19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου & Ιαματικού Παντελεήμονος στην Αθήνα – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 7 / 2021 , 12:47 από news_room

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου & Ιαματικού Παντελεήμονος στην Αθήνα – Adologala.gr

Την πανίερο μνήμη του αγίου και ιαματικού Παντελεήμονος τιμά και γεραίρει ο ομώνυμος περικαλλέστατος ιερός ναός που βρίσκεται στο κέντρο των Αθηνών επί της οδού Αχαρνών. Στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό της εορτής που τελέστηκε στις 26 Ιουλίου 2021 προεξήρχε ο σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.κ. Θεοδώρητος. Τον σεβασμιώτατο κ. Θεοδώρητο πλαισίωσε ο προιστάμενος του κεντρικού αυτού ιερού ναού Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος  Κατσαφαρόπουλος καθώς και ιερείς ιεροδιακόνοι και υποδιάκονοι της Ι.Α.Α.

Από νωρίς ο κόσμος συνέρρεε στον ιερό ναό του αγίου Παντελεήμονος για να ανάψει ένα κεράκι να προσκυνήσει και να προσευχηθεί στον ιαματικό άγιο Παντελεήμονα του οποίου η χάρη του τιμάται το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου κάθε εκάστου έτους.

Στον ιερό ναό η προσκύνηση των ιερών λειψάνων του αγίου που φυλάσσονται στον ιερό ναό δεν σταμάτησε καθ΄όλη τη διάρκεια της ακολουθίας του μεγάλου εσπερινού. 

Στην ακολουθία έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός μετά ισοκρατών υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου πρωτοψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα.

Στην ακολουθία που τελέστηκε, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊου όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας, αποστάσεις μεταξύ τω καθισμάτων και τήρηση αριθμού των καθήμενων εντός του ιερού ναού ο οποίος τυγχάνει ένας από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων και σίγουρα αν όχι ο μεγαλύτερος ιερός ναός στην Ελλάδα

Σήμερα 27 Ιουλίου 2021 το πρωϊ στον ιερό ναό θα πραγματοποιηθεί αρχιερατική θεία λειτουργία και το απόγευμα μεθέορτιος αρχιερατικός εσπερινός .

Σχετικά Άρθρα

Με ανακοίνωση του το ABC ανασκευάζει όσα είχε δημοσιεύσει για τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας & τη «Βασιλειάδα» – Η ανακοίνωση της Ι.Α.Α.

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 14:46 από news_room Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας χαιρετίζει με ικανοποίηση την αναδίπλωση του ειδησεογραφικού Οργανισμού ABC και την έκφραση συγγνώμης προς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο για τα όσα ψευδή, διαστρεβλωτικά και εντέλει συκοφαντικά είχε δημοσιεύσει τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους σε βάρος του Σεβασμιωτάτου, της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας […]

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Ησυχαστηρίου Γενεσίου της Θεοτόκου Σγουροκεφαλίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 0:25 από news_room Τήν Κυριακήν, 27ην Ἰουνίου 2021,  ἑορτή τῶν Ἁγίων Πάντων, ἑορτάζει τό Ἀριστερό Κλῖτος τοῦ Καθολικοῦ τοῦ Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Σγουροκεφαλίου. ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 Ὥρα 7.00΄ μ.μ. Ὁ Μέγας πανηγυρικός Ἑσπερινός, προεξάρχοντος τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου Μεθοδίου Βερνιδάκη, Πρωτοσυγκέλλου τῆς Ἱ. Ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης. […]