13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Τα χορογραφημένα σιντριβάνια του ΚΠΙΣΝ χορεύουν καθημερινά σε νέους διαφορετικούς ρυθμούς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 5:49 από news_room

 Τα Σιντριβάνια του ΚΠΙΣΝ  από τη 1 Ιουνίου 2021 χορεύουν καθημερινά σε ρυθμούς disco, όπερας, κλασικής μουσικής και γνωστών soundtracks.

Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελούν μια εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση, η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2019 χάρη στην πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αγαπήθηκε πολύ από όλους τους επισκέπτες.

Από την Τρίτη 1 Ιουνίου το πρόγραμμα των Σιντριβανιών εμπλουτίστηκε  με εντυπωσιακά water shows που παρουσιάζονται καθημερινά στις 21.00 και στις 21.30 θεματικές χορογραφίες πάνω σε διαφορετικό είδος μουσικής ανά ημέρα. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κάθε Δευτέρα, όπερα και Έλληνες συνθέτες:

Georges Bizet, «Habanera», από τη Σουίτα Κάρμεν, αρ.2

Wolfgang Amadeus Mozart, «Fin che dal vini» από τον Don Giovanni

Giacomo Puccini, «Un bel di vedremo» από τη Madama Butterfly, Πράξη II

Νίκος Σκαλκώτας, «Ηπειρώτικος χορός» από τους 36 Ελληνικούς χορούς

Μάνος Χατζιδάκις, «Χορός με τη σκιά μου», από το Χαμόγελο της Τζοκόντας

Γιώργος Κουμεντάκης, Serra

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, disco:

The Jacksons, «Blame it on the boogie»

BeeGees, «Saturday Night Fever»

Weather Girls, «It’s Raining Men»

Boney M, «Daddy Cool»

ABBA, «Dancing Queen»

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, soundtracks:

Michael Nyman, θέμα από την ταινία Το Πιάνο

John Williams, θέμα από την ταινία Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος

Carlos Gardel, «Por una cabeza», από την ταινία Άρωμα Γυναίκας

Vangelis, θέμα από την ταινία 1492: Χριστόφορος Κολόμβος

Ennio Morricone, «The Ecstasy of Gold», από την ταινία Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος                                                                 

Κάθε Πέμπτη και Κυριακή, κλασική μουσική:

Antonín Dvořák, «Furiant», χορός αρ.1 σε ντο μείζονα, από τους Σλαβικούς χορούς, έργο 46                                                                                           Dmitri Shostakovich, «Βαλς II», από τη Σουίτα Τζαζ αρ. 2

Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Ο Καρυοθραύστης

Ludwig Minkus, «Kitri Entrance», από τον Δον Κιχώτη

Antonio Vivaldi, «Φθινόπωρο», από τις Τέσσερις Εποχές

Τα Σιντριβάνια περιλαμβάνουν ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες, οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενους πίδακες.  Τοποθετημένα στο ύψος της Αγοράς του ΚΠΙΣΝ, δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, αφού η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας που αλλάζουν χρώματα.

Το Κανάλι, ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του ΚΠΙΣΝ, δημιουργήθηκε με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της περιοχής με τη θάλασσα, όχι μόνο ως προς τη θέα, αλλά και ως προς τη φυσική της παρουσία στο χώρο. Έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και βάθος από 70 έως 150 εκατοστά. Το Κανάλι τροφοδοτείται με νερό από τη θάλασσα, το οποίο και επιστρέφει σε αυτή σε συνεχόμενη ροή. Δεν έχει αποκλειστικά αρχιτεκτονικό χαρακτήρα αλλά και λειτουργικό ως αντιπλημμυρικό έργο.

Σε περίπτωση δυνατού αέρα ή δυσμενών καιρικών συνθηκών τα water shows δεν θα πραγματοποιούνται.

Για την αποφυγή συνωστισμού κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Σιντριβανιών τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 9 / 2021 , 0:55 από news_room Η Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους Αγίους Τόπους Τήν Δευτέραν, 14ην/27ην Σεπτεμβρίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς παγκοσμίου Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου καί Ζωοποιοῦ Σταυροῦ. Κατά τήν ἑορτήν αὐτήν ἡ Ἐκκλησία ἀναμιμνῄσκεται ὅτι μετά τήν τέλεσιν τῶν Ἐγκαινίων τοῦ Πανιέρου […]

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο για την Εορτή των Αγίων Αναργύρων, προστατών του Φιλόπτωχου Ταμείου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 1 / 11 / 2020 , 20:04 από Αγαπημένοι στον Κύριο, Την 1η Νοεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει τους Αγίους Κοσμά και τον Δαμιανό, τους Αναργύρους, τους Αγίους Άνδρες. Αυτοί οι πρώτοι άγιοι της Εκκλησίας ήταν δίδυμα αδέλφια και γιατροί που, όπως περιγράφει ο τίτλος τους, αντιμετώπισαν τους άρρωστους χωρίς να δέχονται χρήματα ως […]