23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Βόλος: «Νεκρή» πόλη από την ζέστη – Τους 38 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος – Το αδιαχώρητο στις Παραλίες

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 7 / 2021 , 15:07 από news_room

Μία πόλη χωρίς κατοίκους θυμίζει ο Βόλος εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της άπνοιας που επικρατούν στην Μαγνησία, παρά την εγγύτητα με την θάλασσα, αφού ο κόσμος από χθες φεύγει προς τις εξοχές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου έφθασε τους 38 βαθμούς, στον Περιφερειακό τους 40,2 και στην παραθαλάσσια Αγριά τους 37,3, ενώ η υγρασία έχει περιοριστεί λόγω των ειδικών συνθηκών στο 37%.

Οι κάτοικοι του Βόλου από χθες το απόγευμα, αλλά και σήμερα ως το μεσημέρι εγκαταλείπουν την πόλη και στην συντριπτική τους πλειοψηφία κατευθύνονται προς τα θέρετρα και τις ακτές του Πηλίου για να δροσιστούν με βουτιές στη θάλασσα. Όμως στις εξόδους προς το Πήλιο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» του ατελείωτου μποτιλιαρίσματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αυτοκινήτων για πολλά χιλιόμετρα προς Αγριά, Λεχώνια και Καλά Νερά.

Οι παραλίες και οι πλαζ τόσο περιμετρικά του Βόλου, στις Αλυκές και στον Άναυρο, αλλά και σε όλο το Πήλιο, ανατολικό και δυτικό, έχουν βουλιάξει από κόσμο που προσπαθεί να δροσιστεί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έφυγαν για τις κοντινές Σποράδες και κυρίως για την Σκιάθο που έχει και την ευκολότερη πρόσβαση. Τα πλοία έφυγαν γεμάτα από τον Βόλο, χθες και σήμερα, με κόσμο για τις διακοπές του ή με ταξιδιώτες του τριημέρου που επιθυμούσαν να ξεφύγουν από την πόλη.

Πάντως όσοι παραμένουν στον Βόλο βλέπουν μία πόλη διαφορετική χωρίς κίνηση στο εμπορικό κέντρο και λιγοστά αυτοκίνητα να κινούνται στους δρόμους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να βρέχουν τα κεφάλια τους μέσα σε συντριβάνια.

Παράλληλα ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν στην διάθεση των πολιτών ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για να φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτές είναι οι αίθουσες στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρώην Νομαρχία),το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» πίσω από το δημαρχείο και το Πολιτιστικό Κέντρο στους Αγίους Αναργύρους.

Η Πολιτική Προστασία δε με ανακοινώσεις της εφιστά την προσοχή των πολιτών που βρίσκονται στην ύπαιθρο να μην ανάβουν φωτιές, λόγω της επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων και του καύσωνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ο κώδικας των μοναστηριών

Ο κώδικας των μοναστηριών

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 10 / 2023 , 1:27 από news_room ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΑΝ∆ΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Το νοµικό καθεστώς Μονών και Ησυχαστηρίων στην ελληνική επικράτεια – Εκκλησία της Ελλάδος Βιβλιοθήκη Εκκλησιαστικού ∆ικαίου, Σειρά Β΄: Μελέτες 10 εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη Στον χώρο του εκκλησιαστικού δικαίου και παρά την ύπαρξη των δημοσιευμένων «εσωτερικών κανονισμών» των μονών της […]

Η Εκκλησία της Κύπρου διεξάγει έρανο για τον Λίβανο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 8 / 2020 , 11:04 από Πρὸς τὸ εὐσεβὲς Πλήρωμα τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά, Κατὰ τὶς ἡμέρες αὐτὲς γίναμε μάρτυρες τοῦ θρήνου, τοῦ πόνου καὶ τῆς ἀπόγνωσης τοῦ πολυπαθοῦς λαοῦ τοῦ Λιβάνου, ποὺ προκάλεσεν ἡ φονικὴ ἔκρηξη στὸ λιμάνι τῆς Βηρυττοῦ μὲ πλειάδα νεκρῶν […]