21 °C Athens, GR
24/09/2021

Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης – Adologala.gr

IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 7 / 2021 , 18:03 από news_room

Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης – Adologala.gr

Ο άνθρωπος επιθυμεί να επιτύχει στη ζωή του, επιθυμεί να ζήσει σε όλη την ένταση την ζωή του, επιθυμεί και επιδιώκει την ευτυχία του, έτσι λοιπόν απόψε κοντά στις αρετές της αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής η ιεροί εκείνοι εγκωμίασαν και τους πόθους και τις επιθυμίες της αγίας Παρασκευής σημείωσε στο κήρυγμα του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών κατά τον μέγα αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε χθές 25 Ιουλίου 2021 στον ομώνυμο ιερό ναό που τιμάται επ΄ονόματι της αγίας Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη.

Συνεχίζοντας ο κ. Συμεών ανέφερε ότι «Οι πόθοι και η επιθυμία που κυριαρχούσε τη καρδιά της αγίας Παρασκευής επισημαίνει ένα από τα τροπάρια που ακούστηκε σήμερα “Πανεύφημε Μάρτυς του Χριστού, Τον Χριστό ποθήσασα βασάνους και πληγάς ενεργούσα τη δυνάμει Του Χριστού” , δηλαδή η αγία Παρασκευή πόθησε επιθύμησε τη συνάντηση και ένωση της με τον Κύριο Ιησού Χριστό. Αυτή η αφοσίωση στον Χριστό μας την έκανε και την ώθησε με την δύναμη εκείνη με την οποία μπόρεσε να νικήσει όλες τις πληγές και όλα όσα κατά το μαρτύριο της υπέστη».

Έτσι λοιπόν η επιθυμία και ο πόθος της αγίας Παρασκευής συνέχισε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.Συμεών έρχεται απόψε να αποτελέσει αφορμή για να δούμε, για να προσεγγίσουμε αυτόν τον πόθο και αυτές τις επιθυμίες φωτίζοντας τες με το φώς της Χριστιανικής μας πίστεως. Είπαμε είναι στη φύση μας να επιθυμούμε και να ποθούμε. Μόνο που αυτή η επιθυμία μετά την πτώση και την αποστασία από το θέλημα του θεού, αυτή η επιθυμία διασπάστηκε, νοθεύτηκε και αντί να είναι στραμμένη προς Τον ζώντα αληθινό Θεό και το θέλημα του, συχνά έρχεται και παγιδεύεται από χίλιες δύο μορφές μέσα στη ζωή μας. Έτσι λοιπόν ήδη από την παλαιά διαθήκη ο Μωσαϊκός Δεκάλογος έλεγε ” Ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου, την οικία του πλησίον σου και όσα τω πλησίον σου εστί”. Δεν θα επιθυμήσεις τίποτα που ανήκει σε άλλον, την γυναίκα του διπλανού σου, το σπίτι το καλύτερο του άλλου και όσα ανήκουν στον πλησίον σου, τον γείτονα σου , τον φίλο σου , τον συνάνθρωπο σου. Ο συγγραφέας του βιβλίου των Παροιμιών επισημαίνει ότι ο άνθρωπος ο ασεβής όλη την ημέρα, καθημερινά επιθυμεί επιθυμίες κακές είναι αυτό που λέγει ο Απόστολος Παύλος η επιθυμία της σαρκός, το φρόνιμα του κόσμου τούτου οι επιθυμίες εκείνες που δημιούργησαν τη ρήξη, παράλογες και ανόητες όπως η επιθυμία του πλουτισμού.

Κλείνοντας ο κ. Συμεών σημειώνει ότι «Απέναντι σε αυτές τις εμπαθείς επιθυμίες βρίσκονται οι καλές επιθυμίες, η επιθυμία που έχει ώς στόχο και επιδίωξη το πρόσωπο του Κυρίου , το θέλημα, τις εντολές του Κυρίου, θυμηθείτε λίγο πρίν το πάθος λίγο πρίν τον μυστικό δείπνο τον λόγο που απεύθυνε στους μαθητές του ” Επιθυμία επιθύμησα τούτο το Πάσχα φαγείν μεθημών” , επιθυμία είχε και ο Χριστός μας να συμφάγει το Πάσχα με τους μαθητές του. Ο δε Απόστολος Παύλος μας λέγει η τόσο φοβερή, η πιο έντονη επιθυμία που είχε μέσα στη καρδιά του ήταν ο θάνατος το τέλος του βίου για να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να μπορέσει να βρεθεί μία ώρα αρχύτερα κοντά στο Θεό. Αυτό είναι το χρέος μας ώς χριστιανοί , αφενός κάθε εμπαθή και εφάμαρτη επιθυμία να ξεριζώνουμε από το έδαφος της καρδιάς μας, αντίθετα να φυτεύουμε, να καλλιεργούμε μέσα στη καρδιά μας κάθε επιθυμία αγαθή και θεάρεστη, αυτό μας το επισημαίνει ένα απο τα αρχαιότερα χριστιανικά κείμενα, άρον από σε αυτόν πάσα επιθυμία πονηρά, βγάλε δηλαδή από μέσα σου κάθε επιθυμία πονηρά αίτησε δε την επιθυμία την αγαθή, να ντυθείς δηλαδή μέσα κάθε αγαθή επιθυμία έτσι ενδεδυμένος (σσ με ένδυμα παρουσιάζει την επιθυμία) θα μπορέσεις θα μπορέσεις να ξεριζώσεις και να απομακρύνεις από την καρδιά σου κάθε πονηρά επιθυμία.Αυτόν τον δρόμο ακολούθησε η αγία Παρασκευή και μαζί με εκείνη όλοι οι άγιοι του Θεού, αυτό το δρόμο καλούμαστε και εμείς βαπτισμένοι στο όνομα της αγίας τριάδος, καλεσμένοι να ζούμε κατά το θέλημα του θεού αυτό λέγω οφείλουμε και εμείς να επιδιώκουμε».

Στον εσπερινό που τελέστηκε έλαβαν μέρος ιερείς και ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης καθώς και πιστοί από την ευρύτερη μητροπολιτική περιφέρεια. Σήμερα πρωϊ 26 Ιουλίου 2021 στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Ν. Σμύρνης λειτούργησε ο σεβασμιώτατος κος Συμεών  συλλειτουργούντων ιερέων και των ιεροδιακόνων της ιεράς μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Πηγή: Φωτογραφίες – Κείμενο Adologala.gr  © 

IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450 IEROS_NAOS_AGIAS_PARASKEVIS_NEA_SMYRNI_ADOLOGALA (55)-w650-h450

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Καιρός: Η πρόγνωση του Καιρού για την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από την ΕΜΥ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι […]

Τι ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές των πυρόπληκτων στην Εύβοια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 8 / 2021 , 20:34 από news_room Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη ρύθμιση τρεχουσών και καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών προς τον e-ΕΦΚΑ και τους λοιπούς φορείς υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης, επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα […]

Pin It on Pinterest