13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 15:52 από news_room

Στις 23 Ιουλίου 2021 άρχισαν στην Κρήτη οι εργασίες της της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον του κόσμου μετά την πανδημία».

Σήμερα η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας ενώνει περισσότερα από είκοσι κράτη. Η Ρωσία εντάχθηκε στον οργανισμό ως μέλος το 1994. Της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδιακής Συνελεύσεως της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ΚΗ᾽ Γενική Συνέλευση ηγείται ο πρόεδρος της ΔΣΟ, επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, και για θέματα δημοσίων και θρησκευτικών Ενώσεων κ. Σεργκέι Γαβρίλοφ.

Κατά την επίσημη τελετή αναγνώσθηκαν χαιρετισμοί των κρατικών προσωπικοτήτων και θρησκευτικών παραγόντων προς τους συνέδρους.

Το χαιρετιστήριο μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου ανέγνωσε ο παρών στη συνεδρίαση αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας αρχιεπίσκοπος Βλαντικαυκάζ και Αλανίας Λεωνίδας.

«Κατά την βιούμενη σήμερα όχι εύκολη εποχή δεν είναι τυχαίο που οι σκέψεις των συνέδρων περιστρέφονται γύρω από το πρόβλημα της λοιμώξεως του κορονοϊού, η οποία άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, κατέστη παγκόσμια πρόκληση για ολόκληρη την ανθρωπότητα, διαπίστωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και συνέχισε: «Η πρόκληση αυτή δημιούργησε κινδυνολογικούς φόβους, στερήσεις, πόνο και θλίψη για τις απώλειες. Αλλά ταυτοχρόνως συντέλεσε στην ανάδειξη σε πολλούς εκ των συγχρόνων μας τέτοιων υψηλών ηθικών χαρακτηριστικών, όπως η θυσιαστική αγάπη, η ελεημοσύνη, η ετοιμότητα να υπηρετήσεις τον πλησίον. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του αοράτου και ύπουλου εχθρού βρέθηκαν πρωτίστως οι ιατροί. Η υπηρεσία τους αποδείχθηκε πραγματικό κατόρθωμα αυτοθυσίας συνδεδεμένο με κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή και υγεία. Παραλλήλως με το ιατρικό προσωπικό, στην «κόκκινη ζώνη» ευρίσκονται και κληρικοί. Παρηγορούν διά της προσευχής και ενθαρρύνουν τους ασθενούντες, τους κοινωνούν τα Άχραντα του Χριστού Μυστήρια, ενώ προπέμπουν όσους αποβιώνουν στην οδό πάσης της γης. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ούτε μια ημέρα δεν παύει να επιτελεί τη σωτηριώδη αυτής διακονία».

Επίσης, στο μήνυμά του ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος υποδεικνύει τις απειλές στην ενότητα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, ενώπιον των οποίων ευρίσκεται σήμερα τονίζοντας: «Στις ημέρες μας απαιτούνται από εμάς ιδιαίτερες προσπάθειες, προκειμένου να βρεθούν νέες προσεγγίσεις για την υπερκέραση των υφισταμένων διαιρέσεων». Κατά την πεποίθησή του «είναι απαραίτητο, ειδικότερα, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη προς υποστήριξη των δεινοπαθούντων αδελφών στη Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική, στο Κοσσυφοπέδιο, στην Ουκρανία καθώς και πανταχού, όπου οι χριστιανοί υφίστανται διώξεις και όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία αγωνίζεται για τη διαφύλαξη της ιστορικής, πνευματικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς.

«Είμαστε μαζί σας μάρτυρες του πώς σήμερα δέχεται μεγάλο πλήγμα η ακεραιότητα της παγκόσμιας ορθόδοξης οικογένειας εξαιτίας του διχασμού, που προκάλεσαν οι αντικανονικές ενέργειες, οι οποίες αποβλέπουν στη νομιμοποίηση του σχίσματος στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος και συνέχισε: «Έως και σήμερα υφίσταται διακρίσεις η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, οι ναοί της καταλαμβάνονται όπως και πριν, επιχειρείται ο περιορισμός των δικαιωμάτων της, μέσω και της νομοθετικής διαδικασίας, σε σημείο να επιδιώκεται η καταναγκαστική στέρηση του ονόματός της. Ο διαχωρισμός μεταξύ των ορθοδόξων λόγω των εκκλησιαστικών γεγονότων στην Ουκρανία, εξήλθε δυστυχώς πέραν των ορίων της, εξαπλώθηκε εντός ορισμένων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών».

Ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος είναι πεπεισμένος: η έξοδος από αυτή την κρίση είναι δυνατή μόνον βάσει της επιστροφής στην κανονική Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με ύπαρξη ανοικτής διάθεσης για διάλογο. «Είθε στην αναζήτηση τρόπων επανεκκινήσεώς του να αποδειχθεί χρήσιμη και η εμπειρία συνεργασίας στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ευχόμενος στους μετέχοντες της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της ΔΣΟ «να σας ενδυναμώνει ο Θεός και ευλογημένες επιτυχίες στους πολύ ωφέλιμους κόπους για την ενίσχυση της αλληλεγγύης, της συνοχής και της ενότητας των ορθοδόξων λαών».

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Την χρήση του Άρθρου 49 ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελίζαμπεθ Μπορν για να περάσει ο Προϋπολογισμός της χώρας

Γαλλία: Την χρήση του Άρθρου 49 ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελίζαμπεθ Μπορν για να περάσει ο Προϋπολογισμός της χώρας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 10 / 2022 , 21:38 από news_room Adrien Fillon – Γαλλία – Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, η Πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καταφύγει στο άρθρο 49, παράγραφος 3 του Γαλλικού Συντάγματος  για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, χωρίς να περάσει από ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση. Το άρθρο 49/3 επιτρέπει […]

Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας Αρχιερατικό Μνημόσυνο Καθηγουμένης Αλεξίας

Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας: Αρχιερατικό Μνημόσυνο Καθηγουμένης Αλεξίας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 1 / 2023 , 11:02 από news_room Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας τελέσθηκε το Σάββατο, 28 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., το Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Αλεξίας, επί τη συμπληρώσει έτους από της προς Κύριον εκδημίας της. Με την ευγενική παραχώρηση του κυριάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου, της […]