19 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ. Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λευκωσία Αρχιερατικός Εσπερινός & Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στην Ιερά Πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών Λαμπρός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη

Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 16:48 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης συμμετείχε στις εργασίες της 13ης  Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός υπενθύμισε τις κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων και τα προσκόμματα που έθεσαν σε αυτή την προσπάθεια τα κόμματα της Αριστεράς καταψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να παραμείνει εν ισχύ ο νόμος 4648/2019 με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις το Υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση απλοποίησης της διαδικασίας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότεροι εξ αυτών. Τόνισε δε ότι σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται τόσο η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας μέσω της οποίας μπορούν να εγγράφονται οι απόδημοι Έλληνες όσο και η σχετική ενημερωτική εκστρατεία που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, ο κος Υπουργός παρείχε διευκρινίσεις τόσο στο θέμα της ψήφου των αποδήμων όσο και σε ζητήματα πολιτογράφησης, απαντώντας στα μέλη της ελληνικής ομογένειας ανά τον κόσμο που έθεσαν τις σχετικές ερωτήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βορίδης απέσπασε τα εύσημα του Προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε., Γερουσιαστή της Πολιτείας του Rhode Island των Η.Π.Α. κ. Λεωνίδα Ραπτάκη για την εξαιρετική παρουσίαση του και για τις απαντήσεις που έδωσε στις σχετικές ερωτήσεις που του ετέθησαν.

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και, έκτοτε, υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών. 

Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι α) η επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των μελών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) η ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, γ) η προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, καθώς και δ) η συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η “Μικρή Ελλάδα” του Σϋδνεϋ γιόρτασε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 5 / 2021 , 9:26 από news_room Η “Μικρή Ελλάδα” του Σϋδνεϋ γιόρτασε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 Οι ομογενείς του Marrickville, του “ελληνοκρατούμενου” προαστίου που βρίσκεται στην “καρδιά” του Σύδνεϋ, δικαίωσαν και με το παραπάνω τους εμπνευστές της ονομασίας “Μικρή Ελλάδα”, η […]

Συνέντευξη του Πάνου Σουπιάδη στο Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 12 / 2021 , 5:41 από news_room Σε μία περιεκτική συνέντευξη για την σταδιοδρομία του μας παραχώρησε ο δημοφιλής ηθοποιός των ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου των 80s και σκηνοθέτης του παιδικού θεάτρου κ. Πάνος Σουπιάδης. Ο γνωστός ηθοποιός για όσους δεν τον θυμάστε που αυτό είναι […]

Pin It on Pinterest