Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στο ετήσιο Φεστιβάλ του Αγίου Παύλου Hempstead Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Αθηνών Ιερώνυμος: Το οι­κο­λο­γικό πρό­βλημα χρει­ά­ζε­ται να αν­τι­με­τω­πι­στεί πο­λυ­πα­ρα­γον­τικά και με τη συ­νερ­γα­σία ό­λων Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη η τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 16:33 από news_room

*Υπό την αιγίδα και την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιωάννη I, Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής o Προέδροw του Πανεπιστημίου, Δρ Ηλίας Λ. Γουόρρακ, τοy Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ πραγματοποίησε τελετή αποφοίτησης για τους φοιτητές του, για το ακαδημαϊκό έτος 2020 -2021, στην κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου στην Κούρα, παρουσία πολλών αξιωματούχων, οικογενειών φοιτητών, φίλων και συγγενών. Ο αριθμός των αποφοίτων έφτασε τα 1.447 από διάφορες εξειδικεύσεις και σχολές.

Στην αρχή, ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης έδωσε ευλογίες και ευχαρίστησε τον Κύριο, ο οποίος έδωσε τη δύναμη να διοργανώσει τη φετινή τελετή έναρξης για τους αποφοίτους φοιτητές, με τη φυσική τους παρουσία στην τελετή του πανεπιστημίου. Απευθύνθηκε στον Κύριο του Ουρανού και της Γης, λέγοντας:

«Κύριε, το φως των ουρανών και της γης, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, ο χορηγός της σοφίας και ο δότης της κατανόησης και της προσοχής σε όλους τους ανθρώπους, σε κοιτάζουμε από αυτόν τον λόφο Μπαλαμάντ σε αυτό το ευλογημένο βράδυ, ζητώντας αποδοχή των παρακλήσεών μας ».

« Άγιασε τις ψυχές μας. Καθάρισε τα σώματά μας. Ίσιωσε τις σκέψεις μας. Καθάρισε τις προθέσεις μας. Σώσε μας από κάθε κακό, θλίψη και πόνο. Κύριε, κράτησε μακριά μας αυτή τη θανατηφόρα επιδημία, που περιβάλλει ολόκληρο τον κόσμο σου. Έλεος, με το έλεος σου σε ποιον πέρασε στη μεταθανάτια ζωή. Θεράπευσε τους αρρώστους. Υποστήριξη, ενίσχυση και παροχή υγείας στους γιατρούς και τις ομάδες που παρέχουν υπηρεσίες που παρακολουθούν την υγεία των άλλων ».

«Σε αυτήν την ευλογημένη βραδιά, σας ζητάμε, ειδικά για χάρη των αποφοίτων μας που θα λάβουν τα διπλώματά τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο πανεπιστήμιό μας, στο Balamand. Σας ζητάμε να χαλαρώσετε τα βήματά τους και να τα συνοδεύσετε όπου κι αν βρίσκονται και όπου κι αν βρίσκονται. Αφήστε τους να παραμείνουν πιστοί στην αποστολή στην οποία μεγάλωσαν, μάρτυρες αλήθειας, ειρήνης, τιμιότητας, πίστης, ειλικρίνειας, καθώς και οικοδόμηση του ανθρώπου, της κοινωνίας και του έθνους. ”

«Κύριε, σου ζητάμε να ευλογήσεις αυτόν τον λόφο Μπαλαμάντ και όλα τα ιδρύματά του. Ενισχύστε αυτό το πανεπιστήμιο με όλους τους κλάδους, τις σχολές και τις εξειδικεύσεις του. Ευλογεί το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο, τους Κοσμήτορες, τους Καθηγητές, το Προσωπικό και όλους όσους εργάζονται με φοιτητές. Δώστε μας ότι το πανό του πανεπιστημίου μας στο Balamand είναι φωτεινό και ψηλό, όπως είναι σήμερα ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια.

«Απευθυνόμαστε επίσης στην Υπεραγία Θεοτόκο, την οποία όλοι τιμούμε, ως Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Είναι η μεσολάβηση αυτού του λόφου Balamand και της ζητάμε να προστατέψει αυτό το πανεπιστήμιο, όλους εμάς και να προστατέψει τον Λίβανο, χαρίζοντας σε αυτήν τη χώρα ασφάλεια, ειρήνη, διαρκή αγάπη και σταθερότητα, με τη χάρη και τη φροντίδα του Κυρίου των Μεγάλων Ελεημάτων Αμήν. ”

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε σε όλους, ειδικά στους αποφοίτους μαθητές, λέγοντας του: «Συγχαρητήρια. Πολλές ευτυχείς επιστροφές σε εσάς, πολλά ακόμη ευλογημένα χρόνια στο σπουδαίο πανεπιστήμιο και στον αγαπητό μας Λίβανο»

*Ανεπίσημη Μετάφραση 

Σχετικά Άρθρα

Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 16:48 από news_room Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης συμμετείχε στις εργασίες της 13ης  Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου στην αίθουσα Γερουσίας της […]

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία τιμούν την 60χρονη πορεία της Cyta

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 19:45 από news_room Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία τιμούν την 60χρονη πορεία της Cyta Τιμώντας την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση της Cyta, o Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Cyta, κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου, το […]

Pin It on Pinterest