18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Εργασιακό νομοσχέδιο – Tοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ

«Η μητέρα των μαχών δεν πάει καλά κ. Τσίπρα! Και είναι λογικό αυτό αφού οι συνδικαλιστικές ηγεσίες λειτουργούν ως το “μακρύ χέρι” των κομματικών ηγεσιών της αντιπολίτευσης, που η μόνη τους αγωνία είναι η διετής καταβαράθρωση των ποσοστών τους!» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, και επέκρινε «τις συνδικαλιστές και τις κομματικές ηγεσίες της Αριστεράς» λέγοντας ότι έχουν «πάρει διαζύγιο με τον κόσμο της εργασίας και τα πραγματικά του προβλήματα και γι αυτό είδαμε την πενιχρή συμμετοχή στην απεργία και τους ελάχιστους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ανέφερε πως «ο πολεμικός του λόγου σας στη Βουλή δεν έχει καμία σχέση με την ουσία του νομοσχεδίου και θα αποκαλυφθεί και η υποκρισία σας υπερψηφίζοντας τις περισσότερες διατάξεις του νόμου που με τόση ευκολία σήμερα ονομάζουν ως έκτρωμα, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική σας ένδεια είναι η μήτρα της κακοδαιμονίας σας» .

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νεοκλής Κρητικός χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου «ιστορικό καθώς η αξία της εργασίας αποκτά βάρος και γίνεται μετρήσιμο μέγεθος. Ο ευσυνείδητος και τίμιος εργαζόμενος θα προστατεύεται από την κακή εργοδοσία. Ο σκληρά εργαζόμενος θα αμείβεται καλύτερα. Η ψηφιακή κάρτα θα είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο προστασίας του εργαζομένου. Ο συνδικαλισμός θα αποκτήσει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα και συμμετοχικότητα».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι «εν κατακλείδι, το νομοσχέδιο επιχειρεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά» εξυπηρετώντας τις ανάγκες της εργασίας στην ψηφιακή οργάνωση της κοινωνίας μας».

Για ένα «πραγματικό φιλεργατικό νομοσχέδιο» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Λιούπης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «κανένα δικαίωμα των εργαζομένων δεν προσβάλλεται με το νομοσχέδιο! Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποχρεωθεί να δεχθεί 4 ημέρες εργασίας και κανένας εργαζόμενος δεν επιτρέπεται να απολυθεί, επειδή αρνήθηκε να εργαστεί με αυτό τον τρόπο».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Βασιλειάδης επισήμανε πως «είναι κρίμα κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, να χάνεται για μία ακόμα φορά η ευκαιρία ουσιαστικού διαλόγου και παραγωγικής πολιτικής αντιπαράθεσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μέσα στη βουή συνθημάτων προηγούμενων δεκαετιών – για να μην πω αιώνων. Δεν μπορούμε να μιλάμε σήμερα για την εργασία του μέλλοντος με όρους του 2017!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

kastoria-mitropolitis-xristougenna

Χριστουγεννιάτικες ακολουθίες στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 12 / 2021 , 1:55 από news_room Χριστουγεννιάτικες ακολουθίες στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς – Adologala.gr Η «μητρόπολη πασών των εορτών», η δεσποτική εορτή της του Χριστού γεννήσεως τιμήθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Στον απόηχο των παραδοσιακών καστοριανών καλάντων, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό […]

Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο 1

Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 1 / 2022 , 23:33 από news_room Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου λειτούργησε  την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Γεωργίου […]