημασία η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων για την εφαρμογή του νέου Ρυθμιστικού Πλαισίου Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας Το 25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2024, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 31 Μαΐου και 23 Ιουνίου Σπάνια επίσκεψη βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας στο Ιράν Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μιας Μηλιάς εόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 12:30 από news_room

Οι εκτοπισμένοι της κοινότητος Μιας Μηλιάς εόρτασαν και φέτος τον πολιούχο Άγιό τους Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη το Θεολόγο, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ένεκα της παρατεταμένης πανδημίας που βιώνουμε εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρο του προσωρινού οικήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιας Μηλιάς, όπου υπάρχει και μικρό προσκυνητάρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, το οποίο βρίσκεται στα όρια της ενορίας Παναγίας Ευαγγελίστριας της Παλλουριώτισσας.

Του Εσπερινού προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από τον Πρωτ. π. Λαυρέντιο Μουσάτ και το διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο αναλόγιο προΐστατο ο ψάλτης της Μιάς Μηλιάς κ. Τάκης Παντελή.

Μεταξύ των πιστών που συνήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου μαθητή του Κυρίου, παρέστησαν ο Κοινοτάρχης Μιας Μηλιάς, κ. Ανδρέας Δημοσθένους, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, καθώς επίσης οι πρόεδροι και μέλη των Σωματείων «Αναγέννησης» και «Πρόοδος» Μιας Μηλιάς.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου καθώς και στον αναστάσιμο χαρακτήρα των ψαλλόμενων, αφού φέτος η μνήμη του Αγίου συνέπεσε Κυριακή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο αναστάσιμο Θεοτοκίο του πλ. α΄ ήχου, το οποίο μιλά για την αειπαρθενία της Παναγίας. Αυτήν την αλήθεια προετύπωσε η Ερυθρά Θάλασσα, μέσα από την οποία πέρασε ο λαός του Ισραήλ, αλλά μετά την πάροδό του η Θάλασσα παρέμεινε άβατος.

«Ἐν τῇ Ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ τῆς ἀπειρογάμου Νύμφης εἰκὼν διεγράφη ποτέ. Ἐκεῖ Μωϋσῆς διαιρέτης τοῦ ὕδατος, ἐνθάδε Γαβριὴλ ὑπηρέτης τοῦ θαύματος, τότε τὸν βυθὸν ἐπέζευσεν ἀβρόχως, Ἰσραήλ, νῦν δὲ τὸν Χριστὸν ἐγέννησεν ἀσπόρως ἡ Παρθένος, ἡ θάλασσα μετὰ τὴν πάροδον τοῦ Ἰσραήλ, ἔμεινεν ἄβατος, ἡ ἄμεμπτος μετὰ τὴν κύησιν τοῦ Ἐμμανουήλ, ἔμεινεν ἄφθορος, ὁ ὢν καὶ προών, καὶ φανεὶς ὡς ἄνθρωπος, Θεὸς ἐλέησον ἡμᾶς».

Στο τέλος του Εσπερινού, τελέστηκαν Αρτοκλασία και Μνημόσυνα των προαπελθόντων ηρώων, κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της Μιας Μηλιάς.

Ανήμερα της εορτής, οι εκτοπισμένοι Μιας Μηλιάς εκκλησιάστηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αγιασμός για τον μηνά Φεβρουάριο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Kύπρου

Αγιασμός για τον μηνά Φεβρουάριο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Kύπρου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 2 / 2023 , 4:36 από news_room Με την ευκαιρία τής έλευσης τού νέου μηνός Φεβρουαρίου, Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος τέλεσε τον μηνιαίο αγιασμό, το πρωί τής Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου 2023, στο γραφείο του, στην παρουσία των ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και των λοιπών κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων τής […]

Παρουσία του Πατριάρχη η Τελετή απονομής τίτλων στους Αποφοίτους της Σχολής της Κοινότητας του Πατριαρχείου στη Ρέμλη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 7 / 2021 , 1:04 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς Τετάρτης, 18ης /30ῆς Ἰουνίου 2021, ἔλαβε χώραν ἡ τελετή ἀπονομῆς τῶν τίτλων εἰς τούς ἀποφοίτους τῆς Σχολῆς τῆς Κοινότητος τοῦ Πατριαρχείου εἰς Ρέμλην. Ἡ τελετή αὕτη ἔλαβε χώραν εἰς αἴθουσαν ἐκδηλώσεων εἰς τήν πόλιν τῆς Ρέμλης-Ἀρχαίας Ἀριμαθείας, ὀργανωθεῖσα καλῶς τῇ μερίμνῃ τοῦ ἡγουμένου […]