22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά τιμά την επέτειο εισβολής στην Κύπρο και προσεύχεται για τους εθνομάρτυρες ήρωες του πολέμου

Η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά τιμά την επέτειο εισβολής στην Κύπρο και προσεύχεται για τους εθνομάρτυρες ήρωες του πολέμου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 7 / 2021 , 6:28 από news_room

Την Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, στη γιορτή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Τορόντο, βοηθούμενος από τον Ιερ. προϊστάμενο π. Απόστολο Γκόλια.

Μετά τη Λειτουργία, τελέστηκε ειδική τελετή για την επέτειο εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974 υπέρ ανάπαυσης των ηρώων του πολέμου.

Ο Σεβασμιώτατος στη συγκινητική του ομιλία αναφέρθηκε στις παιδικές του μνήμες, αλλά και στον πόνο και τις δυσκολίες που βίωσαν οι αδελφοί μας στην Κύπρο, αλλά και στην Ήπειρο.

Η εκκλησία ήταν γεμάτη σύμφωνα με την επιτρεπόμενη χωρητικότητα και με τις ισχύουσες οδηγίες για τη δημόσια υγεία, ενώ τηρήθηκε αυστηρά το μέτρο της φυσικής απόστασης.

Πολλοί αξιωματούχοι και ηγέτες, τόσο από την κυπριακή όσο και από την ελληνική κοινότητα, της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο και όχι μόνο, ήρθαν στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου για να συμμετάσχουν στην επιμνημόσυνη δέηση. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Εξοχ. Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στον Καναδά κ. Βασίλειος Φιλίππου, ο Βουλευτής (MPP) για την περιοχή Scarborough-Agincourt Aris Babikian, o Nick Mantas, Δημοτικός Σύμβουλος του Τορόντο, o Δημήτρης Σούδας, Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο και ο Tony Clement, πρώην υπουργός της επαρχιακής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης (του οποίου ο πατέρας κατοικεί στην Κύπρο).

Μετά την απόλυση και με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, ο Ύπατος Αρμοστής κ. Φιλίππου μίλησε στο εκκλησίασμα. Εύγλωττα και ουσιαστικά τόνισε την ιστορική σημασία των γεγονότων του 1974 και τη συνεχιζόμενη ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για το δίκαιο και την ελευθερία.

Στη συνέχεια, η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου παρέθεσε ένα υπέροχο γεύμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής (σύμφωνα με τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία). Στους συμμετέχοντες μίλησαν σχετικά παράγοντες της κυπριακής και ελληνικής κοινότητας.

Την επόμενη Κυριακή, 25 Ιουλίου, παρόμοια εκδήλωση προγραμματίζεται στο Μόντρεαλ στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου αναμένεται να παρευρεθούν ο Αρχιεπίσκοπος και ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου.

Η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά τιμά την επέτειο εισβολής στην Κύπρο και προσεύχεται για τους εθνομάρτυρες ήρωες του πολέμου Η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά τιμά την επέτειο εισβολής στην Κύπρο και προσεύχεται για τους εθνομάρτυρες ήρωες του πολέμου Η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά τιμά την επέτειο εισβολής στην Κύπρο και προσεύχεται για τους εθνομάρτυρες ήρωες του πολέμου Η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά τιμά την επέτειο εισβολής στην Κύπρο και προσεύχεται για τους εθνομάρτυρες ήρωες του πολέμου

Σχετικά Άρθρα

ΕΣΗΕΑ

ΕΣΗΕΑ: Κανένας δημοσιογράφος μόνος του

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 10 / 2022 , 10:42 από news_room Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Τάσο Τέλλογλου, τον Θανάση Κουκάκη και τους συναδέλφους που έχουν σηκώσει, τους τελευταίους μήνες, το βάρος της δημοσιογραφικής έρευνας για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών. Οι αποκαλύψεις του Τάσου Τέλλογλου ότι είναι θύματα […]

Σχεδόν έξι αιώνες «ζωντανό» το παλαιότερο κερκυραϊκό σπίτι της ενετοκρατίας

Σχεδόν έξι αιώνες «ζωντανό» το παλαιότερο κερκυραϊκό σπίτι της ενετοκρατίας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 28 / 8 / 2022 , 17:11 από news_room Βρίσκεται στον αριθμό 18 της οδού Φιλελλήνων, στη συνοικία του Καμπιέλου, μία από τις μεγαλύτερες και πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Παλιάς Πόλης. Αναδεικνύει την πρώτη μορφή αστικής αρχιτεκτονικής δόμησης που δημιούργησαν οι Ενετοί στο νησί, αποκαλύπτοντας την πολεοδομική μορφολογία της πόλης που χρησιμοποιήθηκε από τους […]