Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 16:48 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης συμμετείχε στις εργασίες της 13ης  Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός υπενθύμισε τις κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων και τα προσκόμματα που έθεσαν σε αυτή την προσπάθεια τα κόμματα της Αριστεράς καταψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να παραμείνει εν ισχύ ο νόμος 4648/2019 με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις το Υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση απλοποίησης της διαδικασίας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότεροι εξ αυτών. Τόνισε δε ότι σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται τόσο η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας μέσω της οποίας μπορούν να εγγράφονται οι απόδημοι Έλληνες όσο και η σχετική ενημερωτική εκστρατεία που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, ο κος Υπουργός παρείχε διευκρινίσεις τόσο στο θέμα της ψήφου των αποδήμων όσο και σε ζητήματα πολιτογράφησης, απαντώντας στα μέλη της ελληνικής ομογένειας ανά τον κόσμο που έθεσαν τις σχετικές ερωτήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βορίδης απέσπασε τα εύσημα του Προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε., Γερουσιαστή της Πολιτείας του Rhode Island των Η.Π.Α. κ. Λεωνίδα Ραπτάκη για την εξαιρετική παρουσίαση του και για τις απαντήσεις που έδωσε στις σχετικές ερωτήσεις που του ετέθησαν.

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και, έκτοτε, υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών. 

Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι α) η επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των μελών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) η ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, γ) η προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, καθώς και δ) η συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

Σχετικά Άρθρα

Λαμπρή η εορτή της Αναλήψεως στον Βόλο – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 0:42 από news_room Με την δέουσα λαμπρότητα, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, εορτάσθηκε στον Βόλο η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως, με επίκεντρο τον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό της πόλης. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία ικανού αριθμού προσκυνητών, στο πλαίσιο […]

CR-CRF: Η Honda γιορτάζει τα 50 χρόνια των θρύλων του Motocross – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 5 / 2022 , 6:23 από news_room Η Honda γιορτάζει τα 50 χρόνια των θρύλων του Motocross – Adologala.gr Η 23YM CRF450R σηματοδοτεί 50 χρόνια από την άφιξη του πρώτου μοντέλου motocross της Honda που απευθύνεται σε όλους τους αναβάτες και όχι μόνο σε αγωνιστικές ομάδες. […]

Pin It on Pinterest