27 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Επαφές της Υπουργού Ενέργειας στο Μπαχρέιν

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 15:05 από news_room

Θέματα επενδύσεων, ενέργειας, εμπορίου, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και βιομηχανίας, συζήτησε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου σε σειρά επαφών που είχε στη Μανάμα του Μπαχρέιν, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η κα Πηλείδου είχε χθες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Πετρελαίου Shaikh Mohamed bin Khalifa bin Ahmed Al Khalifa, τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού κ. Zayed R. Alzayani και τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Aymen Bin Tawfeeq Almoayed. Επιπλέον, η Υπουργός συνόδεψε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπαχρέιν, όπου στην παρουσία και του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Μπαχρέιν Shaikh Mohammed bin Mubarak Al Khalifa, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού, ιδιαίτερα σε τομείς που αφορούν στην πράσινη και κυκλική οικονομία, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά το πέρας των επίσημων συνομιλιών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Khalifa, η κα Πηλείδου υπέγραψε επίσης, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μνημόνιο Συναντίληψης για Οικονομική και Τεχνική Συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας, της οικοδομικής βιομηχανίας, της γεωργίας, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, των δραστηριοτήτων στον τομέα των υδρογονανθράκων, της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας, της τεχνολογίας, του τουρισμού, των επενδύσεων, των οικονομικών υπηρεσιών και της παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου, η Υπουργός Ενέργειας συζήτησε τρόπους για τη βέλτιστη εκμετάλλευση γηγενών αποθεμάτων φυσικού αερίου, τη χρήση του αερίου ως μεταβατικού καυσίμου σε μια οικονομία σχεδόν μηδενικών εκπομπών, καθώς και την περαιτέρω προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Με τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού του Μπαχρέιν η κα Πηλείδου αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου, τόσο σε προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες. Αναφέρθηκε δε ιδιαίτερα στις ενέργειες που γίνονται για προώθηση των εξαγωγών του χαλλουμιού στο Μπαχρέιν, ενώ απεύθυνε πρόσκληση προς τον ομόλογό της να επισκεφθεί την Κύπρο σύντομα, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αποστολή και με στόχο την από κοινού διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ για διερεύνηση τομέων πιθανής συνεργασίας.

Τέλος, στη συνάντηση της κας Πηλείδου με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενδυναμωθούν η στόχευση και αποτελεσματικότητα της χρηματοδότησης σε ΜμΕ και νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και να επιτευχθεί η προσαρμογή των επαγγελματικών δεξιοτήτων στις ανάγκες της βιομηχανίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ι.Μ. Μπουένος Άϊρες : Φωνή συμπαράστασης από την μακρινή Νότια Αμερική εκφράζουν ελληνική κοινότητα & οργανώσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 0:04 από news_room Ι.Μ. Μπουένος Άϊρες : Φωνή συμπαράστασης από την μακρινή Νότια Αμερική εκφράζουν ελληνική κοινότητα & οργανώσεις Οι υπογράφουσες ελληνικές κοινότητες και πολιτιστικές, παιδαγωγικές καὶ φιλανθρωπικές οργανώσεις που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Ιεράς Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής […]

Αρκετοί Αμερικανοί μεταξύ των θυμάτων στο ποδοπάτημα στο Όρος Μερόν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 1:53 από news_room Αρκετοί Αμερικανοί πολίτες περιλαμβάνονται σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο ποδοπάτημα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο Ισραήλ, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν αρκετοί Αμερικανοί πολίτες», […]

Pin It on Pinterest