13 °C Athens, GR
28/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Στις κάλπες των 63 δικηγορικών συλλόγων της χώρας θα προσέλθουν Κυριακή και τη Δευτέρα οι δικηγόροι Ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: “Πέθανα δυο φορές” Αποτελέσματα αρχαιρεσιών του συνδέσμου Μουσικoφίλων Πέραν – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συνάντησε τον πρόεδρο της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Η αδιαπραγμάτευτη παντοδυναμία του καφέ στους αιώνες – Adologala.gr Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω από τους Μ. Σχοινά και Ν. Μηταράκη Διαδικτυακή συνάντηση Γιάννη Χρυσουλάκη με ομογενείς και φιλέλληνες Αιθίοπες Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο δείπνο που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ και ο Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, στη Λεμεσό Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στην Κύπρο και την Ελλάδα στις 2-6 Δεκεμβρίου 2021 Το 1ο Δημοτικό Ακράτας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος – Adologala.gr

Επαφές της Υπουργού Ενέργειας στο Μπαχρέιν

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 15:05 από news_room

Θέματα επενδύσεων, ενέργειας, εμπορίου, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και βιομηχανίας, συζήτησε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου σε σειρά επαφών που είχε στη Μανάμα του Μπαχρέιν, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η κα Πηλείδου είχε χθες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Πετρελαίου Shaikh Mohamed bin Khalifa bin Ahmed Al Khalifa, τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού κ. Zayed R. Alzayani και τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Aymen Bin Tawfeeq Almoayed. Επιπλέον, η Υπουργός συνόδεψε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπαχρέιν, όπου στην παρουσία και του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού του Μπαχρέιν Shaikh Mohammed bin Mubarak Al Khalifa, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού, ιδιαίτερα σε τομείς που αφορούν στην πράσινη και κυκλική οικονομία, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά το πέρας των επίσημων συνομιλιών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Khalifa, η κα Πηλείδου υπέγραψε επίσης, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μνημόνιο Συναντίληψης για Οικονομική και Τεχνική Συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας, της οικοδομικής βιομηχανίας, της γεωργίας, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, των δραστηριοτήτων στον τομέα των υδρογονανθράκων, της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας, της τεχνολογίας, του τουρισμού, των επενδύσεων, των οικονομικών υπηρεσιών και της παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου, η Υπουργός Ενέργειας συζήτησε τρόπους για τη βέλτιστη εκμετάλλευση γηγενών αποθεμάτων φυσικού αερίου, τη χρήση του αερίου ως μεταβατικού καυσίμου σε μια οικονομία σχεδόν μηδενικών εκπομπών, καθώς και την περαιτέρω προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Με τον Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού του Μπαχρέιν η κα Πηλείδου αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου, τόσο σε προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες. Αναφέρθηκε δε ιδιαίτερα στις ενέργειες που γίνονται για προώθηση των εξαγωγών του χαλλουμιού στο Μπαχρέιν, ενώ απεύθυνε πρόσκληση προς τον ομόλογό της να επισκεφθεί την Κύπρο σύντομα, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αποστολή και με στόχο την από κοινού διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ για διερεύνηση τομέων πιθανής συνεργασίας.

Τέλος, στη συνάντηση της κας Πηλείδου με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενδυναμωθούν η στόχευση και αποτελεσματικότητα της χρηματοδότησης σε ΜμΕ και νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και να επιτευχθεί η προσαρμογή των επαγγελματικών δεξιοτήτων στις ανάγκες της βιομηχανίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

BabyBird σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπαμπίλη στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 23:26 από news_room «Ανησυχώ για τα παιδιά που θα γεννηθούν ως λύση στο δημογραφικό πρόβλημα. Ανησυχώ για τα παιδιά που θα γεννηθούν ως λύση σε οποιοδήποτε ενήλικο πρόβλημα.» «Γιατί (δεν) κάνουμε παιδιά;» Υποψήφιοι γονείς, μια νέα μητέρα, μια μαία, μια δημογράφος, μια […]

Συνάντηση ΥΠΕΣ με τον Υπουργό & τον Υφυπουργό του νεοσύστατού Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 9 / 2021 , 13:40 από news_room Η οργάνωση και λειτουργία του νεοσυσταθέντος Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον Χ. Στυλιανίδη Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε Συνάντηση Εργασίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής […]

Pin It on Pinterest