16 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 15:41 από news_room

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης I,  δέχτηκε στις 22 Ιουλίου 2021 τον Κωνσταντίνο Βλάση, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, στην πατριαρχική κατοικία στο Μπαλαμάντ . Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αικατερίνη Φουντουλάκη, η Πρέσβειρα της Ελλάδας στον Λίβανο, ο Εμμανουήλ Κομπαράκης , ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργών, Αθανασία Ηλιάκη, ο Έλληνας Πρόξενος στο Λίβανο και ο Chargé d’Affairs της Ελληνικής Πρεσβείας στη Συρία, κ. Νικόλαος Πρωτονοτάριος.

Από την πλευρά της Αντιόχειας, στη συνάντηση παρακολούθησαν ο Πατριάρχης Βικάρρος η Χάρη του, ο Επίσκοπος Εφραίμ Μααλούλη, ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Ελ-Χάνατ, ο ηγούμενος της Μονής της Παναγίας της Μπαλαμάντ, ο  Αιδεσιμότατος Αρχιμανδρίτης Τζακ Χαλίλ, Πρύτανης του Θεολογικού Ινστιτούτου Αγίου Ιωάννη της Δαμασκού, και ο Δρ. Ηλίας Λ. Γουόρακ, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Βαλαμάνδης.

Η συνάντηση ασχολήθηκε με τα μέσα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας και της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα στο Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Ιωάννη της Δαμασκού στο Μπαλαμάντ.

Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκε η γενική κατάσταση στην περιοχή και τον ρόλο που ανατέθηκε στην Εκκλησία της Αντιοχείας για να υποστηρίξει και να εγκαταστήσει τα μέλη της στη Συρία και τον Λίβανο και στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας προς όλα τα διαφορετικά στοιχεία της Ανατολής.

Η συνάντηση επίσης ασχολήθηκε με τη γενική Ορθόδοξη κατάσταση και τα μέσα για την ενίσχυση της λογικής της σύγκλισης και του διαλόγου.

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα

Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 9 / 2022 , 21:13 από news_room Τήν Τρίτην, 14ην/ 27ην Σεπτεμβρίου 2022, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ. Κατά τήν ἑορτήν ταύτην ἡ Ἐκκλησία ἔχει προτίστως τήν μνήμην τοῦ ἐν τῷ σταυρῷ ὑψωθέντος διά τήν σωτηρίαν ἡμῶν Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἀλλά καί τήν μνήμην τῆς […]

Στην AHEPA το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο του «GAEPIS» και «Cosmos FM»

Στην AHEPA το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο του «GAEPIS» και «Cosmos FM»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 1 / 2023 , 22:36 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, την AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) θα απονεμηθεί το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο των «GAEPIS» και «Cosmos FM». Η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the […]