31 °C Athens, GR
14/08/2022

Τελευταια Νέα
Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Μελβούρνη – Adologala.gr Απρόσμενες εξελίξεις στη διερεύνηση του τύμβου Λαόνας στην Παλαίπαφο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως το Γηροκομείο του Βαλουκλί – Adologala.gr Μια «αναστάσιμη» κατασκήνωση γεμάτη από χαρά και ειρήνη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών – Adologala.gr Κοντά στους Γέροντες του Ελληνικού Οίκου Ευγηρίας «Μάνα» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Adologala.gr Εγκαίνια Ναϋδρίου στη Λεύκη Πτελεού τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Adologala.gr

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μιας Μηλιάς εόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 12:30 από news_room

Οι εκτοπισμένοι της κοινότητος Μιας Μηλιάς εόρτασαν και φέτος τον πολιούχο Άγιό τους Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη το Θεολόγο, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ένεκα της παρατεταμένης πανδημίας που βιώνουμε εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρο του προσωρινού οικήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιας Μηλιάς, όπου υπάρχει και μικρό προσκυνητάρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, το οποίο βρίσκεται στα όρια της ενορίας Παναγίας Ευαγγελίστριας της Παλλουριώτισσας.

Του Εσπερινού προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από τον Πρωτ. π. Λαυρέντιο Μουσάτ και το διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο αναλόγιο προΐστατο ο ψάλτης της Μιάς Μηλιάς κ. Τάκης Παντελή.

Μεταξύ των πιστών που συνήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου μαθητή του Κυρίου, παρέστησαν ο Κοινοτάρχης Μιας Μηλιάς, κ. Ανδρέας Δημοσθένους, μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, καθώς επίσης οι πρόεδροι και μέλη των Σωματείων «Αναγέννησης» και «Πρόοδος» Μιας Μηλιάς.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου καθώς και στον αναστάσιμο χαρακτήρα των ψαλλόμενων, αφού φέτος η μνήμη του Αγίου συνέπεσε Κυριακή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο αναστάσιμο Θεοτοκίο του πλ. α΄ ήχου, το οποίο μιλά για την αειπαρθενία της Παναγίας. Αυτήν την αλήθεια προετύπωσε η Ερυθρά Θάλασσα, μέσα από την οποία πέρασε ο λαός του Ισραήλ, αλλά μετά την πάροδό του η Θάλασσα παρέμεινε άβατος.

«Ἐν τῇ Ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ τῆς ἀπειρογάμου Νύμφης εἰκὼν διεγράφη ποτέ. Ἐκεῖ Μωϋσῆς διαιρέτης τοῦ ὕδατος, ἐνθάδε Γαβριὴλ ὑπηρέτης τοῦ θαύματος, τότε τὸν βυθὸν ἐπέζευσεν ἀβρόχως, Ἰσραήλ, νῦν δὲ τὸν Χριστὸν ἐγέννησεν ἀσπόρως ἡ Παρθένος, ἡ θάλασσα μετὰ τὴν πάροδον τοῦ Ἰσραήλ, ἔμεινεν ἄβατος, ἡ ἄμεμπτος μετὰ τὴν κύησιν τοῦ Ἐμμανουήλ, ἔμεινεν ἄφθορος, ὁ ὢν καὶ προών, καὶ φανεὶς ὡς ἄνθρωπος, Θεὸς ἐλέησον ἡμᾶς».

Στο τέλος του Εσπερινού, τελέστηκαν Αρτοκλασία και Μνημόσυνα των προαπελθόντων ηρώων, κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της Μιας Μηλιάς.

Ανήμερα της εορτής, οι εκτοπισμένοι Μιας Μηλιάς εκκλησιάστηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Την Αθήνα επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθήνα - Adologala.gr

Την Αθήνα επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 11 / 2021 , 16:01 από news_room Την Αθήνα επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έφθασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τακτική πτήση από την Πόλη, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εξαήμερη επίσημη […]

ΗΠΑ: Έκλεισε η διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα Ozy

ΗΠΑ: Έκλεισε η διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα Ozy

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 0:34 από news_room Η αμερικανική ψηφιακή ειδησεογραφική πλατφόρμα Ozy δεν υπάρχει πλέον, μετά τις αποκαλύψεις για τα τερατώδη ψέματα ηγετικών στελεχών της προκειμένου να προσελκύσουν επενδυτές. Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εταιρεία δεν απάντησε, ούτε έδωσε συνέχεια ο γενικός διευθυντής […]

Pin It on Pinterest