17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Εμβολιάστηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας – Τι δήλωσε

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 12 / 2020 , 17:24 από news_room

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» για να εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Στην είσοδο τον υποδέχτηκαν ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μετά τη διαδικασία του εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου τους οποίους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν και αντάλλαξαν ευχές.

Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός, ανέφερε:

Σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο, κατά του Covid 19.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον.

Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα.

Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας.

Καλές γιορτές, χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλες και σε όλους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτοί είναι οι εννέα που λήστευαν και έκλεβαν οικίες στην Αθήνα – Φωτογραφίες

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 23:31 από news_room Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εννέα (9) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές από οικίες και η οποία εξαρθρώθηκε την 8-4-2021 από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς. Πρόκειται […]

Το Ιράν εκτέλεσε τουλάχιστον 834 ανθρώπους το 2023 - 83 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2024

Το Ιράν εκτέλεσε τουλάχιστον 834 ανθρώπους το 2023 – 83 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2024

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 3 / 2024 , 19:04 από news_room Το Ιράν εκτέλεσε τουλάχιστον 834 ανθρώπους το 2023, ήτοι μια «ανησυχητική» αύξηση της τάξης του 43% σε σύγκριση με το 2022 και ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2015, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των μη κυβερνητικών οργανώσεων Iran Human Rights και Ensemble contre la […]