15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη η τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 16:33 από news_room

*Υπό την αιγίδα και την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιωάννη I, Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής o Προέδροw του Πανεπιστημίου, Δρ Ηλίας Λ. Γουόρρακ, τοy Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ πραγματοποίησε τελετή αποφοίτησης για τους φοιτητές του, για το ακαδημαϊκό έτος 2020 -2021, στην κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου στην Κούρα, παρουσία πολλών αξιωματούχων, οικογενειών φοιτητών, φίλων και συγγενών. Ο αριθμός των αποφοίτων έφτασε τα 1.447 από διάφορες εξειδικεύσεις και σχολές.

Στην αρχή, ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης έδωσε ευλογίες και ευχαρίστησε τον Κύριο, ο οποίος έδωσε τη δύναμη να διοργανώσει τη φετινή τελετή έναρξης για τους αποφοίτους φοιτητές, με τη φυσική τους παρουσία στην τελετή του πανεπιστημίου. Απευθύνθηκε στον Κύριο του Ουρανού και της Γης, λέγοντας:

«Κύριε, το φως των ουρανών και της γης, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, ο χορηγός της σοφίας και ο δότης της κατανόησης και της προσοχής σε όλους τους ανθρώπους, σε κοιτάζουμε από αυτόν τον λόφο Μπαλαμάντ σε αυτό το ευλογημένο βράδυ, ζητώντας αποδοχή των παρακλήσεών μας ».

« Άγιασε τις ψυχές μας. Καθάρισε τα σώματά μας. Ίσιωσε τις σκέψεις μας. Καθάρισε τις προθέσεις μας. Σώσε μας από κάθε κακό, θλίψη και πόνο. Κύριε, κράτησε μακριά μας αυτή τη θανατηφόρα επιδημία, που περιβάλλει ολόκληρο τον κόσμο σου. Έλεος, με το έλεος σου σε ποιον πέρασε στη μεταθανάτια ζωή. Θεράπευσε τους αρρώστους. Υποστήριξη, ενίσχυση και παροχή υγείας στους γιατρούς και τις ομάδες που παρέχουν υπηρεσίες που παρακολουθούν την υγεία των άλλων ».

«Σε αυτήν την ευλογημένη βραδιά, σας ζητάμε, ειδικά για χάρη των αποφοίτων μας που θα λάβουν τα διπλώματά τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο πανεπιστήμιό μας, στο Balamand. Σας ζητάμε να χαλαρώσετε τα βήματά τους και να τα συνοδεύσετε όπου κι αν βρίσκονται και όπου κι αν βρίσκονται. Αφήστε τους να παραμείνουν πιστοί στην αποστολή στην οποία μεγάλωσαν, μάρτυρες αλήθειας, ειρήνης, τιμιότητας, πίστης, ειλικρίνειας, καθώς και οικοδόμηση του ανθρώπου, της κοινωνίας και του έθνους. ”

«Κύριε, σου ζητάμε να ευλογήσεις αυτόν τον λόφο Μπαλαμάντ και όλα τα ιδρύματά του. Ενισχύστε αυτό το πανεπιστήμιο με όλους τους κλάδους, τις σχολές και τις εξειδικεύσεις του. Ευλογεί το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο, τους Κοσμήτορες, τους Καθηγητές, το Προσωπικό και όλους όσους εργάζονται με φοιτητές. Δώστε μας ότι το πανό του πανεπιστημίου μας στο Balamand είναι φωτεινό και ψηλό, όπως είναι σήμερα ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια.

«Απευθυνόμαστε επίσης στην Υπεραγία Θεοτόκο, την οποία όλοι τιμούμε, ως Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Είναι η μεσολάβηση αυτού του λόφου Balamand και της ζητάμε να προστατέψει αυτό το πανεπιστήμιο, όλους εμάς και να προστατέψει τον Λίβανο, χαρίζοντας σε αυτήν τη χώρα ασφάλεια, ειρήνη, διαρκή αγάπη και σταθερότητα, με τη χάρη και τη φροντίδα του Κυρίου των Μεγάλων Ελεημάτων Αμήν. ”

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε σε όλους, ειδικά στους αποφοίτους μαθητές, λέγοντας του: «Συγχαρητήρια. Πολλές ευτυχείς επιστροφές σε εσάς, πολλά ακόμη ευλογημένα χρόνια στο σπουδαίο πανεπιστήμιο και στον αγαπητό μας Λίβανο»

*Ανεπίσημη Μετάφραση 

Σχετικά Άρθρα

Η περιτομή του Κυρίου και η Μνήμη του Αγίου Μεγάλου Βασιλείου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

Η περιτομή του Κυρίου και η Μνήμη του Αγίου Μεγάλου Βασιλείου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 1 / 2023 , 13:43 από news_room Εἰς λίαν ὀρθρινήν ὥραν 1:00 π.μ. τοῦ Σαββάτου 1ης /14ης Ἰανουαρίου 2023, ἤρξατο ἡ Δεσποτική ἑορτή τῆς Περιτομῆς τοῦ Κυρίου καί τῆς μνήμης τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Βασιλείου τοῦ Μεγάλου εἰς τόν Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως. Ἐν ἀρχῇ ἐτελέσθη ὁ Ὄρθρος ἐν ψαλμῳδίᾳ […]

adolo-gala-eidiseis-logo-banner-nea-enimerosi

«Άδολο Γάλα»: 32 χιλιάδες επισκέπτες τις τελευταίες 24 ώρες στο portal

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 14:45 από news_room Δεν συνηθίζουμε να ανακοινώνουμε αριθμούς από την ημερήσια και μηνιαία επισκεψιμότητα ωστόσο τις τελευταίες ημέρες και τις τελευταίες 24 ώρες η ιστοσελίδα «Άδολο Γάλα» φαίνεται από την εταιρία που ελέγχει την επισκεψιμότητα μας ότι συγκεντρώνει το ποσοστό των 32 χιλιάδων επισκεπτών. Οι συγκεντρωμένοι επισκέπτες […]