24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθαίρεσε ανώτερους αξιωματούχους έπειτα από «σοβαρό συμβάν»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 6 / 2021 , 7:57 από news_room

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καθαίρεσε αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους εξαιτίας «σοβαρού συμβάντος» που συνδέεται με την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού και πυροδότησε «τεράστια κρίση», μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA.

Στους αξιωματούχους αυτούς «οφειλόταν σοβαρό συμβάν που προκάλεσε τεράστια κρίση για την ασφάλεια του έθνους και του λαού», είπε ο κ. Κιμ στη διάρκεια συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με το KCNA.

Δεν παρατέθηκε απολύτως καμία λεπτομέρεια: ούτε ο αριθμός των προσώπων που καθαιρέθηκαν λόγω σφαλμάτων ή παραλείψεων στην άσκηση των καθηκόντων τους, ούτε η φύση του συμβάντος. Ωστόσο, κατά το πρακτορείο, ο κ. Κιμ τους κατηγόρησε πως είχαν «καταληφθεί από εγωισμό και παθητικότητα».

Διαβάστε επίσης:

«Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα ανώτερων αξιωματούχων είναι μείζων παράγοντας της επιβράδυνσης στην εκτέλεση σημαντικών καθηκόντων», πρόσθεσε ο βορειοκορεάτης ηγέτης στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΓ, πάντα σύμφωνα με το KCNA.

Ως εδώ η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πάγια ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν έχει εξαπλωθεί στην επικράτειά της, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν πολλοί ειδικοί.

Επικεφαλής ενός κράτους όπου το σύστημα υγείας είναι σε άσχημη κατάσταση, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2020 να κλείσει τα σύνορα της Βόρειας Κορέας για να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2, που έκανε την εμφάνισή του στη γειτονική Κίνα.

Υπό διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων που διαθέτει, η Βόρεια Κορέα βρέθηκε έτσι πιο απομονωμένη παρά ποτέ. Το εμπόριο με την Κίνα, χώρα από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, μειώθηκε δραστικά· εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς ή οργανώσεις έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Πρόσφατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναγνώρισε πως η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με «τεταμένη» κατάσταση ως προς την επάρκεια τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 22:18 από Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – συμμορία τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων οικιών και κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (24) περιπτώσεις κλοπής Συνελήφθησαν (6) μέλη της οργάνωσης κι ένας συνεργός τους Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη […]

Φθορές και καταστροφές προξένησαν άγνωστοι στο Κοιμητήριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στον λόφο της Σιών

Φθορές και καταστροφές προξένησαν άγνωστοι στο Κοιμητήριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στον λόφο της Σιών

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 5 / 1 / 2023 , 13:22 από news_room Τό ἀπόγευμα τῆς 18ης Δεκεμβρίου 2022/ 1ης Ἰανουαρίου 2023, ἄγνωστοι μέχρι στιγμῆς προυξένησαν φθοράς καί καταστροφάς εἰς τεσσαράκοντα περίπου τάφους, ἐπιγραφάς καί σταυρούς τοῦ Κοιμητηρίου τῆς Ἀγγλικανικῆς Ἐκκλησίας ἐπί τοῦ λόφου τῆς Ἁγίας Σιών. Μεταξύ τῶν καταστραφέντων τάφων εἶναι καί ὁ τάφος τοῦ ἱδρυτοῦ […]