19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 12 / 2021 , 23:43 από news_room

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε ήδη από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, ο οποίος εκοιμήθη στις 29 Δεκεμβρίου 2020.

Φωτογραφικό υλικό στον λογαριασμό flickr της Ι.Μ. Καστορίας πατώντας εδώ 

Ο διάδοχός του, Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, όρισε το επίσημο μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου του να τελεστεί την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, Κυριακή μετά την του Χριστού γέννησιν, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Έτσι, κατά την ημέρα αυτή τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του επιχωρίου Μητροπολίτου. Μαζί τους συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς, ο Αρχιμ. Γεώργιος Ράνιος και ο Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, πνευματικός υιός και επί χρόνια στενός συνεργάτης του μακαριστού, ο οποίος σκιαγράφησε εν συντομία την πολυσχιδή προσωπικότητα του επί 24 έτη Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ.

Εν συνεχεία τελέστηκε το Ιερό Μνημόσυνο, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, Κλήρος και λαός κατήλθαν στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου όπου αναπαύεται το σκήνωμα του μακαριστού και ενώπιον του τάφου τέλεσαν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Τέλος, στην αίθουσα Ταβιθά του Μητροπολιτικού Ναού παρατέθηκε πρωινό για περιορισμένο αριθμό ατόμων λόγω των υγειονομικών μέτρων, όπου προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο για τον μακαριστό Μητροπολίτη, και οι αρχές του τόπου προέβησαν σε σύντομες προσφωνήσεις και αναφορές στην γνωριμία τους με τον Καστορίας Σεραφείμ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ο νυν Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος να αποτελέσει έναν άξιο διάδοχό του.

Βίντεο με τις προσφωνήσεις των τοπικών αρχόντων πατώντας εδώ 

Σχετικά Άρθρα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Επιδιώκεται η συστηματική αποδόμηση των αξιών»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Επιδιώκεται η συστηματική αποδόμηση των αξιών»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 1 / 2024 , 11:54 από news_room Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» και στην δημοσιογράφο Βάσω Κυριαζή παραχώρησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιώτατος απαντά σε ερωτήματα αναφορικά με την έξαρση της βίας και μάλιστα, της νεανικής, την κατάλυση των παραδοσιακών αρχών και αξιών, το επίμαχο ζήτημα του «Γάμου» […]

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι της Σαντορίνης

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι της Σαντορίνης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 13:53 από news_room Την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2023, το απόγευμα,  στην Ακολουθία του Νυμφίου, η οποία αποτελεί τον όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι της Σαντορίνης. Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος. αναφἐρθηκε […]