21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Χανιά: Μέτρα για την αποφυγή των συνεπειών από τον καύσωνα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 7 / 2021 , 15:03 από news_room

«Καταφύγιο», στις παραλίες βρήκαν οι κάτοικοι των Χανίων καθώς και οι επισκέπτες της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Περιφερειακή Ενότητα με τον υδράργυρο τις μεσημεριανές ώρες να αναμένεται να φτάσει σε ορισμένες περιοχές τους 40 βαθμούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Από το πρωί η κίνηση στους δρόμους που οδηγούν σε παραλίες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ περιοχές όπως τα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι, η Παλαιόχωρα και το Λουτρό, έχουν κατακλυσθεί από κόσμο που αναζητά μια όαση δροσιάς.

Στις παραλίες κοντά στην πόλη μεγάλη ήταν η προσέλευση στον Σταυρό, το Μαράθι, τη Νέα Χώρα, τους Αγίους Αποστόλους, τη Χρυσή Ακτή και την Αγία Μαρίνα.

Στο πλαίσιο των μέτρων και των οδηγιών του υπουργείου Εργασίας από τον Δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι σήμερα Σάββατο από τις 2:00 μετά το μεσημέρι έως και τις 5:00 το απόγευμα, δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή των απορριμμάτων. Η απόφαση ελήφθη, με γνώμονα την υγεία και την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Ακόμα ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα είναι ανοικτές για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ κλιματιζόμενες αίθουσες στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στις περιοχές Νέας Χώρας και Σπλάντζιας.

Παράλληλα εξέδωσε δελτίο με οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ανάλογο δελτίο εξέδωσε και η Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Κλειστός, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Κρήτη, παραμένει από σήμερα α Σάββατο 31 Ιουλίου , έως και την Δευτέρα 2 Αυγούστου ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Δασών με νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για το άνοιγμα του Εθνικού Δρυμού ή η παράταση του κλεισίματος, αφού ληφθούν υπόψη νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης με ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές, για λελογισμένη χρήση του αρδευτικού νερού, τα επόμενα 24ωρα -λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται και στην Κρήτη- προκειμένου ο Ο.Α.Κ. να μην αναγκαστεί να προχωρήσει σε γενική διακοπή.

Από τον δήμο Κισάμου ανακοινώθηκε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται τις επόμενες ημέρες, η εκδήλωση με τίτλο «Γραμβούσα, το παλλάδιο της Κρητικής Ελευθερίας», που έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στη νήσο της Ήμερης Γραμβούσας δεν θα πραγματοποιηθεί και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά στην ημερομηνία υλοποίησής της.

Σχετικά Άρθρα

Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι Β΄ σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 7 / 2023 , 1:50 από news_room Ορκίστηκαν οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄ της Ελληνικής Αστυνομίας, σε τελετή στη Σχολή Αξιωματικών Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. Οι 105 νέοι […]

Έργα οικιστικής και τουριστικής ανάπλασης που αλλάζουν το πρόσωπο Αθήνας και Πειραιά

Έργα οικιστικής και τουριστικής ανάπλασης που αλλάζουν το πρόσωπο Αθήνας και Πειραιά

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 1 / 2023 , 13:07 από news_room Με την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη να βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη στο Ελληνικό από την Lamda Development δημιουργώντας μία νέα πράσινη βιώσιμη πόλη, δεκάδες είναι τα επιμέρους έργα οικιστικής και τουριστικής ανάπλασης σε υφιστάμενα ή νέα κτήρια και εγκαταστάσεις που μεταμορφώνουν τις […]