18 °C Athens, GR
02/04/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Τo άγημα των Ευζώνων στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Άγιο Θωμά του Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης Αφγανιστάν: Τρεις Βρετανοί κρατούνται από τους Ταλιμπάν Mε λαμπρότητα τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στη νήσο Κω O Ακάθιστος Ύμνος στη Λάρισα Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι 20 ερωτήσεις & απαντήσεις Σερρών Θεολόγος: «Οι ιερές εικόνες μας μυσταγωγούν στο κάλλος της εν Χριστώ κτίσεως» «Τα Κλήματα» : Το ιδιαίτερο έθιμο του Πάσχα στη Λέρο Ο Ακάθιστος Ύμνος στους Αγίους Τόπους Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 στη Λευκωσία Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μιας Μηλιάς εόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 12:30 από news_room

Οι εκτοπισμένοι της κοινότητος Μιας Μηλιάς εόρτασαν και φέτος τον πολιούχο Άγιό τους Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη το Θεολόγο, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ένεκα της παρατεταμένης πανδημίας που βιώνουμε εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρο του προσωρινού οικήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιας Μηλιάς, όπου υπάρχει και μικρό προσκυνητάρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, το οποίο βρίσκεται στα όρια της ενορίας Παναγίας Ευαγγελίστριας της Παλλουριώτισσας.

Του Εσπερινού προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από τον Πρωτ. π. Λαυρέντιο Μουσάτ και το διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο αναλόγιο προΐστατο ο ψάλτης της Μιάς Μηλιάς κ. Τάκης Παντελή.

Μεταξύ των πιστών που συνήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου μαθητή του Κυρίου, παρέστησαν ο Κοινοτάρχης Μιας Μηλιάς, κ. Ανδρέας Δημοσθένους, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, καθώς επίσης οι πρόεδροι και μέλη των Σωματείων «Αναγέννησης» και «Πρόοδος» Μιας Μηλιάς.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου καθώς και στον αναστάσιμο χαρακτήρα των ψαλλόμενων, αφού φέτος η μνήμη του Αγίου συνέπεσε Κυριακή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο αναστάσιμο Θεοτοκίο του πλ. α΄ ήχου, το οποίο μιλά για την αειπαρθενία της Παναγίας. Αυτήν την αλήθεια προετύπωσε η Ερυθρά Θάλασσα, μέσα από την οποία πέρασε ο λαός του Ισραήλ, αλλά μετά την πάροδό του η Θάλασσα παρέμεινε άβατος.

«Ἐν τῇ Ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ τῆς ἀπειρογάμου Νύμφης εἰκὼν διεγράφη ποτέ. Ἐκεῖ Μωϋσῆς διαιρέτης τοῦ ὕδατος, ἐνθάδε Γαβριὴλ ὑπηρέτης τοῦ θαύματος, τότε τὸν βυθὸν ἐπέζευσεν ἀβρόχως, Ἰσραήλ, νῦν δὲ τὸν Χριστὸν ἐγέννησεν ἀσπόρως ἡ Παρθένος, ἡ θάλασσα μετὰ τὴν πάροδον τοῦ Ἰσραήλ, ἔμεινεν ἄβατος, ἡ ἄμεμπτος μετὰ τὴν κύησιν τοῦ Ἐμμανουήλ, ἔμεινεν ἄφθορος, ὁ ὢν καὶ προών, καὶ φανεὶς ὡς ἄνθρωπος, Θεὸς ἐλέησον ἡμᾶς».

Στο τέλος του Εσπερινού, τελέστηκαν Αρτοκλασία και Μνημόσυνα των προαπελθόντων ηρώων, κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της Μιας Μηλιάς.

Ανήμερα της εορτής, οι εκτοπισμένοι Μιας Μηλιάς εκκλησιάστηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων - Adologala.gr 1

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 8 / 2022 , 1:11 από news_room Στην ανάγκη συναλληλίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων, όπου τέλεσε το πρωί της 6ης Αυγούστου 2022 το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος […]

Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ

Ως ιδιώτης θα ταφεί ο Κωνσταντίνος στο Τατόι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 1 / 2023 , 13:02 από news_room Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. Αυτό αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε, σχετικά με την κηδεία του τέως βασιλιά. Συγκεκριμένα στη διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκαν τα […]

Pin It on Pinterest