16 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Πολιτική: Ο Νάσος Ηλιόπουλος, νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 9 / 2020 , 15:50 από

Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναλαμβάνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος θα διατηρήσει παράλληλα τη θέση του επικεφαλής στην δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» στο δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Επιπλέον, στο δυναμικό του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσονται επίσης με τον ρόλο του αναπληρωτή εκπροσώπου οι: Στέργιος Καλπάκης, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ακολουθούν τα βιογραφικά στοιχεία των νέων στελεχών του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι 37 χρονών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο «Ρόζα Λούξεμπουργκ».

Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2016 ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με ειδική στόχευση την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Το 2018 ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της «Ανοιχτής Πόλης».

Στέργιος Καλπάκης

Ο Στέργιος Καλπάκης είναι 30 ετών και κατάγεται από τη Βέροια. Είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής. Το ‪2012‬ αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Στη συνέχεια, εργάστηκε για 4 χρόνια ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όπως επίσης και μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας. Είναι γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, θέση στην οποία εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2018. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Τάνια Καραγιάννη

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μίλα δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε οικονομική εφημερίδα, ενώ από το 2005 – οπότε και διορίστηκε στον Δημόσιο Τομέα – στον ΕΦΚΑ και από το 2018 έως σήμερα στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). Το 2009 εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Διετέλεσε Οργανωτική Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος τύπου και υπεύθυνη του Τομέα Διεθνών Σχέσεων της Οργάνωσης, καθώς και εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.). Την ίδια περίοδο ήταν μέλος της Ομάδας Νέων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU), ενώ από το 2013 έως το 2019 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Δ.Ε.Ε.). Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2019 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βορείου Τομέα Αθήνας και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Κατοικεί με την οικογένειά της στο Χαλάνδρι και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Αλέξανδρος Νικολαϊδης

O Aλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη ‪στις 17 Οκτωβρίου‬ του 1979. Το 1982 σε ηλικία μόλις τριών ετών έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Τaekwondo, στο σύλλογο του πατέρα του «Μέγας Αλέξανδρος». Το 1996 κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό και λίγους μήνες αργότερα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Το 1997 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, το χρυσό στο βαλκανικό πρωτάθλημα και το αργυρό στους μεσογειακούς αγώνες. Το 1998 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα και το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων. Το 2000 έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ όπου στον δεύτερο αγώνα, τραυματίστηκε και αποχώρησε. Το 2004 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα. Το καλοκαίρι του 2004 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, κατέκτησε το πρώτο του αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο. Την ίδια χρονιά ψηφίστηκε ως κορυφαίος ευρωπαίος αθλητής Taekwondo από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και του απονεμήθηκε το Βραβείο Ήθους και Fair Play από τον ΠΣΑΤ. Το 2008 κατέκτησε το χρυσό στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη και έγινε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της φλόγας στην αρχαία Ολυμπία. Την ίδια χρονιά κατέκτησε το δεύτερο του αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ψηφίστηκε από τον ΠΣΑΤ ως αθλητής της χρονιάς και του απονεμήθηκε έπαινος από τη Βουλή των Ελλήνων. Το 2010 κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αγία Πετρούπολη. Το ‪2012‬ ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Το 2013 κατέκτησε το τελευταίο μετάλλιο του (αργυρό) στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνη της Τουρκίας, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια καριέρα 20 ετών στον πρωταθλητισμό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. και είναι αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος. Μιλάει αγγλικά και ισπανικά. Υπήρξε Αντιπρόεδρος στη Λέσχη Φίλων ‘Αρη Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 2009 – 2011. Από το 2013 είναι πρεσβευτής στη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge και Santorini Experience με αντικείμενο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, την άσκηση και τη μεσογειακή διατροφή. Από το 2016 είναι υπεύθυνος της ακαδημίας Τaekwondo στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Έχει πάρει μέρος ως ομιλητής σε συνέδρια αθλητιατρικής στη Θεσσαλονίκη, στο συνέδριο «Διπλή Καριέρα των Αθλητών» που διοργάνωσε το Α.Π.Θ. και στο forum του Documento με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Είναι ιδρυτικό μέλος του Αντιρατσιστικού Παρατηρητηρίου στη Θεσσαλονίκη. Το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία συγκεντρώνοντας 68.738 ψήφους.

Σχετικά Άρθρα

Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τα εγκαίνια Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος, που εγκαταστάθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 464.000 ευρώ. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος χρηματοδότησε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος στο Νοσοκομείο. Η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογράφου, καθώς και του αξονικού τομογράφου κόστους 200.000 ευρώ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνο για την κάλυψη ασθενών με COVID-19, έγινε προς το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείων στην Αττική», συνολικού προϋπολογισμού 42.6 εκ. ευρώ. Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησαν δηλώσεις από τους κ.κ. Κικίλια, Πατούλη και Μαρτίνο. Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τον Γιώργο Πατούλη. Είναι συνεχής η συνεισφορά της Περιφέρειας διαχρονικά, και ειδικά επί των ημερών του, στη στήριξη των Νοσοκομείων της Αθήνας και της Αττικής. Η δέσμευση της Κυβέρνησης ήταν, και το γνωρίζετε, ότι μόνιμα θα αναβαθμίζουμε το Ε.Σ.Υ. και εν μέσω κρίσης και πανδημίας και αυτό γίνεται συντονισμένα. Ευχαριστώ και τους ιδιώτες δωρητές μας, ο κ. Θανάσης Μαρτίνος είναι ένας από αυτούς, εξαιρετικός και η οικογένειά του στη στήριξη των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.. Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι ένα από αυτά που αναβαθμίζουμε εν μέσω COVID – θυμίζω τις 50 κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Η Περιφέρεια συνεισφέρει με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Νέο εργαστήριο και αναβάθμιση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων, σύντομα αερογέφυρα που θα ενώνει τα κύρια κτίρια των χειρουργείων, της ΜΕΘ και του λοιπού Νοσοκομείου. Δεν θα σταματήσουμε εκεί, όπως δεν έχουμε σταματήσει σε πολλά Νοσοκομεία της Αττικής και όλης της Ελλάδας. Η δουλειά του Υπουργείου Υγείας και της οργανωμένης Πολιτείας δεν σταματάει, παρότι αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Τελειώνω, λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μας, στους νοσηλευτές, στο παραϊατρικό προσωπικό, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι δίνουν σκληρή μάχη εν μέσω της πανδημίας για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε μία ακόμα ανθρώπινη ζωή. Η αξία της Δημόσιας Υγείας νομίζω ότι έχει αναδειχθεί και αυτούς τους ανθρώπους τους αναγνωρίζει πλέον όλη η ελληνική κοινωνία. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον μεγάλο ευεργέτη Αθανάσιο Μαρτίνο να βρισκόμαστε εδώ στο «Σωτηρία» για να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί το νέο ψηφιακό αγγειογράφο που δώρισε η Περιφέρεια στο Νοσοκομείο για να αξιοποιηθεί από το εξωτερικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τους πολίτες της Αττικής. Η εγκατάσταση αυτού του μηχανήματος δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολύ σημαντική δωρεά του κ. Μαρτίνου, ο οποίος χρηματοδότησε τη διαμόρφωση του χώρου υποδοχής, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω θερμά. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο βρισκόμαστε σε απόλυτη συμπόρευση για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία όλων των φορέων της Δημόσιας Υγείας. Στην Περιφέρεια έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που στόχο έχει να συνδράμουμε στην κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων των Νοσοκομείων της Αττικής, προκειμένου να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα την υγεία των πολιτών της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι παρούσα, μέσω ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν. Μεταφέρουμε ήδη από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας τις δαπάνες του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής και εξασφαλίζουμε επιπλέον πόρους για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις ανάγκες των Νοσοκομείων μας. Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ το Διοικητή του Νοσοκομείου και τους άξιους συναδέλφους ιατρούς, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Θ. ΜΑΡΤΙΝΟΣ: Εύχομαι το νέο αυτό μηχάνημα να είναι καλορίζικο. Επίσης θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που επιτελούν οι ιατροί κύριοι Βαβουρανάκης και Σιάσος και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο τους διευκολύνεται με τη δωρεά της Περιφέρειας και χαίρομαι που και εμείς ως Αιγέας συνδράμαμε σε ότι αφορά το κτιριακό κομμάτι. Με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα προσφέρει αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. Θέλω εξίσου να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, για τη δωρεά των μηχανημάτων, με τον οποίο με συνδέει βαθιά φιλία και γνωρίζω την ευαισθησία του στα ζητήματα υγείας.

Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 0:11 από news_room Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία” Β. Κικίλιας: Αναβαθμίζουμε το Ε.Σ.Υ. εν μέσω πανδημίας – Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τα εγκαίνια Μεικτού […]

Διαδικτυακή συζήτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Δένδια  με μέλη της ΟΝΝΕΔ σε συζήτηση με θέμα Η Ελλάδα στην παγκόσμια σκακιέρα eidiseis nea ellad onned adologala

Ο Υπουργός Εξωτερικών σε συζήτηση της ΟΝΝΕΔ με θέμα: Η Ελλάδα στην παγκόσμια σκακιέρα: προκλήσεις και προοπτικές – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 10 / 12 / 2020 , 0:42 από news_room Διαδικτυακή συζήτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Δένδια  με μέλη της ΟΝΝΕΔ σε συζήτηση με θέμα Η Ελλάδα στην παγκόσμια σκακιέρα: προκλήσεις και προοπτικές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα. Παρακολουθήστε την συζήτηση στο παρακάτω βίντεο :