18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 16:48 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης συμμετείχε στις εργασίες της 13ης  Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός υπενθύμισε τις κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων και τα προσκόμματα που έθεσαν σε αυτή την προσπάθεια τα κόμματα της Αριστεράς καταψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να παραμείνει εν ισχύ ο νόμος 4648/2019 με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις το Υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση απλοποίησης της διαδικασίας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότεροι εξ αυτών. Τόνισε δε ότι σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται τόσο η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας μέσω της οποίας μπορούν να εγγράφονται οι απόδημοι Έλληνες όσο και η σχετική ενημερωτική εκστρατεία που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, ο κος Υπουργός παρείχε διευκρινίσεις τόσο στο θέμα της ψήφου των αποδήμων όσο και σε ζητήματα πολιτογράφησης, απαντώντας στα μέλη της ελληνικής ομογένειας ανά τον κόσμο που έθεσαν τις σχετικές ερωτήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βορίδης απέσπασε τα εύσημα του Προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε., Γερουσιαστή της Πολιτείας του Rhode Island των Η.Π.Α. κ. Λεωνίδα Ραπτάκη για την εξαιρετική παρουσίαση του και για τις απαντήσεις που έδωσε στις σχετικές ερωτήσεις που του ετέθησαν.

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και, έκτοτε, υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών. 

Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι α) η επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των μελών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) η ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, γ) η προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, καθώς και δ) η συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

Σχετικά Άρθρα

Πούτιν : Η Ρωσία θα υπερασπίζεται «αποφασιστικά» τα συμφέροντά της

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 5 / 2021 , 14:06 από news_room Η Ρωσία θα υπερασπίζεται πάντα «αποφασιστικά» τα εθνικά συμφέροντά της, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια των εορτασμών που σηματοδοτούν τη σοβιετική νίκη επί των ναζί, ενώ κατήγγειλε την επιστροφή ρατσιστικών και «ρωσοφοβικών» ιδεολογιών στον κόσμο. «Η Ρωσία υπερασπίζεται ακατάπαυστα το διεθνές […]

Αλ. Τσίπρας για το Μέλλον της Ευρώπης: Ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 5 / 2021 , 19:21 από news_room Την ανάγκη «οι προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν γύρω από ένα νέο συμβόλαιο για μια πιο κοινωνική, βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του σε ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης που συνδιοργανώνουν το Κόμμα […]