17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Διαδήλωση στο Παρίσι κατά της τουρκικής εισβολής στο βόρειο Ιράκ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 7 / 2021 , 5:02 από news_room

«Κάτω το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας!» φώναξαν σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού για να καταγγείλουν την τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ και την «εκκωφαντική σιωπή» της διεθνούς κοινότητας μπροστά στην νέα στρατιωτική επιχείρηση.

«Ησυχία, βομβαρδίζουν το Κουρδιστάν!», «Αναπόφευκτος σύμμαχος της Δύσης, η Τουρκία είναι επίσης ο αναπόφευκτος σύμμαχος του Daech (Ισλαμικό Κράτος)» ή ακόμη «Ο κόσμος έχει χρέος απέναντι στους Κούρδους», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Η πορεία οργανώθηκε από την κουρδική διασπορά με την συμμετοχή της αρμενικής κοινότητας της Γαλλίας.

«Ο τουρκικός επεκτατισμός υπό το καθεστώς του Ερντογάν προχωρά και αποτελεί απειλή: το είδαμε στην Συρία, το είδαμε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το είδαμε την ανατολική Μεσόγειο, το είδαμε στην Λιβύη. Η απειλή δεν προέρχεται από τους Κούρδους», δήλωσε ο Αγκίτ Πολάτ, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κουρδικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν 26 οργανώσεις της τουρκικής διασποράς στην Γαλλία.

«Εχουν περάσει 72 ημέρες από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση αυτή και υπάρχει εκκωφαντική σιωπή από την διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε. «Ειδοποιούμε την Γαλλία, αλλά και τον ΟΗΕ: η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ παραβιάζεται από την Τουρκία υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η Τουρκία επιχειρεί να δικαιολογηθεί με το επιχείρημα αυτό. Πρέπει η Γαλλία να σπάσει την σιωπή της απέναντι στην Τουρκία».

Η Τουρκία διεξάγει από το τέλος του Απριλίου νέα στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ κατά του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), ένοπλη οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από την Τουρκία και τους δυτικούς της συμμάχους.

Η Αγκυρα κατηγορεί το Ιράκ για απραγία και δηλώνει ότι δεν είχε άλλη επιλογή από την διεξαγωγή πολέμου στο ιρακινό έδαφος κατά του PKK.

Το PKK.από την πλευρά του θεωρεί ότι η Τουρκία θέλει να επαναλάβει στο Ιράκ το σενάριο της Συρίας, όπου η Αγκυρα διεξήγαγε από το 2016 τρεις πολεμικές επιχειρήσεις για να καταλάβει ζώνη μεγαλύτερη των 2.000 τ.χλμ. στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος στη Γυναικεία Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών Ευβοίας

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος στη Γυναικεία Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών Ευβοίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 4 / 2022 , 0:48 από news_room Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος συνοδευόμενος από Κληρικούς του και μέλη του ποιμνίου του εκ Κορίνθου τέλεσε την Προηγιασμένη […]

Σύλληψη άντρα για εμπρησμό από αμέλεια στη Σκύρο – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 11 / 2020 , 22:49 από Συνελήφθη στις 20/11/2020 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπάλληλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκύρου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Πλαγιά στη νήσο Σκύρο, Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.